|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: [1] 2 3   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   Precious torta
23.11.2009 19:17:07   
Anoniman
Samo da napomenem da ovo nije originalni naziv torte, moj tata, kad je prvi put probao, ponašao se kao ono stvorenje iz "Gospodara prstenova" kad kaze za prsten "my precious", pa smo tako prekrstili tortu.
Kora:10 belanaca umutiti sa 10 kašika šećera, dodati 100 grama mlevenih oraha, 3 kašike brašna, 1/2 praška za pecivo i sipati u kalup. Peći na niskoj temperaturi (ne znam tačno koliko dugo, proveravam tako što ubodem s vremena na vreme čačkalicu u koru, pa ako se ništa ne zalepi onda je gotovo), i kad je pečeno podeliti na dve kore.
Fil:10 žumanaca umutiti sa 250 grama šećera u prahu i 2 kašike mleka, pa skuvati na pari. Kad je skuvano, dodati 100 grama bele čokolade, i 250 g sveže pečenih i mlevenih lešnika. Kad se ohladi, dodati 250g putera i umutiti mikserom
Slagati sledećim redom:kora/fil/oceđene višnje da prekriju fil/slatka pavlaka, pa onda još jednom sve isto.
Za ukrašavanje (može i bez toga): 200g rastopljene bele čokolasde umutiti sa 2 čaše kisele pavlake i time ukrašavati.
  Direktna veza do poruke: 1
   RE: Precious torta
23.11.2009 20:11:46   
Lilly*
Neđo, ovo zvuči odlično user posted image

_____________________________

Nemoj plakati, bata je tu

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 2
   RE: Precious torta
23.11.2009 20:37:14   
Anoniman
Iskreno, ja ne podnosim slatko, i jako retko pravim. Ovu tortu se nikad ne bih usudila da pravim, to je recept moje drage mame, ali ko je jednom probao zaljubio se u nju, stvarno je svi jako hvale, pa sam podelila sa malo spretnijim domacicama od mene, sto se slatkog tice - tabula rasauser posted image

(odgovor članu Lilly*)
  Direktna veza do poruke: 3
   RE: Precious torta
23.11.2009 21:08:11   
gina
Stvarno zvuči odlično.... prvom prilikom moram da probam!!!

Da donesem na sajam slatkiša u Bgd?.... Da probamo user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 4
   RE: Precious torta
23.11.2009 21:20:07   
Lilly*
Zbog ovakve ponude, i ja bih se zaputila u Bg user posted image

_____________________________

Nemoj plakati, bata je tu

(odgovor članu gina)
Direktna veza do poruke: 5
   RE: Precious torta
23.11.2009 21:33:48   
Lu
Aha,kad vas ja prodrmamuser posted image
Super,super,super receptuser posted image user posted image user posted image
Još mi reci,ovo za ukrašavanje...kad se stvrdne jel izgleda kao čokolada glazura ili šlag,nikako da stvorim sliku čokolada+pavlaka.

(odgovor članu Lilly*)
Direktna veza do poruke: 6
   RE: Precious torta
23.11.2009 21:36:56   
mihi
Nedja ovo mi deluje komplikovanouser posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Lilly*)
Direktna veza do poruke: 7
   RE: Precious torta
23.11.2009 21:40:42   
Lu
Nema Nedje višeuser posted image
Mihi jel misliš na ovo za ukrašavanje ili cjelokupnu tortuuser posted image
Ja mislim da bi  se ovo trebalo stvrdnuti kao glazura,a opet nisam sigurnauser posted image

(odgovor članu mihi)
Direktna veza do poruke: 8
   RE: Precious torta
23.11.2009 21:43:35   
mihi
Lu sve mi je komplikovano i kora i fil na pari i ta glazurauser posted image user posted image a deluje m da je fenomenalno.

