Zemunka85 -> RE: Razgovori mama 07/18 [chat] (13.7.2018 13:32:15)
|
Les, i moj se na moru promenio. Bukvalno preko noci. Sada sam bas happy sa njim i lepo mi je dok ga cuvam, a sto Ljisa kaze imala sam recenice tipa "Ovo dete ti ne da ni da ga zavolis koliko je iritantno", naravno ne bukvalno misleci, ali stvarno te odbija to kada rodjeno dete nikada ne umes da umiris iako ga obozavam od prvog dana. Ljiso, tenziju ti dise SAMO prethodno iskustvo. Da je to prvo dete, sve bi ti bilo ok. Tako da, stvarno probaj da se opustis i shvatis da - i bebe su razlicite. I ja sam se nadala istom iskustvu a dobila skroz drugacije, Brinula da li je sve ok, ali evo vec neko vreme zaist auzivam u njemu.... Lara mi ej stvarno bila i naprednija puno, on jos nece na noge, nju sam u ovo vreme drzala za jednu ruku, bravo i tasi tasi je znala sa 8m, on evo sad, ali zaaaaaaista se vise ne brinem ni za sta, Kako raste, vidim da je sve ok i mirim se sa cinjenicom da su i bebe razlicite i da je moje iskustvo sa Larom bilo takvo, sto nema niiiiiikakve veze sa njim. Kada nas je DR poslala kod psihologa, pitala sam je sta ona misli o njemu, ona je rekla da njoj to govori o "emocionalnoj nezrelosti", ali eto i to se polako menja. Sto neko napisa kada nepoznati prodje pored njega plakao je majke mi,obrati mu se i sl. I onda na moru odjednom preokret. U liftu prvi dan, mali prostor, puno ljudi, on cuti. Gleda. Onda je polako poceo i da pruza ruke ka njima da ih pipne, Pa je dao i oni njega, pa da im trtlja nesto, pre neki dan ga je moj brat i nosio, meni je to uspeh. Prvi put. Poceo je da glumi i indijanca, tasi, kaslje kao baka ... i stvarno je sve ok. Samo polako, treba strljenja... Hajde polako samo, jos je mali. Meni ej svanulo kada je seo i propuzao. Jos sada kada se i emotivno promenio, milina... PS. Ja se cesto pitam da li to ima veze decak-devojcica. I cesto imam zelju za trecim, da bih naucila i sebi pokazala, sta je bilo do razlike u polovima, a sta jednostavno do karaktera deteta. No i sa njih dvoje cu vremenom shvatiti ....
|
|
|
|