RE: Trudnice 1-42 nedelja 06/18 [chat] (Puna verzija)

Forum >> [Trudnoća] >> U očekivanju (deteta)

Poruka

smeško -> RE: Trudnice 1-42 nedelja 06/18 [chat] (12.6.2018 16:23:07)

Devojke, jos malo! [sm=smiley31.gif]
Mada, prime oni mene ranije, pa cekam jos deset dana.[sm=smiley36.gif] Verujem da ce sada raditi cim udjem u 40.

Maraj -> RE: Trudnice 1-42 nedelja 06/18 [chat] (12.6.2018 17:05:58)

Smesko pa pojima nemam. Gledala mu grlo rodjaka koja je dr i rekla da mu je bas crveno. Od grla je sve i krenulo. Posle je dobio T koja nikako da spasne ispod 37.
Ja inace imam uzasne gorusice. Nikad ih do sad nisam imala. Ni u trudnoci sa L. Malo pre em mi gori grlo em osecam vatru u zeludcu

Maslacak15 -> RE: Trudnice 1-42 nedelja 06/18 [chat] (12.6.2018 18:14:22)

Smesko a sta je tacno bilo proslog puta? znas celu pricu napamet da te ne plasim, svakako da treba da budes sto opustenija i da verujes da ce sve biti u najboljem redu. Ali budi na oprezu. I u slucaju da se jave bilo kakvi atipcini bolovi ili ti je mnogo lose, bolje je otici kod lekara. Ti si ipak trudnoca visokog rizikam zbog treceg carskog reza i ne treba skroz smetnuti sa uma.Zelim ti da prodjes kao ja[sm=smiley2.gif].

smeško -> RE: Trudnice 1-42 nedelja 06/18 [chat] (12.6.2018 18:27:42)

Hvala, Maslacak!
Bice sve ok. Proslog puta sam nadrljala kod njih na odeljenju, posle cr.

lesli -> RE: Trudnice 1-42 nedelja 06/18 [chat] (12.6.2018 20:22:53)

Smesko bice to dobro [sm=smiley31.gif]

Maraj -> RE: Trudnice 1-42 nedelja 06/18 [chat] (13.6.2018 9:07:56)

Jutro drage
Jel vas ima [sm=smiley1.gif]
Ja se i dalje topim....
L je od jutros bolje. Zadnji put sam mu dala brufen jutros u pola 4. Od tad mu nije skakala T.
Leti vreme....a ja imam utisak nista nisam spremila ni za porodiliste ni za bebu. Osim sto sam preprala neke bebece stvari. Al jos nisu ispeglane.
Sa L sam sve imala spremljeno 2 meseca ranije. Sad nista....
A inace ni plate mi nema. Odlepicu. Imam najgore racunovodstvo. Zadnju platu sam primila 11.aprila

lesli -> RE: Trudnice 1-42 nedelja 06/18 [chat] (13.6.2018 12:04:59)

Super Maraj!

Masem svima :)

milicicak -> RE: Trudnice 1-42 nedelja 06/18 [chat] (13.6.2018 12:11:41)

Dan trudnice :)
Maraj, super sto je L bolje. Znam da zvuci uzasno kad kazem ali ja vise volim kad mini buba ima temp preko 38, mnogo bolje podnosi te visoke nego niske. A i valjda sto tako gori bakterije ne stignu da se razviju na virusnu infekciju (to ja sebe tesim, uopste ne znaci da je tako).
Ona je u vrticu, ja ceo dan lezim pa cu kad je pokupim iz vrtica po rezultate a posle do dz po lekove.
Maraj, meni je plata legla juce, doduse ne znam za koji mesec ali mi se cini da je prilicno redovna. Moje tete iz racunovodstva su super stvarno.

Maraj -> RE: Trudnice 1-42 nedelja 06/18 [chat] (13.6.2018 13:02:02)

Moje su najgore. Pogresile su mi doznaku pa im je doznaka vracena
Ustvari znam ja sta je ...nisu predale tromesecno uskladjenje plate. Tako da su mi sad 3 doznake kod njih . Ja ih zvala one mi kazu kao pa dobro sad ces mozda dobiti 2 odjednom. A od cega cu ja da živim do tad. Ma stalno nekih problema sa njima. Kad ne znaju svoj posao.... secate se da su mi i prvo trudnicko uplatile 65% pa sam morala da im jurim zakone da im dokazem da je trudnicko 100%

Inace ja ludim sto mi L ne ide u vrtic. Svako jutro se toliko umorim oko njega. Sad mi jos takvu scenu napravio sa dranjem i urlanjem..
. Stomak me boli koliko sam se iznervirala

lesli -> RE: Trudnice 1-42 nedelja 06/18 [chat] (13.6.2018 15:42:26)

Moji su zlatni - svaka plata stize u dan i hvala im na tome! Cak i kada mi je zamena u dz pogresno ispisala doznake, pa nije htela da izda nove dok se stare ne vrate, plata je legla bas kad treba (iako su ispravne doznake dobili krajem meseca), a bila sam ubedjena da ce kasniti.

