Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
|
|
Korisnik | |
|
|
RE: Pričajmo o hrani... 27.7.2020 23:12:09
|
|
|
|
flamingos
|
Divno.Slavićemo uz koju god tortu da napraviš.Da,mi smo jedno vreme čoko moko,isterasmo želju.Plazma je zakon,klasična,spremam je sa mlekom,žumancima itd.Tu ću našem detetu za rođendan da pravim.Pošto joj pada u post,obeležili smo posno,a devetog avgusta slavimo-tog datuma nam je i godišnjica-27 godina braka.Da smo živi i zdravi i da se na našoj rr uvek slavi.❤Naravno,poštovaćemo mere,ne više od deset_ osoba.
|
|
|
|
RE: Pričajmo o hrani... 27.7.2020 23:19:18
|
|
|
|
jess021
|
Flamingos, pravis sa živim jajima ili ih obrađujes termini?
|
|
RE: Pričajmo o hrani... 27.7.2020 23:21:42
|
|
|
|
flamingos
|
Mutim žumanca,šećer,brašno,razredim sa hladnim mlekom i ukuvam u vrijuće mleko itd.Ako treba recept kaži.❤
|
|
|
|
RE: Pričajmo o hrani... 27.7.2020 23:25:24
|
|
|
|
jess021
|
Pisi, mozda ce trebati 😁
|
|
RE: Pričajmo o hrani... 27.7.2020 23:44:11
|
|
|
|
Mirko Svirko
|
Physio, lepa tortica. Ja sam za plazma tortu ili coko moko. Ili plazma sa visnjama ili tako neka lagana osvezavajuca.
|
|
|
|
RE: Pričajmo o hrani... 27.7.2020 23:47:51
|
|
|
|
physio70
|
Moze plazma uvek, nego je jess pitala za jos neki predlog. Jos brze je ako umuti slatku pavlaku, slag i poredja maline ili voce po zelji.
|
|
|
|
RE: Pričajmo o hrani... 27.7.2020 23:58:56
|
|
|
|
flamingos
|
Evo recepta za plazma tortu:1 l mleka staviti da provri sa 6 kašika sećera.Zasebno,mikserom umutiti 6 žumanaca,6 kašika šećera,6 kašika brašna,dodati 100 ml hladnog mleka i umutiti mikserom.Ukuvati u vrijuće mleko i,kad dobije potrebnu gustinu,skloniti šerpu sa ringle.Dodati 250 g margarina i mešati dok se margarin ne otopi.Ostaviti da odstoji 5 minuta.Umešati 600 g lomljenog plazma keksa i izmesati kako bi se svi sastojci sjedinili.Kalup(ili pleh)oblozitj providnom prianjajućom folijom i rasporediti smesu.Ostaviti da se ohladi.Izruciti na tacnu.Filovati po zelji.Prijatno!❤ Belanca iskoristite za puslice i dobićete jos jednu poslasticu.
|
|
|
|
RE: Pričajmo o hrani... 28.7.2020 0:11:52
|
|
|
|
Mirko Svirko
|
Ja drugacije spremam palzma tortu. Kod mene to jednostavnije.
|
|
|
|
RE: Pričajmo o hrani... 28.7.2020 0:14:00
|
|
|
|
pari
|
Može i tiramisu...doduše više je kolač nego torta
|
|
RE: Pričajmo o hrani... 28.7.2020 8:11:48
|
|
|
|
mama Jo
|
Mm voli onu tortu plazma i banana, isto se ne pece i bude odlicna.
|
|
RE: Pričajmo o hrani... 28.7.2020 9:23:42
|
|
|
|
flamingos
|
Mirko,mama Jo,ima koliko hoćes varijanti plazma torte-pravim je i sa malinama,slatkom pavlakom itd.Navela sam ovu koju volimo.❤
|
|
|
|
RE: Pričajmo o hrani... 28.7.2020 9:26:10
|
|
|
|
jess021
|
Flamingos, hvala. Mozda cu bas ovu i praviti, sigurno je drugacija i lepsa od ovih sto se samo sve sjedini, dodacu i maline. Javljam ako budem pravila.
