lesli -> RE: Vantelesna oplodnja XVI (7.6.2019 9:10:27)
|
Kod nas obrnuta situacija. Prva trudnoca je dosla posle mesec dana pokusavanja i bili smo sokirani, ali presrecni. Poceli smo da radimo na bebi u fazonu “ajde da pocnemo, ko zna koliko ce nam trebati “ jer je dosta ljudi u okruzenju imalo manjih ili vecih problema. Tu bebu smo izgubili, grozno iskustvo, pojedini lekari iz NF su ga ucinili jos gorim.Onda smo bili u fazonu, prvi put je uspelo odmah i drugi put cemo brzo i bukvalno me ta misao drzala. Ali nije islo...mesecima. (kod nas nije psiha100%, bar ne u tom momentu). Onda krecu folikulometrije i tu kao deluje da je sve ok, ali trudnoce nema. E tu vec krece upadanjanje u ludilo steriliteta, svi znamo kakvo... Posle nekog vremena rade se i neke ozbiljnije analize - nalazi se pcos (ali sa redovnim ovulacijama) i ir (dobijam glukofaz) i opet nada da je to problem ali i dalje se nista ne desava. Onda se pronalazi i onaj pai koji vise ni ne smatraju trombofilijim. Sve ostalo ok, ali bebe i dalje nema... E tu smo presekli da je dosta, jer je sve kao ok, a ono sto nije pokriveno je terapijom, a bebe i dalje nema i otisli na VTO koja je na srecu uspela iz prve. Sad mi se cini da ce ici i prirodno (ne pitajte kako znam 😆), ali nemam jos petlju da probam, beba je jos mala 😅 Ali mislim da je za te prirodne trudnoce zasluzno to sto se tokom vto cesto pronadju neki problemi koji se pokriju terapijom (stotna, antitela, ir...), a verovatno ima i ovoga sto maraj kaze - psiha. Moja koleginica je zatrudnela mesec pred hsg, a ne znam ni ja koliko su dugo radili na bebi. Ona se pomirila da je to to i da ide na hsg i da skuplja dokumentaciju za vto i hop ostade trudna. A nije jedina...
|
|
|
|