Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
|
|
Korisnik | |
|
|
RE: Trudnice 1-42 nedelja 05/18 [chat] 18.5.2018 9:34:19
|
|
|
|
Rosita
|
Ja sam u drugoj trudnoci jednom otisla privatno, u prvoj nijednom. Možda sam luda i sebi sam terala inat, igrala se vatrom i td., ali je srećom sve bilo dobro. Nedostajete! Nadam se da ćete doći u razgovore mama! Već uveliko možete :). Ali razumem vezanost za ovu temu
|
|
RE: Trudnice 1-42 nedelja 05/18 [chat] 18.5.2018 10:11:38
|
|
|
|
vonavoj
|
Smesko,a sto ne uzmes verapamil..puls utice lose i na bebu..nekako mi je logicnije da beba ne pati..dokle ti ide puls..ne bi trebalo da bude preko 105/110. Ja sam lepo spavala..pocela sam da spavam..sad ce beba
|
|
|
|
RE: Trudnice 1-42 nedelja 05/18 [chat] 18.5.2018 10:50:38
|
|
|
|
pari
|
Vonavoj,super za spavanje! Ja sam danas bas kilava...osecam umor u celom telu... Probacu kasnije da se pokrenem malo
|
|
RE: Trudnice 1-42 nedelja 05/18 [chat] 18.5.2018 10:53:29
|
|
|
|
vonavoj
|
Pari, kad sam u pokretu, lakse mi je..ali kad sednem, gotovo..
|
|
|
|
RE: Trudnice 1-42 nedelja 05/18 [chat] 18.5.2018 10:58:45
|
|
|
|
pari
|
I meni je bolje da se pokrenem nego da sedim...Juce mi bila mama pa mi i spremila malo stan i skuvala pa nemam mnogo posla danas...Napravila bih neke pogacice ili keksic...A imam i jogu danas ako se nakanim da odem...
|
|
RE: Trudnice 1-42 nedelja 05/18 [chat] 18.5.2018 11:07:14
|
|
|
|
lesli
|
Zdravo svima! Ja sam se bas naspavala sinoc. Taman da nadoknadim prethodnu noc... Da li neka od vas ima onaj beluga jastuk? Ja se nesto razmisljam da ga porucim... vidim da i poslr, kad dodje beba, moze za svasta nesto da se koristi. Videh da na slicnu foru ima i gnezdo, ali mi se cini da ako to uzmem, da ce mm morati da spava na podu (s' obzirom na dimenzije jastuka) Cene su im inace priblizne... Von i pari vi bas zabusavate. Svaki dan ocekujem novosti od vas dve, kad ono nista... Mada znam da je von rekla da nece pre termina, ali mozda deckonja odluci da iznenadi? :D
|
|
|
|
RE: Trudnice 1-42 nedelja 05/18 [chat] 18.5.2018 11:17:34
|
|
|
|
pari
|
Sad sam imala jednu jacu kontrakciju...stalno se pitam kako da prepoznam pravu kontrakciju...jer vec duze vreme imam lazne... Prava verovatno vise boli od lazne? I uvek traje 1 minut?
|
|
RE: Trudnice 1-42 nedelja 05/18 [chat] 18.5.2018 11:20:59
|
|
|
|
Misha i Ljisha
|
zdravo trudilice Von odmah sam se setila tebe i sebe kad procitah u novinama ovo : Oko 80 odsto njih je reklo da je išlo sa svojim partnerkama na kontrole tokom trudnoće, od čega je 30 odsto išlo na sve kontrole. Ovi nasi...No koment. Kako mi bas da dobijemo onih 20% nije mi jasno
|
|
|
|
RE: Trudnice 1-42 nedelja 05/18 [chat] 18.5.2018 11:25:43
|
|
|
|
vonavoj
|
Hahahaha..a vrhunac kad me pitao kad ti je termin bese?!?!? Pari.ja nemam.kontrakcije..samo se decko tegli!
|
|
|
|
RE: Trudnice 1-42 nedelja 05/18 [chat] 18.5.2018 11:28:45
|
|
|
|
pari
|
Ja ih imam vec mesec dana ako ne i vise...medjutim sad kako sam blizu,pitam se kako cu znati koja je prava...verovatno boli...posto ove do sad nisu bile bolne...vise su neprijatne,kao menstrualni bol... I valjda treba da traju po 1 minut...
|
|
RE: Trudnice 1-42 nedelja 05/18 [chat] 18.5.2018 14:27:56
|
|
|
|
Maraj
|
Greska...