(odgovor članu Lu)
Direktna veza do poruke: 9
   RE: Precious torta
23.11.2009 21:53:04   
Anoniman
Vratila sasm seuser posted image Jeste malo komplikovana, ali vrediuser posted image Lu, ja stvarno ne znam, nikad u zivotu nisam pravila nijednu tortu, ali pitacu sutra mamu, ali 90 posto sam sigurna da to izgleda kao slag, ali to za ukrasavanje uopste nije obavezno, mislim da sam samo jednom videla da je mama tako pravila, obicno pravi bez toga.

(odgovor članu mihi)
  Direktna veza do poruke: 10
   RE: Precious torta
23.11.2009 21:53:09   
Lu
Ja sam ovu koru već pravila nije komplikovano,mogu se ispeći dvije ko nije siguran u presijecanjeuser posted image
A ovaj žuti fil obožavam,stavi se zdjela iznad ključale vode i mutiš,mutiš dok se ne zgusne,e priznajem ni ja  ne volim ovo mućenje,više volim skuhati žumanjke u mlijeku,kao za puding ali takav je receptuser posted image

(odgovor članu mihi)
Direktna veza do poruke: 11
   RE: Precious torta
23.11.2009 21:54:07   
Lilly*
Pa nije tako komolikovano Mihi, kora je ona klasična sa belancima, fil isto samo skuvaš, a pošto se kuva na pari ja uzmem onaj lonac u kom se kuva mleko user posted image , jedino nisam sigurna za ovaj deo ukrašavanja

_____________________________

Nemoj plakati, bata je tu

(odgovor članu mihi)
Direktna veza do poruke: 12
   RE: Precious torta
23.11.2009 21:54:40   
Lu
Nedja meni bi odgovaralo nešto glatko,mislila sam praviti figurice od marcipana..možda da sve prelijem sa puno bijele čokoladeuser posted image

(odgovor članu Lu)
Direktna veza do poruke: 13
   RE: Precious torta
23.11.2009 21:55:55   
Anoniman
Pa da, mozes i tako, ili da rastopis cokoladu sa puterom, pa prelijes sa tim, samo ne znam kako bi to izgledalo preko visanja, kao mravinjakuser posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Lu)
  Direktna veza do poruke: 14
   RE: Precious torta
23.11.2009 21:56:23   
mihi
Lily a jel dovoljno samo dve kašike mleka za fil?

(odgovor članu Lilly*)
Direktna veza do poruke: 15
   RE: Precious torta
23.11.2009 21:58:05   
Lu
Da dobro si,ili je vrhnje zadnjeuser posted image
Jedino da stavim još jednu koru zadnju...a šta ti napravi od torteuser posted image

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 16
   RE: Precious torta
23.11.2009 21:58:59   
Anoniman
mihi, mama je dva puta stavila vise mleka i skroz joj je iscurio fil, poenta je da bude poprilicno tvrd, zato puter obavezno staviti kad se fil ohladi, jer mora da se stvrdne.

(odgovor članu mihi)
  Direktna veza do poruke: 17
   RE: Precious torta
23.11.2009 21:59:58   
Anoniman
IZVORNA PORUKA: lu

Da dobro si,ili je vrhnje zadnjeuser posted image
Jedino da stavim još jednu koru zadnju...a šta ti napravi od torteuser posted image


pa nije ti losa ta ideja, napravis tri tanje kore, svaka castuser posted image user posted image user posted image samo ti modifikuj, nisam ja sujetnauser posted image

(odgovor članu Lu)
  Direktna veza do poruke: 18
   RE: Precious torta
23.11.2009 22:01:12   
guppy RR
IZVORNA PORUKA: Nedja

Samo da napomenem da ovo nije originalni naziv torte, moj tata, kad je prvi put probao, ponašao se kao ono stvorenje iz "Gospodara prstenova" kad kaze za prsten "my precious", pa smo tako prekrstili tortu.



user posted image user posted image user posted image user posted image    tata ti je car !!!

