RE: Pričajmo o hrani... (Puna verzija)

Forum >> [Porodični život] >> Kuvajmo zajedno



Poruka


milicicak -> RE: Pričajmo o hrani... (19.11.2015 20:26:22)

Ma ni je ne volim home made bajadere al mi se bas jede mamina, a taj recept je otisao u poplavi...
Daj te karamele [sm=smiley36.gif]




veselicaa -> RE: Pričajmo o hrani... (19.11.2015 20:34:01)


IZVORNA PORUKA: milicicak

Jel ima neko proveren recept za bajaderu?

Ja i saljem ti posle u pp.
Sanjice tebi sam poslala za cupavce [sm=smiley1.gif]




Ana RR -> RE: Pričajmo o hrani... (19.11.2015 20:59:00)

Miliciak, imam ja za onu sa keksom i orasima.. samo da nađem.




Ana RR -> RE: Pričajmo o hrani... (19.11.2015 21:07:51)

Klik ja pravim po ovom receptu s''tim što stavim duplo manje šećera i stavljam puter umesto margarina.




Mariya -> RE: Pričajmo o hrani... (20.11.2015 19:52:05)

Milice, sorry što kasnim, tek sad sam na kompu, sa telefona ne znam da dodajem linkove.
Evo karamela: karamelice
Provereno dobre, obožavamo ih, pogotovo deca. E sad, ne znam kakve bi bile posne, da ih praviš na vodi, ili sa nekim biljnim mlekom?




milicicak -> RE: Pričajmo o hrani... (20.11.2015 20:41:44)

Hmm, zvuce njaaam :) hvala, Mariya :) sa biljnim mlekom bi bile preslatke al cu da probam sa vodom




milicicak -> RE: Pričajmo o hrani... (22.11.2015 10:51:39)

Napravila sam bajaderu po ovom receptu koji je AnaRR linkovala. Odlicna je. Hvala puno :)




Ana RR -> RE: Pričajmo o hrani... (22.11.2015 12:39:47)

Milicicak, rekoh da je provereno [sm=smiley2.gif] jesi li smanjila šećer? Ja nisam nikad pravila sa 400g šećera, deluje mi to mnogo.




MAMAMAJ -> RE: Pričajmo o hrani... (22.11.2015 14:27:12)

Žene, dobili smo dva manja džaka domaćih krušaka, koje brzo zriju i treba ih upotrebiti na vreme, dajte ideju.
Idu li u zamrzivač, kako, šta onda s njima, je li neko pravio marmeladu?
Uvek imam tu opciku da napravim sok, ali eto, da pitam.




branki* -> RE: Pričajmo o hrani... (22.11.2015 16:02:27)

Mozes kompot,pa u tegle,moze i dzem,sto da ne.ja nisam nikad stavljala kruske u zamrzivac.




MAMAMAJ -> RE: Pričajmo o hrani... (22.11.2015 17:11:39)

Branki, a je li se tegle posle pasterizuju?
Imaš li neki proveren recept?
Nikad nisam čuvala kompot, kuvam za tad i pojede se odmah.
Ali, ove kruške se moraju brzo iskoristiti.




branki* -> RE: Pričajmo o hrani... (22.11.2015 18:41:14)

Mamamaj,meni je logicno da se pasterizuju kao i kod svakog dzema.pravo da ti kazem,ja nemam,ali mi je logicno da moze dzem da se kuva od krusaka.ima na kulinarici puno recepata .ja bih kuvala kao za svaki dzem,sta moze da omane?!




Sanjica26 RR -> RE: Pričajmo o hrani... (22.11.2015 19:07:31)

Moja mama ima super recept za kuglof sa kruskama. Moram da je pitam kako ide, pa cu da napisem.