< Poruku je uredio Maraj -- 18.5.2018 14:31:57 >
|
|
|
|
RE: Trudnice 1-42 nedelja 05/18 [chat] 18.5.2018 14:31:07
|
|
|
|
Maraj
|
Pa ja ne smem mnogo da hvalim mog....mada nije ni on savrsen. Milion puta zna da me iznervira....al sto se kontrola tice, stvarno je svaki put sa mnom na uz. Ja uvek gledam da zakazem uz posle podne . Oko 18h. Pa idemo zajedno. U prosloj trudnoci cini mi se da samo 1 nije isao na uz. Radio je. Ovako, i zove me svaki dan s posla da pita kako sam. Tako da sto se toga tice, pazljiv je.... cak je i dr prokomentarisala na poslednjem uz kako joj delujemo skladno ... joj mislim se, cek da vidis samo kako smo slozni kad se izdovatamo (posvadjamo). Al dobro, vidi se da dr imaju drugaciji pristup kada je muz tu. I ona se vise njemu obraca nego meni.... a on ko o cemu prica o njegovom sinu. Cak joj je sad pokazao i sliku L na poslednjem uz. Sav ponosan... Ali ima milion situacija gde bih ga "u top" stavila Nego ja se ponovih. Kupila sam tuniku za svadbu. Divna je. Isla i mama sa mnom pa smo proset__ale koliko smo mogle. Malo sam je skuplje platila...na snizenju je 3400din...al jbg mogu je nositi i kada se porodim, a i nisam sebi nista kupila u ovoj trudnoci od garderobe...
< Poruku je uredio Maraj -- 18.5.2018 14:34:57 >
|
|
|
|
RE: Trudnice 1-42 nedelja 05/18 [chat] 18.5.2018 14:34:55
|
|
|
|
pari
|
I moj ide uglavnom sa mnom...bio juce na ctg-u...a nadam se da ce i prisustvovati porodjaju... Maraj,bas lepo sto si se ponovila ja sam kupila sebi par trudnickih stvari u 6-7mesecu i to je to...sledeca kupovina na jesen kad malo dodjem sebi
|
|
RE: Trudnice 1-42 nedelja 05/18 [chat] 18.5.2018 14:38:30
|
|
|
|
Maraj
|
Jao pari...ja sam toliko zavisna od kupovine. Najgore mi je sto sam se navukla na on line kupovine. Juce su mi stigle te Ipanema sandale . Tako...narucim ja s vremena na vreme nesto. Ne samo.meni. I mojima.... Mrzi me da idem od radnje do radnje. Tako da je on line kupovina ko stvorena za mene...
|
|
|
|
RE: Trudnice 1-42 nedelja 05/18 [chat] 18.5.2018 14:48:38
|
|
|
|
pari
|
Ja nesto ne volim online jer ne mogu da probam...pipnem...vidim...iako je jako prakticno,ni ja ne volim da idem po radnjama... Mene nesto glava boli,bas sam kilava danas...jedva cekam da legnem uvece
|
|
RE: Trudnice 1-42 nedelja 05/18 [chat] 18.5.2018 14:52:34
|
|
|
|
Maraj
|
Ja sam sad malo odremala. Sad cu da spremam rucak. Piletinu i isprzicu mlade krompirice...
|
|
|
|
RE: Trudnice 1-42 nedelja 05/18 [chat] 18.5.2018 14:57:30
|
|
|
|
Queen Lady
|
IZVORNA PORUKA: Maraj Jutro.... QL zurilo joj se. Garant je imala zakazanu kaficu sa koleginicama Ja nisam nikada radila uz drzavno. Ova moja dr zna da idem privatno i ni ne nudi mi. Sto se tice ekspertskog ja kada sam moju dr pritala u prosloj trudnoci, ona mi rece da je svaki uz ekspertski jer ona detaljno gleda bebu. Tako da eto ti sad.... vise je nisam ni zapitkivala Ova moja u drzavnoj se uvredi kada se ide privatno. Ali posle ovakvog UZ sigurno cu bar UZ da radim privatno. U prvoj trudnoci je bas bila nadrndana sto sam isla privatno za neke stvari, nije joj bilo drago. Pa ja smatram i da ako vec gledaju na UZ da treba i da pogledaju detaljno, a ne ofrlje, pogotovo sto se neradi svaki cas (sem u nekim situacijama, verujem da rade cesce). Ja sam u prvoj trudnoci, kod dve doktorke vodila trudnocu, obe mi pricale sve je super, odlicno, samo tako nastavi i ja se porodi u 8 mesecu. Kad sam otisla na kontrolni pregled posle porodjaja (kod ove u drzavno), pita me dr (ova nervozna), pa sta bi, sta se desilo, sto je krenulo ranije. Ja je gledam po fazune, dal me zezas. To ja treba da pitam. Ccccccc
|
|
|
|
RE: Trudnice 1-42 nedelja 05/18 [chat] 18.5.2018 14:57:45
|
|
|
|
Ana RR
|
Lesli, sve preporuke za belugu koristila sam u trudnoći, posle za Marka bukvalno kako je rastao tako smo mu nalazili primenu (jastuku ne Marku ).
