RE: Razgovori mama 07/18 [chat] (Puna verzija)

Forum >> [Beba] >> Razgovori roditelja

Poruka

Misha i Ljisha -> RE: Razgovori mama 07/18 [chat] (13.7.2018 11:08:50)

Zemunka mi smo dobili uput za neurologa. 30tog idemo. Ja stvarno vise ne znam da li njemu nesto fali ili ne. NEka mi Bog oprosti ali vec tri meseca se pitam da li je meni uopste trebalo drugo dete. E toliko sam sludjena. NE mogu ni da se vezem za njega jer se dere kao popizdeo

IvanaSK RR -> RE: Razgovori mama 07/18 [chat] (13.7.2018 11:24:41)

Maraj, oni su ludi[sm=smiley36.gif]
Iz slicnih razloga sam se drugi put i odlucila za manju bolnicu.
Ljiso, daj batketa meni, vezacemo se nas dvoje [sm=jezicek.gif]

Milena18 -> RE: Razgovori mama 07/18 [chat] (13.7.2018 11:37:44)

Ćao mame!
Maraj, pa što su te onda primili juče ako te ni sutra neće porađati? Baš bez veze.
Ljišo, nadam se da će se brzo promeniti situacija kod vas. A za te što dolaze pod prozor nemam reči. Samo ti stvaraju dodatnu nervozu. Tako moj tata koji živi na spratu iznad nas, čim čuje da M plače odmah se uznemiri, samo čujemo kako nervozno tabana gore. Kao da joj mi nešto radimo. Kad je bila skroz mala imao je običaj da dolazi čim počne da plače i pita šta joj je. Kao da dete u životu nije video. Onda sam se brecnula pa je prestao [sm=smiley36.gif]
Ja juče počela pripreme za more. M sam našla lep kupaći, ili što bi ona rekla tupaći [sm=jezicek.gif] Moram i za sebe da kupim još neku haljinu i sitnice.

vonavoj -> RE: Razgovori mama 07/18 [chat] (13.7.2018 11:41:52)

Ljisha.moju T je proslo sa 5.5 meseci..ako ti je za utehu.. vodila sam je i kod babe da joj izliva olovo,majke mi..nisam vise znala sta cu[sm=smiley36.gif]baba mi rekla da se uplasila inekcije i da je zato takva..[sm=jezicek.gif]
Bre ona je urlala kad joj neko prodje..jel verujete da me ljudi srecu po ulici i cude mi se.u fazonu,svaka ti cas_t,posle T onako krestave si odlucila za troje dece..da meni je PRVO DETE urlalo...i sad kad kazem da mi je treca sreca,ljudima lakne..u fazonu, zasluzila si[sm=smiley36.gif]
Maraj, tako i meni niko nije merio pritisak,a ja primljena u bolnicu zbog pritiska..i kao jel imate vase lekove za pritisak[sm=zmeden.gif]

Misha i Ljisha -> RE: Razgovori mama 07/18 [chat] (13.7.2018 12:21:07)

Cega se ovaj moj uplasio? Babice devojke od 22 god? U porodilistu ga uzela sestra i rekla : "mama malo da odmorite" e znaci od nultog dana se dernja

vonavoj -> RE: Razgovori mama 07/18 [chat] (13.7.2018 13:10:53)

Haha..tako je i moja,pa oni odmah dobiju inekciju K..zar ne?

Maraj -> RE: Razgovori mama 07/18 [chat] (13.7.2018 13:19:13)

A isla sam ja kod moje dr da se zalim. Odmah im je rekla da mi rade danas internisticki. Tako da sad sam se vrtatila od interniste. Trebalo bi sutra da bude...samo ne znam kad. Moja dr je dezurna sutra 24h

lesica -> RE: Razgovori mama 07/18 [chat] (13.7.2018 13:24:32)

Gde ste mame?

Ljišo i ja samo zbog tebe pišem ovde [sm=smiley36.gif]

Proći će bre, ti se potrudi da se malo opustiš. Baksuzi mali su to, ja to iz iskustva. Moj je prevrištao prva 4 meseca, posle toga je na moru, i po uvođenju konkretne klope prekinuo. U smislu nonstopno urlanje. Sad ovako veliki se dere tu i tamo još ponekad i to sa razlogom.

Maraj, još malo i stiže lepotuška.

