emicaa -> RE: Pričajmo o hrani... (24.9.2015 21:32:51)
hvala zene,mislim da cu isprobati to samo bez karija,njega nesto ne volim posle trudnoce,valjda mi se ogadio [sm=smiley36.gif]
nata11 -> RE: Pričajmo o hrani... (28.10.2015 14:27:01)
Sta mogu da koristim umesto sour cream za ciz?
jess021 -> RE: Pričajmo o hrani... (13.11.2015 21:44:06)
Nato, ja mislim pavlaku. Treba mi pomoc. U nedelju cu peci rolovano pile koje cu kupiti vec spremno za pecenje, ima negde oko 2kg. Koliko dugo ga peci i na kojoj temp?
nata11 -> RE: Pričajmo o hrani... (14.11.2015 9:51:51)
Ja sam antitlenat za pecenje, ja uvek dobroooo zapecem da ne bude sirovo kojim slucajem [sm=smiley36.gif] Prvo ga rokni na 250 C da dobije boju [sm=smiley1.gif] a onda smanji i jos 30 min valjda Ja kada pecem rolovano svinjsko zabodem cackalicu, ako je mokra onda je jos sirovo a ako je suva ja zasecem jedan deo nozem na sredini i proverim
milicicak -> RE: Pričajmo o hrani... (14.11.2015 10:34:22)
Ja svo meso prvo pokrijem folijom na 30-45 minpa pecem jos satak bez folije,zavisi koliko je debelo
jess021 -> RE: Pričajmo o hrani... (14.11.2015 11:29:28)
Hvala zenske! Joj ja sam sa mesom u rerni na vi ili je presno ili suvo.
MAMAMAJ -> RE: Pričajmo o hrani... (14.11.2015 15:53:11)
Nato, ja mislim da ti ideš obrnutim redosledom... [sm=smiley36.gif] Ja uvek prvo čvarim meso na lagano, u pekaču, pod folijom ili samo u tepsiji, zavisi, a onda zapečem na kraju. Probaj tako.
Mariya -> RE: Pričajmo o hrani... (14.11.2015 17:05:30)
Ja se slažem sa mamaj!prvo pečes lagano ispod folije pa posle skineš foliju i zapečes.
jess021 -> RE: Pričajmo o hrani... (14.11.2015 20:19:02)
Nekako cu ga valjda spremiti. Mislim da je Nata u pravu. I ja sam gledala da se meso prvo stavi na visoku temp da bi se sacuvali svi sokovi.
MAMAMAJ -> RE: Pričajmo o hrani... (14.11.2015 20:27:41)
Da, ali meni se ne sviđa tako spremljeno meso, nikad ne bude mekano i slasno kao ovim redosledom. Očigledno je i to stvar ukusa.
milicicak -> RE: Pričajmo o hrani... (14.11.2015 21:19:10)
Hmm, ja ne menjam temperaturu kad pecem meso. Zagrejem rernu na 200 i prvo pecem pokriveno folijom (otprilike kao da se kuva) a onda otkrijem i ostavim da se zapece. Tako mi nekako ispadne socnije... Napravila sam pitu sa sirom posle sto godina, eno je u zamrzivacu ceka sledecu nedelju da je ispecem [sm=smiley36.gif]
branki* -> RE: Pričajmo o hrani... (14.11.2015 21:33:14)
Kad ste kod zamrzavanja[sm=smiley36.gif]kako ide to sa zamrznutim testom sa kvascem?npr umesim kiflice,narastu i onda ih zamrznem.i posle?kako pecem?je l gurnem tako zamrznute u vrucu rernu ili cekam da se odlede?i kakve budu,ima li razlike?
milicicak -> RE: Pričajmo o hrani... (14.11.2015 21:37:15)
Ja sam zamrzavala kiflice UM cim ih napravim. Kad mi trebaju, izvadim iz zamrzivaca, poredjam na pleh i sacekam da se odmrznu i malo narastu pa ih ispecem.
branki* -> RE: Pričajmo o hrani... (14.11.2015 21:40:00)
Ahaa,ok,hvala milicicak[sm=smiley31.gif]i budu ukusne kao da si tad mesila?
milicicak -> RE: Pričajmo o hrani... (14.11.2015 21:42:33)
Dap :)
veselicaa -> RE: Pričajmo o hrani... (14.11.2015 22:00:04)
Branki ja ih zamrznem ispecene,posle kada ih izvadim onda ih poredjam na neku tacnu i sacekam da se odmrznu.Budu ukusne kao i kada su tek ispecene.neko ih razmrzne u mikrotalasnoj ali ja je nemam.
nata11 -> RE: Pričajmo o hrani... (14.11.2015 22:20:29)
Ja volim jaku koricu na pecenom mesu tako da cu se drzati moje taktike. :)
Nego mozda sam vec pitala - naprvim rolat od mlevenog mesa lepo ga oblikujem, uvijem u alu foliju i stavim na pecenje. I onda nemogu da skinem foliju. U cemu je caka ?
veselicaa -> RE: Pričajmo o hrani... (14.11.2015 22:25:44)
Nato jel podmazes malo foliju uljem ili puterom?
MAMAMAJ -> RE: Pričajmo o hrani... (14.11.2015 22:36:37)
E, to, draga, ko kako voli, neka i sprema. [sm=smiley1.gif] Meni se jede štrudla s rogačima, to nisam jela 10god minimum.
World -> RE: Pričajmo o hrani... (14.11.2015 22:54:05)
Nego mozda sam vec pitala - naprvim rolat od mlevenog mesa lepo ga oblikujem, uvijem u alu foliju i stavim na pecenje. I onda nemogu da skinem foliju. U cemu je caka ?
Uvij u papir za pecenje, on se lako skida.
nata11 -> RE: Pričajmo o hrani... (15.11.2015 8:58:42)
Da premazem uljem. Probacu sa papirom za pecenje [sm=smiley20.gif]
Sanjica26 RR -> RE: Pričajmo o hrani... (15.11.2015 10:18:51)
Sad mi se jedu cupavci jer ih je Emica pravila. Veselice pisi nam svima recept [sm=smiley1.gif]
Mariya -> RE: Pričajmo o hrani... (15.11.2015 17:44:02)
Branki,ja te kiflice,pogačice isto ostavim malo da naraste,pa na tacnu i u zamrzivač. A kad ih pečem ne odmrzavam, nego odmah na pleh i u zagrejanu rernu.jer kad pečem žu žu ni njih ne odmrzavam nego tako zamrznute lete u rernu.
milicicak -> RE: Pričajmo o hrani... (19.11.2015 20:20:19)
Jel ima neko proveren recept za bajaderu?
Mariya -> RE: Pričajmo o hrani... (19.11.2015 20:24:37)
Ja ne jer ne gotovim baš home made bajadere, ali provereno dobar recept za karamele ako ti treba[sm=smiley1.gif]