Didy -> RE: Pričajmo o hrani... (5.11.2020 0:01:42)
|
Danas pravila ovako: Suvo meso (danas sam stavila kolenice) potopim i stavim da proključa u posebnoj šerpi da se malo odsoli. Ostavim nekih 10-15 minuta da ključaju. Izblendam veću glavicu crnog luka i 3-4 čena belog. Izdinstam na masti. Sečem glavicu kupusa na veće komade (npr. odsečem deo i presečem samo na 3-4 dela, ne jako sitno, ni slučajno rendati). Nalivam vodom da ogrezne (kupus se skupi, pa ne preterivati s količinom vode na početku, bolje posle doliti). Ne stavljam koren kupusa. Dodam suvo meso i 3-4 lista sušenog lovora, poklopim i ostavim da ključa na tihoj vatri. Za nekih 45 minuta sitno naseckam koren 1 peršuna, 3 veće šargarepe, malo celera, izblendam pola crvene paprike i jedan svež paradajz i dodam. Kuvam još 15-20 minuta. Pred kraj dodam: 2 kašičice aleve paprike, bosiljak, malo bibera, sveži list peršuna i malo vegete (suvo meso pusti so, pa treba probati).E, sad, nekad dodam suve kobasice nasečene na komade pred kraj, umesto svežeg nekad dodam malo kuvanog paradajza, to sve ne igra neku značajnu ulogu. Krompir ne dodajem, zapršku ne stavljam, trudim se da ne bude mnogo čorbast. To je porcija za nas 4 za dva dana.
|
|
|
|