Zemunka85 -> RE: Razgovori mama 07/18 [chat] (13.7.2018 13:32:15)

Les, i moj se na moru promenio. Bukvalno preko noci. Sada sam bas happy sa njim i lepo mi je dok ga cuvam, a sto Ljisa kaze imala sam recenice tipa "Ovo dete ti ne da ni da ga zavolis koliko je iritantno", naravno ne bukvalno misleci, ali stvarno te odbija to kada rodjeno dete nikada ne umes da umiris iako ga obozavam od prvog dana.
Ljiso, tenziju ti dise SAMO prethodno iskustvo. Da je to prvo dete, sve bi ti bilo ok. Tako da, stvarno probaj da se opustis i shvatis da - i bebe su razlicite. I ja sam se nadala istom iskustvu a dobila skroz drugacije, Brinula da li je sve ok, ali evo vec neko vreme zaist auzivam u njemu....
Lara mi ej stvarno bila i naprednija puno, on jos nece na noge, nju sam u ovo vreme drzala za jednu ruku, bravo i tasi tasi je znala sa 8m, on evo sad, ali zaaaaaaista se vise ne brinem ni za sta, Kako raste, vidim da je sve ok i mirim se sa cinjenicom da su i bebe razlicite i da je moje iskustvo sa Larom bilo takvo, sto nema niiiiiikakve veze sa njim.
Kada nas je DR poslala kod psihologa, pitala sam je sta ona misli o njemu, ona je rekla da njoj to govori o "emocionalnoj nezrelosti", ali eto i to se polako menja.
Sto neko napisa kada nepoznati prodje pored njega plakao je majke mi,obrati mu se i sl. I onda na moru odjednom preokret. U liftu prvi dan, mali prostor, puno ljudi, on cuti. Gleda. Onda je polako poceo i da pruza ruke ka njima da ih pipne, Pa je dao i oni njega, pa da im trtlja nesto, pre neki dan ga je moj brat i nosio, meni je to uspeh. Prvi put. Poceo je da glumi i indijanca, tasi, kaslje kao baka ... i stvarno je sve ok. Samo polako, treba strljenja...

Hajde polako samo, jos je mali. Meni ej svanulo kada je seo i propuzao. Jos sada kada se i emotivno promenio, milina...

PS. Ja se cesto pitam da li to ima veze decak-devojcica. I cesto imam zelju za trecim, da bih naucila i sebi pokazala, sta je bilo do razlike u polovima, a sta jednostavno do karaktera deteta. No i sa njih dvoje cu vremenom shvatiti ....

pari -> RE: Razgovori mama 07/18 [chat] (13.7.2018 14:14:02)

Emotivno to stvarno iscrpljuje jako...zelis da ga umiris, a nikako ne ide...
Drzi se Ljisho, mora proci!

Mi bile danas dosta napolju,dva puta po sat vremena set_ale , ona spavala...brze mi tako prodje dan...
Bas je toplo danas...ide mi se na more cim je ovako toplo...tako bih se bucnula jednom...eh...

Maraj,mislimo na tebe...javljaj novosti

jess021 -> RE: Razgovori mama 07/18 [chat] (13.7.2018 14:22:59)

Pari, i meni se ide na more opet. I juce mi se islo[sm=smiley36.gif]
Ja sela malo, kuvam rucak, spremam stan...sto bi rekla Maraj druzim se sa krpom [sm=smiley1.gif]
Zemunka, rodi bre i trece, sigurno ces sa trecim biti skroz opustena.
Mi bile na igralistu, standardno. Ne znam gde bi mogli za vikend. Mozda na Palic u zooloski vrt.
Maraj, mislim na tebe[sm=smiley31.gif]

pari -> RE: Razgovori mama 07/18 [chat] (13.7.2018 14:27:39)

Divno je na Palicu...bas je lep taj zoo,meni lepsi od beogradskog...

Jaooooo more...ovo je treca godina bez mora...

T muci stomak...spavala samo 15 min i evo je vec budna...

Sanjica26 RR -> RE: Razgovori mama 07/18 [chat] (13.7.2018 14:39:54)

Dobar dan. Sve vas citam, ali nikako da kucam.
Ljiso, procice to. Prosto je takvo dete. Izdrzi jos malo.

Von, ne bih se nikad usudila da odem kod tebe babe ma kakvo da mi je dete.