Kako podnosite ovo "vreme"? Meni puca glava, cekam da tresne kisa pa da se izduva...[sm=smiley13.gif]

smeško -> RE: Trudnice 1-42 nedelja 06/18 [chat] (13.6.2018 15:56:32)

Meni su prethodna dva dana bila strasna. Danas je ok. Sutra počinjem sa analizama za bolnicu i idem na ctg.

lesli -> RE: Trudnice 1-42 nedelja 06/18 [chat] (13.6.2018 16:00:15)

Vonavoj, vidim da nas citas, kako si nam? Kako je M?

Smesko, sto? Zbog vremena ili je nesto drugo u pitanju?

Maraj -> RE: Trudnice 1-42 nedelja 06/18 [chat] (13.6.2018 16:07:12)

Ja zakazala depilaciju...a vreme katastrofa..
Valjda me nece uhvatiti neko nevreme...
Inace stomak me i dalje boli. [sm=smiley13.gif]

BuducaMilic -> RE: Trudnice 1-42 nedelja 06/18 [chat] (13.6.2018 17:46:41)

Zdravo trudnice. [sm=smiley1.gif] kako podnosite ovo vreme, ja imam inace nizak pritisak 90/60 ali se drzim. 18 +4 sam, beba je bas zivahna, neverovatan osecaj kad osetim to golicanje [sm=smiley36.gif] a teudnickog stomaka nigde hihihi osećam da ce mi naprasno narasti

Maraj -> RE: Trudnice 1-42 nedelja 06/18 [chat] (13.6.2018 17:51:15)

Milic, ja stalno kukam na vreme. Bas mi smetaju vrucine [sm=smiley1.gif]
Inace ja dosla s depilacije. Isla samo prepone da sredim. Joj bila mi neka mlada 25 god. Ne sme da me pipne. Pa me zapitkuje o porodjaju. Sva je preplasena. I nije mi dublje skinula . Al ajd... sledeci put ako mi bide ona moram joj reci da mi dublje skine.

lesli -> RE: Trudnice 1-42 nedelja 06/18 [chat] (13.6.2018 20:00:27)

Milic, dobro dosla! [sm=bravo.gif] Bas nam treba pojacanje. [sm=smiley1.gif]
Cekaj jos 2-3 nedelje, pa ce se golicanje pretvoriti u nemilosrdne udarce [sm=smiley36.gif]
I meni je stomak naglo iskocio. Do 20. nedelje sam ulazila jos uvek u svoje pantalone, neke sa bas niskim strukom koje sam mogla da naguram i zakopcam ispod stomaka. I onda lepo u 22. krenem da se spremam za ekspertski uz, izvadim te pantalone i neku bluzu... Krenem da obucem pantalone i shvatim da ne mogu da zakopcam ni jedno od 3 dugmeta(a samo nedelju dana ranije sam kopcala sva 3). [sm=smiley36.gif]
Sta cu...zakopcah samo rajsfeslus, bluza preko i posle pregleda pravac u kupovinu [sm=smiley36.gif]

Inace mozes da javis moderatorima termin i pol ako znas, pa da te dodaju na spisak trudnica.

Danas je bas bio uzasan dan. Mene tek sad prolazi glava. Najgore mi je bilo oko 3 popodne dok se mutljalo i na kraju skoro nista kise nije palo [sm=zmeden.gif]

Maraj -> RE: Trudnice 1-42 nedelja 06/18 [chat] (13.6.2018 21:33:29)

Ma njsta. Par kapi kanulo. Al se smrklo i sevalo, ja mislila da ce bas biti nevrwme...ono nista.
Sas je osvezilo napolju al je kod nas u stanu i dalje toplo...
Ja malo sela u dnevnoj....mm strazari u kupatilu dok se L brcka

lesli -> RE: Trudnice 1-42 nedelja 06/18 [chat] (13.6.2018 21:41:52)

Jeste, napolju je bas zahladilo. Mi smo sve pootvarali da se bar malo ishladi stan.