|
|
RE: Pričajmo o hrani... 28.7.2020 10:10:33
|
|
|
|
physio70
|
Kad pomislim na plazma tortu tu nema kuvanja fila niti pecenja kora.
|
|
|
|
RE: Pričajmo o hrani... 28.7.2020 10:16:41
|
|
|
|
flamingos
|
IZVORNA PORUKA: jess021 Flamingos, hvala. Mozda cu bas ovu i praviti, sigurno je drugacija i lepsa od ovih sto se samo sve sjedini, dodacu i maline. Javljam ako budem pravila. Nema na čemu.Nemoj maliine da dodaješ,opet,šta znam,nisam nikada pravila tako.Imam drugi recept sa malinama.Ova bi trebala takva da bude.Ako želiš kucaću kasnije i recept sa plazmom i malinama.❤
|
|
|
|
RE: Pričajmo o hrani... 28.7.2020 10:20:15
|
|
|
|
mama Jo
|
Plazma je uvek dobar izbor, i za starije i za decu.
|
|
RE: Pričajmo o hrani... 28.7.2020 17:47:35
|
|
|
|
pari
|
Može i Markiza... A našla sam i neke razne vrste čizkejkova...ne mora da bude klasičan...Ja sam danas napravila čizkejk sa limunom (fil je od sira,kondenzovanog mleka, slatke pavlake i limuna).Ima i čokoladni, nutela...
|
|
RE: Pričajmo o hrani... 28.7.2020 18:36:09
|
|
|
|
flamingos
|
Može i Maekiza.Pravim je sa lešnikom, može i voćna varijanta.Plazmu svi vole.Imam čak i ko voli sa bananama,gde se mute šlag i banane,pa se ređa red plazme,red fila...
|
|
|
|
RE: Pričajmo o hrani... 28.7.2020 20:57:11
|
|
|
|
Sanjica26 RR
|
IZVORNA PORUKA: pari Može i Markiza... A našla sam i neke razne vrste čizkejkova...ne mora da bude klasičan...Ja sam danas napravila čizkejk sa limunom (fil je od sira,kondenzovanog mleka, slatke pavlake i limuna).Ima i čokoladni, nutela... pari, sibni link za te cizkejkove❤️
|
|
RE: Pričajmo o hrani... 28.7.2020 22:18:30
|
|
|
|
physio70
|
Pari, zagolicala si mi mastu tim nestandardnim cizkejkovima.
|
|
|
|
RE: Pričajmo o hrani... 29.7.2020 13:26:34
|
|
|
|
Mirko Svirko
|
Ja imam jafa lazni cizkejk. To spremam. A na nekom rodjendanu je bio oreo cizkejk. I ja volim slatko alinono je bilo za moj ukus preslatko.
|
|
|
|
RE: Pričajmo o hrani... 29.7.2020 13:28:13
|
|
|
|
flamingos
|
Oreo sam jela,ali mi se ne sviđa.Što mažeš slatko mi je to.Za mene je sa malibama zakon.❤
|
|
|
|
RE: Pričajmo o hrani... 29.7.2020 15:17:28
|
|
|
|
jess021
|
Ipak sam napravila Tri lece. U stanu smo pa imam rernu.
|
|
RE: Pričajmo o hrani... 29.7.2020 15:19:43
|
|
|
|
mama Jo
|
Super jess, ja nisam nikada tri lece pravila. A meni je ciz, ciz 😊 bas zato sto ne ide nista od tih slatkih dodataka. Mada Verujem da bi mi se svidele sve te varijante,
|
|
RE: Pričajmo o hrani... 29.7.2020 15:27:44
|
|
|
|
Sanjica26 RR
|
mama jo, slazem se sa tobom za ciz. 😊❤️
|
Poslednje teme sa foruma
Najčitaniji sadržaji u rubrici Ružice sa siromRingerajin kuvar: minnica
Anketa
Ime za devojcicuNađolinaDa li vam se dopada ime Tara?da (
61%)
ne (
39%)
Ukupan broj glasova: 211Hvala za glasove. Glasao/la si za sve aktuelne ankete. Izradi
svoju anketu!