Mojoj drugarici je rekao zet da ide kod babe zbog decijeg histerisanja. Posvadjala se sa njim jer je rekao da sa detetom nije nesto u redu. Naravno da nije htela. Dete se smirilo. Sad je jedna pametnica. Malo je razmazena sto se tice hrane, ali nista strasno.

I meni se ide na more. Ali nista ni ove godine. Zadovoljicemo se bazenima. Cuvamo se za sledecu godinu. Na vreme cemo da uplatimo kad je popust kao i jedne godine.[sm=smiley1.gif]

Jess, i ja sam se druzila sa krpom. U stvari cesto se sa njom druzim.

jess021 -> RE: Razgovori mama 07/18 [chat] (13.7.2018 14:41:54)

Sanjice, krpa je moja najbolja drugarica[sm=smiley36.gif]
Milena, vodi i nas!!

IvanaSK RR -> RE: Razgovori mama 07/18 [chat] (13.7.2018 14:47:34)

I ja se od jutros druzila sa krpom, al ostavih je više. Uzasno lose se osecam, nikako da mi krene ova užasna mens.

jess021 -> RE: Razgovori mama 07/18 [chat] (13.7.2018 14:49:00)

Ivana, pa sta ti je?
Ja nekako volim da sredim stan petkom, pa da sam mirna za vikend.
Iako frizider, spajz i ormari nikako da dodju na red.

Sanjica26 RR -> RE: Razgovori mama 07/18 [chat] (13.7.2018 14:53:01)

Jao frizider nikako. Stalno me mm opominje da koristim hranu iz zamrzivaca da bi ga ocistili. Ali taman mislim da sam oslobodila mesta mama me snabde pitama[sm=smiley36.gif] Sad mi je pun zamrzivac njenim pitama sa domacim korama.

IvanaSK RR -> RE: Razgovori mama 07/18 [chat] (13.7.2018 14:54:39)

Jess, ovaj mesec me pms ubi. Iscrpljena sam, sve me boli, jedva imam snage da gledam.

Rosita -> RE: Razgovori mama 07/18 [chat] (13.7.2018 15:39:34)

Cao mame. Uh sta ispisaste!
Beba je stvarno stvar lutrije. Ja sam mislila da sam ja kriva jer meni D sa godinu dana jos histerise nocu za sisom. Evo N ne sisa nocu samostalno. Pred zoru sisa. Pa iks drugih situacija. Takvo se dete potrefi, moras biti uz njega, procice i sticice i nagrade. Znam kako je ljiši. Moj stariji je bio drekavac. Smirivalo bi ga nosanje uglavnom.
N je u sredu dobio vakcinu. Nadam se da ce ga proci, bio je i raspolozen i neraspolozen danas. Nadam se da ide na bolje.
Kad se setim D vristanja i dranja oko hranjenja. Moja majka se maltene naljutila na mene sto sam tvrdoglava i ne vodim ga tamo babi nekoj jer su mi "pala nepca". Ludela sam. Kad je dobio dg intolerancije ja sva srećna obaveštavam rodbinu!
Nama šema dana skroz izokrenuta, al šta ću. Išli do centra kolicima i prevozom. Morala nešto da završim. U povratku konačno zaspa pa sam pešačila sa njim u kolicima od Kneza Mihajla do kraja Kneza Miloša, skoro do Mostara. Samo kad spava, napolju mi lakne.

Anck Su Nmaun -> RE: Razgovori mama 07/18 [chat] (13.7.2018 16:00:25)

Daan
Uh bas ima da se cita...
Ja dosla.s posla i hocu da spremim da jedemo a V me cuce za nogu i vristi da sednem s njim na trosed. I takooo...sedimo....

IvanaSK RR -> RE: Razgovori mama 07/18 [chat] (13.7.2018 16:04:34)

Rosita, verujem da ce za dva, tri dana biti bolje. Ljubim ga

Misha i Ljisha -> RE: Razgovori mama 07/18 [chat] (13.7.2018 17:30:13)