Mi se vratili iz neke kupovine i sto bi milicicak rekla, sad cu malo da patim...sve me zivo boli [sm=smiley13.gif]

milicicak -> RE: Trudnice 1-42 nedelja 06/18 [chat] (13.6.2018 22:07:27)

Milic, dobrodosla :) sad ce stomacic samo da iskoci, iznenadices se [sm=smiley36.gif]
Lesli, bas mi je drago sto si pocela da setas i izlazis i ides u kupovinu.
Ja bila do dz, da uzmem recept i nalog za inekciju, zamalo me opet poslali u bolnicu... Izmerila mi sestra pritisak 140/90, jedva objasnih da se to meni redovno desava kad mi mere pritisak kod lekara prvi put, posle 5 min se iskuliram pa bude normalan... Elem, i metildopu sam dobila uz obecanje da cu da merim pritisak 3x dnevno i odem u bolnicu ako mi skoci. Sto je najgore, zbog prethodne trudnoce stvarno kontrolisem pritisak, nikad mi nije presao 110/70. El, eto, i to da dodam na spisak stvari koje treba da pratim i imam terapiju [sm=smiley36.gif] sad da odgledam seriju i popijem jogurt pa cu u lakulalaland.

lesli -> RE: Trudnice 1-42 nedelja 06/18 [chat] (14.6.2018 1:18:37)

Pa dala dr dozvolu za kratke set_nje i ja kao svaki streber, slusam. [sm=smiley36.gif]
Stomak prosao posle lezanja, povremeno se steze, ali bar ne boli! Sad me samo ledja ubijaju. Mislim da se moja baba, zena od skoro 90 godina, oseca vitalnije od mene na pragu 30tih...divno [sm=zz_big_green.png]
I jos me spopala nesanica iako je lepo zahladilo.

Koju seriju gledas?

Maraj -> RE: Trudnice 1-42 nedelja 06/18 [chat] (14.6.2018 8:20:55)

Jutro drage.
Ja standardno oko L. Nocas nam je 4.noc za redom pravio scene
Probudi se i besumucno urla place....ma ne znam sta vise ne radi. I to traje oko pola sata. Da covek poludi.... tako da sam sva [sm=smiley29.gif]
Ja doruckovala sendvic. A najvise mi prijaju neke ledene stvari. Mozda sad popijem i jogurt....

milicicak -> RE: Trudnice 1-42 nedelja 06/18 [chat] (14.6.2018 8:46:08)

Maraj, evo tema za nocne strahove Klik. Znam da je strasno ali je relativno normalna pojava.
Lesli, gledam The Bull, zanimljiva mi je skroz.
Ja danas ne znam sta cu za dorucak, mini bubi sam skuvala kasu

vonavoj -> RE: Trudnice 1-42 nedelja 06/18 [chat] (14.6.2018 9:18:04)

Lesli,cituckam,ali ne stizem da pisem..sama sam sa njima, uglavnom..
Krenuli grcevi i nocne zurke..
Milicicak.ja ne bi pila metil dopu..meni je uvek pritisak tamo bio 150/90 ali sam ga kod kuce merila 2 puta dnevno i nije bio visok..moj dr ne daje tek tako terapiju..ako je sa bebom sve ok..kaze on da se uzrok pritisku u trudnoci ne zna uvek.a rokaju se lekovi.

Maraj -> RE: Trudnice 1-42 nedelja 06/18 [chat] (14.6.2018 9:27:10)

Mili jer odmoris tamo 5-10min pre nego ti izmere prvi put pritisak. Ja se nekad uzbudim od puta, od toga da li cu stici u zakazano vreme. Jednom su mi izmerili pritisak cim sam stigla. Bila guzva na Gazeli. Ja poludela , mislila da cu da zakasnim...i izmere mi visok pritisak. Posle su mi merili jos jwdnom nakon pregleda. Bio je ok.
Ja sam u prvoj trudnoci imala visi pritisak pred kraj pa sam pila metildopu
Nisam htela al je dr rekla da.je to za dobro bebe

milicicak -> RE: Trudnice 1-42 nedelja 06/18 [chat] (14.6.2018 9:33:16)

Ja sam sa mini bubom imala visok pritisak, zato sad proveravam redovno. Posle porodjaja je bilo jos gore, mnogo mi je lose bilo od visokog pritiska. Nema veze sa tim da li sam odmarala ili ne, ja kad vidim aparat u ordinaciji pritisak mi skoci [sm=smiley36.gif] kad mi ponovo izmere, bude normalan.
Sinoc sam merila i jutros, 110/70 oba puta, jos metil dopu da pijem tacno bih se negde srusila.
Odoh sa detetom na pijac, nisam je odvela u vrtic, uspavala se

Stranica: <<   < Prethodna stranica  8 9 [10] 11 12   Sledeća stranica >   >>