Olga75 -> RE: Šta smo danas pravile - 9. deo (29.11.2018 20:36:33)
|
IZVORNA PORUKA: jess021 Sta je krompiraca i sta je kostula? Prvo ću koštolu, kad neko pravi svinjokolj-disnotor, obično bliskima šalje za probu- koštanje ( koštati-probati), malo kobasice, hurke, mesa, čvaraka (žmara kažu kod nas) i to je koštola A krompirača je štogod dobro [sm=smiley36.gif] Krompir se iseče na deblje kolutove, posoli i ubaci u pleh, da ne kažem tepsiju, na masti naravno i na taj krompir se stavi kobasica, rebra,hurka, meso od vrata, tako masnije nešto i ispeče se i to je to Znaš kako kažu kad zimi ima svega, da prostite i p...e i krompirače. Eto a kažem danas je dvaesdeveti, vreme za krompiraču [sm=bravo.gif]
|
|
|
|