MAMAMAJ -> RE: Pričajmo o hrani... (22.11.2015 21:45:05)

Branki, rešila sam sutra da skuvam kompot od jednog dela, a od ostatka ću da napravim sok jabuka-kruška-šargarepa i jedan deo da zamrznem onako, kriške na tacni, pa kad se smrznu, ubaciću u kese za zamrzivač. Stomak mi do zuba, nisam ti za kuvanje džema trenutno... [sm=smiley36.gif]
Sanjice, obavezno ću isprobati taj recept.
Hvala vam, devojke.




milicicak -> RE: Pričajmo o hrani... (22.11.2015 22:32:28)

Ana, stavila sam 400g secera na duplu meru i 250g maslaca. I jos sam umesto oraha stavila 200g lesnika i 100g oraha. Savrsena :)




emicaa -> RE: Pričajmo o hrani... (2.12.2015 13:35:46)

Djevojčice ima li iko od vas neki fin recept za burek da je bar sličan onom kad se kupi [sm=smiley36.gif]




Ana RR -> RE: Pričajmo o hrani... (2.12.2015 14:46:49)


IZVORNA PORUKA: milicicak

Ana, stavila sam 400g secera na duplu meru i 250g maslaca. I jos sam umesto oraha stavila 200g lesnika i 100g oraha. Savrsena :)


Uh, extra [sm=smiley1.gif]




Mariya -> RE: Pričajmo o hrani... (2.12.2015 16:23:13)


IZVORNA PORUKA: emicaa

Djevojčice ima li iko od vas neki fin recept za burek da je bar sličan onom kad se kupi [sm=smiley36.gif]


Ja pravim ovako:
500g sira
1 čaša pavlake
3 jajeta
so
1 dl ulja
1-1,5 dl kisele vode
500g kora
Umutiš sastojke za fil, posoliš po ukusu, kore kvasiš mešavinom vode i ulja i ređaš.
Ako ćeš burek koji će da liči na onaj iz pekare, moraćeš sama da praviš kore i da ga pečeš u peći kakve su u pekari[sm=smiley36.gif]
Kao i kod pizze, tajna je u testu i načinu pečenja[sm=smiley1.gif]




emicaa -> RE: Pričajmo o hrani... (2.12.2015 16:34:20)

Mariya mislila sam burek sa mesom,ja to nikad ne naglašqvam jer je za mene samo sa mesom burek a wve ostalo pite [sm=smiley36.gif]




Mariya -> RE: Pričajmo o hrani... (2.12.2015 16:37:01)

Ahaha, u pravu si, burek je samo sa mesom[sm=smiley36.gif]
2 glavice crnog luka i pola kg mešanog mlevenog mesa, začini po ukusu.
Kora, voda i ulje.[sm=smiley1.gif]




emicaa -> RE: Pričajmo o hrani... (2.12.2015 16:39:40)

Hvala,a kore svejedno uvijek sama pravim,ne volim kupovne nikako [sm=smiley36.gif]




Mariya -> RE: Pričajmo o hrani... (2.12.2015 18:44:22)

bravo emice, pa ti si prava domaćica[sm=bravo.gif][sm=bravo.gif]
Ja bih volela ali nemam vremena. Mislim da ću ih praviti kad budem peMzionerka,valjda ću tad imati vremena...




emicaa -> RE: Pričajmo o hrani... (2.12.2015 18:47:54)

Ah ja imam pomagača [sm=smiley36.gif]




madre -> RE: Pričajmo o hrani... (20.12.2015 21:42:46)

zene, kako spremate kelj?




World -> RE: Pričajmo o hrani... (20.12.2015 22:52:04)

Kao musaku, obaris kelj, prethodno isijeces na cetvrtine otprilike, ocijedis, stavis u posudu i ubacis izdinstano mljeveno meso sa lukom, prelijes umucenom pavlakom i jajima, sve to zamutis i rasporedis u tepsiju i zapeces. Odlicno je.

Pravila sam i u pretis loncu, ono ubacis sve kao i za kupus i samo kuvas. [sm=smiley1.gif]




Stranica: <<   < Prethodna stranica  26 27 [28] 29 30   Sledeća stranica >   >>