Zemunka,les, von i sve drage moje rr hvala vam na podrsci. Rositi kukam svakodnevno.[sm=smiley36.gif]
Tesko mi je. Utehu trazim u D. Pomoc i sve. Napajam se povremenim osmesima koje dobijam. Trudim se al mi je bas tesko. Evo danas. Dan D. Kaze snajka od gore da ne bi imala zivaca za takvo dete. Nadjem sebe zabuljenu kako ga nosim kao neki dzak. Sve obavljam okk njega al uhvatim se kao da sam zombi nit mu pevam nit mu pricam nekad jer se on samo dere dere i dere. Presvlacim ga bez ijedne reci nekad dok ga presvlacim. A u mozgu iskljucen centar za sluh. Obavljam sve eto jer sam roditelj. Umorim se iznerviram se i onda u nekom momentu otupim. Nije mu nista. Sit. Naspavan. Suv. Bez gasova. Cak ovih dana je kakio svaki dan. Ni to ga nije mucilo.
Zemunka da zaostaje za D haos. Po svemu. Po toj interakciji da ne pricam. Salim se pre neki dan i kazem Rositi ma mi smo zene visa rasa za muske. [sm=smiley36.gif] Udarim tako na salu. Sta da radim vise nekakl i sebi da pomognem. Dr kad god odemo kaze "on ima prava ma da zaostaje nije strasno" dala mi sta da radim s njim kuci za "napredovanje". Ja sve to odavno radim.nije mi prvo dete. Stimulisem pricam ljubim mazim okrecem na stomak mazim rukice nogice radim ovaj kaze hajde hajde ovaj kaze kuda kuda... Pa ovo mace srce mleko ovo mace otislo daleko...sa prsticima pa mu dajem da hvata igracku pa mlatim ispred njega pevam tasi tasi uzimam njegove ruke. Ma kao ludam izgledam verovatno ali sve je to kratko jako kratko. Kapira on. Vidim ja da njemu ne fali nista. Isto kao i ti zemunka. Kapira cak tasi tasi. U jednlm momentu sa mm je poceo kao da peva i ruke spaja. Znaci kapira on sve to. Ali sve je to nekako kratko i ti momeenti su ultra kratki. Smeje se naglas i cak onako da mu se ramena tresu od smejanja al da je vise nadrndan vala jeste. I onda se umorim. Zamrem ponestane snage. I to za dojenje isto. Jedan dan se zainatim sad cemo sisati i onda ne ide i ne ide i ne ide. Drugi dan ujutru dam sisu. Ponudim jos jednom vidim ne ide i onda mu dam flasicu ceo dan. Ne mogu.

Nema jos 3 meseca. Ja ne znam stvarno kolilo dugo sve to njeha moze drzati.

IvanaSK RR -> RE: Razgovori mama 07/18 [chat] (13.7.2018 17:35:49)

Ljiso, normalno je da ti bude tesko, covek si, nisi robot. Da li zaostaje za D ili ne znas i sama da nije toliko bitno. Iskljucujem i dalje centar za sluh i nemoj da se nerviras. Sve prodje.. Bice uskoro bolje [sm=smiley31.gif]

Misha i Ljisha -> RE: Razgovori mama 07/18 [chat] (13.7.2018 18:30:48)

Ivana dr kaze da on malo zaostaje a ja vidim da on za D ZAOSTAJE i te kako.

Evo spava konacno da je spojio malo duze. Jos cu morati a ga budim za kupanje jer spava 2 sata. Mm dosao kuci eno sredjuje dvoriste. D otisla kod babe i dede. Puno sam je mazuljala pre nego sto je otisla. Mala moja frajlica.

Mene je isto smatila ova moja menstruacija.

Sanjica26 RR -> RE: Razgovori mama 07/18 [chat] (13.7.2018 18:57:10)

Moji odose na plivanje.Ja sam ceo dan prelezala. Nisam ni za sta. Valjda od jucerasnjeg susreta sa kolegom. Jos me drzi. Sad cemk Sofi i ja do knjizare da kupimo papir za poklon. Sutra je krstenje. Moram da odem i na feniranje, ali to cu sutra. Platno i svecu sam uzela. Samo cu da uzmem svecu da odnesem u cvecaru da mi ukrase.
Ljiso, samo cy da ti kazem ono sto mi je mm juce rekao. Deca su zdrava. Nema sekiracije. Ni meni Sofi nije bila napredna kao T. Nesto mi para usi to zaostaje. Prosto nisu sva deca ista. Evo je ne zaklapa i nadmudruje nas stalno svojim pricama. Meni je sad neverovatno sta me dete od cetiri godine pita.

Stranica: <<   < Prethodna stranica  40 41 [42] 43 44   Sledeća stranica >   >>