Maslacak15 -> RE: Vantelesna oplodnja XVI (30.8.2019 20:39:43)
|
mozes da proveis jos androstenedion, ACTH, SHBG, Inhibin B, 17-OH progesteron, cortisol, DHEAS, Vitamin-D, testosteron. Sto se immunoloskih stvari tice ne znam ni ja napamet antitela, morala bih da pogledam ali sustina je da je prednison tu jedina pametna i jednostavna terapija. I mnogi je daju. Ako se ne varam i Maraj je uzimala prodnison..... Ne znas ti sta je problem, mozda je "kvalitet jajne celije" a mozda su i suboptimalni uslovi u materici, zakaci se embrion ali ne dovoljno dobro. Probaj da se posavetujes sa nekim reproduktivnim ginekologom ili nekim ko radi VTO ali sa malo vise iskustva. Mislim VTO je tehnologija i mnogi ga rade po automatizmu tj semi nekoj, i to bude ok za mnoge zene uspe im. Alli povremeno postoje pacijentkinje gde ipak treba "ukljuciti vijuge" i tu je onda problem naci posvecenog doktora tj koji ima iskustva. Kariotip mislim da nema smisla da radis. Puno te pozdravljam i nema odustajanja. mislim da nisi u pravu. Ne mozes da znas da je striktno do jajne celije. Tvoj problem moze biti i imunoloske prirode. NK celije su samo jedan faktor. Generalno gledano, za uspostavljanje trudnoce potrebna je inhibicija imunog sistema,....
|
|
|
|