Twenty years from now you will be more disappointed by the things you didn't do than by the ones you did. So throw off the bowlines, Sail away from the safe harbor. Catch the trade winds in your sails. Explore. Dream. Jer smo tako u mogućnosti!
|
|
|
|
RE: Trudnice 1-42 nedelja 05/18 [chat] 18.5.2018 15:12:30
|
|
|
|
pari
|
QL, vecina lekara je sujetna...zato ne vole da se ide jos kod nekog ali sta te briga...tvoje telo,tvoja beba... Lesli,i ja imam belugu...u prvoj trudnoci i posle sa bebom mi je znacio...u ovoj trudnoci ga nisam koristila ali mislim da cu ga koristiti za dojenje i za bebu
|
|
RE: Trudnice 1-42 nedelja 05/18 [chat] 18.5.2018 15:42:59
|
|
|
|
Maraj
|
QL meni prijateljica obecala belugu. Zato je nisam kupila. Al evo jos ga nisam dobila. Po svemu sudeci i necu. Pogledaj u temi. Cini mi se da je degu pisala. Ona ima neki jastuk. Nije beluga. Drugacije se zove i mislim da je duplo jeftiniji...a sve je to isto
|
|
|
|
RE: Trudnice 1-42 nedelja 05/18 [chat] 18.5.2018 16:48:38
|
|
|
|
smeško
|
Von, mislim da mi puls, ono sto sam merila, ne prelazi 105. Ali, nije problem frekvencija nego to sto i u stanju mirovanja ume da se ubrza. Onda mi nije dobro. Ja sam razmisljala o belugi, ali super sam spavala. Sada se ponekad probudim sa prekrivacem izmedju nogu i super mi bude. Tako da mogu da zamislim koliko bi tek bilo lepo sa jastukom. Ali mi se sada ne daju pare i za to, vise sam okrenuta sredjivanju prostora.
|
|
|
|
RE: Trudnice 1-42 nedelja 05/18 [chat] 18.5.2018 17:07:47
|
|
|
|
vonavoj
|
Smesko.tako sam i ja imala periode..pa mi je dr rekao zato sto je beba visoko i cim legnem pritiska dijafragmu. I meni je toplo sa prekrivacem izmedju nogu..a kamoli jastuk..i ovako se mm i ja guramo,samo mi jastuk fali.
|
|
|
|
RE: Trudnice 1-42 nedelja 05/18 [chat] 18.5.2018 17:19:50
|
|
|
|
smeško
|
Mi se ne guramo. Ja legnem sa glavom na njegovom ramenu i onda, posle 15 minuta, bezim na drugi kraj. Stalno ga optuzujem da je kao grejalica. A zapravo mi se spava na terasi. Kada su svi u dugim rukavima, ja sam u majici sa bretelama. Znaci, nije on problem. U ponedeljak sam radila uz u domu zdravlja, moj ginekolog kaze da je tako po protokolu. I znajuci da mm uvek ide sa mnom, odstampala mi je slicicu na kojoj se vidi lice bebana. Mm bio odusevljen. Trazila sam neki recept u njegovom novcaniku i naletim na prvi uz. Nosi ga sa sobom.
|
|
|
|
RE: Trudnice 1-42 nedelja 05/18 [chat] 18.5.2018 17:33:06
|
|
|
|
vonavoj
|
Pa to, i moj je grejalica zato i bezim od njega.. On se pokrije do glave i bude oznojan skroz
|
|
|
|
RE: Trudnice 1-42 nedelja 05/18 [chat] 18.5.2018 17:48:57
|
|
|
|
smeško
|
E, moj se ne oznoji. Ali je dobro sto me pokriva preko stomaka i ledja cele noci.
< Poruku je uredio smeško -- 18.5.2018 17:49:44 >
|
|
|
Poslednje teme sa foruma
Najčitaniji sadržaji u rubrici Sve što niste znali o spinalnoj anestezijiBolovi tokom porođaja mogu biti delotvorno ublaženi ili potpuno uklonjeni pomoću regionalne anestezije, a da pritom ipak...
Anketa
За дојиље.
пеперутка16
Мало чудно питање, али ме занима: да ли су дојиље пробале своје млеко?