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 19
   RE: Precious torta
23.11.2009 22:01:20   
Lilly*
IZVORNA PORUKA: mihi

Lily a jel dovoljno samo dve kašike mleka za fil?

E taj deo mi je malo čudan user posted image ali to mleko verovatno služi toliko dok se ostalo ne otopi- šećer, čokolada, oni a i posle dodat margarin vežu taj fil, i on verovatno više izgleda gust kao eurokrem, za razliku od npr. krema kod krempite user posted image Valjda razumeš šta hoću da kažem

< Poruku je uredio lilly.79 -- 23.11.2009 22:03:05 >


_____________________________

Nemoj plakati, bata je tu

(odgovor članu mihi)
Direktna veza do poruke: 20
   RE: Precious torta
23.11.2009 22:02:37   
Anoniman
Bas bude gust lillyuser posted image

(odgovor članu Lilly*)
  Direktna veza do poruke: 21
   RE: Precious torta
23.11.2009 22:02:46   
Lilly*
IZVORNA PORUKA: lu

Nedja meni bi odgovaralo nešto glatko,mislila sam praviti figurice od marcipana..možda da sve prelijem sa puno bijele čokoladeuser posted image

Lu, a što ne napraviš ono slatko testo, pa njime i obložiš tortu user posted image


_____________________________

Nemoj plakati, bata je tu

(odgovor članu Lu)
Direktna veza do poruke: 22
   RE: Precious torta
23.11.2009 22:04:35   
Anoniman
IZVORNA PORUKA: Nedja

Samo da napomenem da ovo nije originalni naziv torte, moj tata, kad je prvi put probao, ponašao se kao ono stvorenje iz "Gospodara prstenova" kad kaze za prsten "my precious", pa smo tako prekrstili tortu.



KLIK user posted image

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 23
   RE: Precious torta
23.11.2009 22:05:26   
Lilly*
IZVORNA PORUKA: Tasha RR

IZVORNA PORUKA: Nedja

Samo da napomenem da ovo nije originalni naziv torte, moj tata, kad je prvi put probao, ponašao se kao ono stvorenje iz "Gospodara prstenova" kad kaze za prsten "my precious", pa smo tako prekrstili tortu.



KLIK user posted image


On je meni baš super lik user posted image user posted image


_____________________________

Nemoj plakati, bata je tu

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 24
   RE: Precious torta
23.11.2009 22:05:57   
Lu
IZVORNA PORUKA: lilly.79

IZVORNA PORUKA: lu

Nedja meni bi odgovaralo nešto glatko,mislila sam praviti figurice od marcipana..možda da sve prelijem sa puno bijele čokoladeuser posted image

Lu, a što ne napraviš ono slatko testo, pa njime i obložiš tortu user posted image


A šta to bijaše slatko tijestouser posted image

(odgovor članu Lilly*)
Direktna veza do poruke: 25
Stranica:   [1] 2 3   Sledeća stranica >   >>
Stranica: [1] 2 3   Sledeća stranica >   >>
Idi na:







Norveške rolnice sa cimetom
Ringerajin kuvar: viking RR
Posna pesak torta
Ringerajin kuvar: Maraj



image
flamingos
CortinaT krema će baš, da reši svaki problem naš.
Ekcem je prošlost kad se nanese,jer krema sa sobom sve odnese. Vetar kada duva, koža zna da se suši i puca, tad CortinaT krema na vrata pokuca,lepo se namaže, upije baš i rešen je problem naš. Nije fora, a nije ni laž,u CortinaT kremi leži prava draž. Ona svima prija i zato nam je najmilija. Možda mi pisanje stihova i nije jača strana, ali jedno sigurno znam-CortinaT krema je bez mana.  Više >>
image

Anketa

Јаслице или дадиља
пеперутка16

Да ли бисте радије уписали своје дете у вртић или унајмили дадиљу?

Click Here