RE: Pričajmo o hrani... (Puna verzija)

Forum >> [Porodični život] >> Kuvajmo zajedno



Poruka


World -> RE: Pričajmo o hrani... (23.11.2014 9:10:52)


IZVORNA PORUKA: branki RR


IZVORNA PORUKA: soni

Jel moze neki recept za domaci sir??





kakav sir? masni? nemasni? od domaceg mlijeka?




nata11 -> RE: Pričajmo o hrani... (23.11.2014 14:08:19)

Opet ja[sm=smiley36.gif] Jel neko spremao sampinjone u slow cookeru? Nasla sam na pinterestu ubacis sampinjone, maslac, zacine i ukljucis. I to bi mi super bilo za slavu pogotov sto nemesan samo ga ostavim da se krcka. Naravno ja bih morala margarin posni, ali problem je sto nemam predstavu kako bi to ispalo.




milicicak -> RE: Pričajmo o hrani... (23.11.2014 14:28:30)

Nemam slow cooker, al ja tako sampinjone spremam u rerni...
Napunim klobuke sa smesom od margarina, persuna, belog luka i zacina (nacesce majkina dusica i bosiljak), posolim i gurnem u rernu :)
Lepo je i kad je toplo i kad je hladno
Ups, sad procitah ponovo [sm=smiley9.gif] ovo dodje kao neki sos? S tim nemam iskustva...




veselicaa -> RE: Pričajmo o hrani... (23.11.2014 14:46:07)


IZVORNA PORUKA: Frcokla

Veselice, takav pirinac sa jajima je vrlo cest u kineskim restoranima recimo.

Slazem se da je taj przeni mozda i najbolji od svega sto sam ti predlozila. Samo pazi kad nalijes vodu malo ce da "bucka" jer sipas na vruce, ali brzo ce poceti samo da se kuva normalno. Kad se skuva ukusom potseca na integralni pirinac.
Ono poslednje je puter riza i isto je vrlo lepo, ja npr dodam basilicum [sm=zmeden.gif] imam takav zacin osusen ne znam naziv za to inace. Moze i origano.

Za vas prilog, a za mene je to cesto kompletan rucak, uz neku svezu salatu. [sm=zz_biggrin.png]

I meni je podsetilo na integralni pirinac to kada se proprzi pirinac a posto vec obe jedu integralni mislim da ce im biti poznato i da ce im se svideti.I ovo sa puterom spremam a ovo sa jajetom je verovatno isto super jer kineska kuhinja najbolje ume sa pirincem,sad ne sumnjam da je ukus super.
Moj muz je pravi mesozderac [sm=smiley36.gif] a i starija cerka voli meso.Plus je sto smo na selu pa imamo domace meso,inace ga ne bih toliko upotrebljavala u ishrani,a dok se nsiam udala uopste nisam jela meso samo mesne preradjevine ali sada pored muza i ja jedem.




Mala Elena -> RE: Pričajmo o hrani... (26.11.2014 18:52:20)


IZVORNA PORUKA: veselica

Ovo sa povrcem spremam stalno,ali samo za mene i decu,suprug voli da bude posebno pirinac,posebno povrce,ovo sa jajetom nisam ni spremal ni cula da moze.Najvise mi se svidja ovo kada se pirinac prvo uprzi pa skuva jer mi deluje ukusno pa cu probati.Hvala puno na odgovoru [sm=smiley31.gif]



Ovo me podseca na mog muza: " Nemoj meni da pravis buckuris "[sm=smiley36.gif]
Ja ziv pirinac stavim sa uljem i pilecom vodicom direktno u rernu .

Gde li je Um? Ona stalno pravi pizzu .Treba mi dobar recept za koru/testo, ima li neko?




Klarita -> RE: Pričajmo o hrani... (26.11.2014 19:00:02)

2 i po solje belog brasna, 1 kasicica soli, na vrh kasicice secera, 1 solja mlakog mleka ili vode, 1/3 solje zejtina, 1 pzp i 1/2 kocke kvasca




Anoniman -> RE: Pričajmo o hrani... (26.11.2014 20:16:19)

IZVORNA PORUKA: Mala Elena


IZVORNA PORUKA: veselica

Ovo sa povrcem spremam stalno,ali samo za mene i decu,suprug voli da bude posebno pirinac,posebno povrce,ovo sa jajetom nisam ni spremal ni cula da moze.Najvise mi se svidja ovo kada se pirinac prvo uprzi pa skuva jer mi deluje ukusno pa cu probati.Hvala puno na odgovoru [sm=smiley31.gif]



Ovo me podseca na mog muza: " Nemoj meni da pravis buckuris "[sm=smiley36.gif]
Ja ziv pirinac stavim sa uljem i pilecom vodicom direktno u rernu .

Gde li je Um? Ona stalno pravi pizzu .Treba mi dobar recept za koru/testo, ima li neko?


brasno, 2 kasike maslinovog ulja, so, i mlaka voda i vrlo malo kvaca, manje od pola kasicice, zamesiti testo, tvrdje, odmah razviti u loptice, premazati maslinovim uljem i ostaviti u frizideru, da odstoje




Olga75 -> RE: Pričajmo o hrani... (26.11.2014 20:22:23)

ej UM a koliko brasna i koliko je to "vrlo malo kvasca "?
mislim za prvi put meni treba tacan recept a posle bude na vrh prsta [sm=smiley36.gif]
meni je Ana RR dala genijalan recept ali je sad kod mene bas to : odprilike ( do ivanjice [sm=smiley36.gif] )




Anoniman -> RE: Pričajmo o hrani... (26.11.2014 21:06:24)


IZVORNA PORUKA: Olga RR

ej UM a koliko brasna i koliko je to "vrlo malo kvasca "?
mislim za prvi put meni treba tacan recept a posle bude na vrh prsta [sm=smiley36.gif]
meni je Ana RR dala genijalan recept ali je sad kod mene bas to : odprilike ( do ivanjice [sm=smiley36.gif] )



300 gr brasna, manje od pola kasicice kvasca-suvog, 2-3 kasike maslinovog ulja, pola kasicice soli, i mlaka voda, vodu stavljam od prilike, jer sipam polako, testo treba da bude gusce zameseno. Odmah vadim na radni deo posut brasnom, zamesujem kuglice, uglavnom budu 2 od odve kolicine, , premzaem ih maslinovim uljem, prekrijem strec folijom , i u friz.




Olga75 -> RE: Pričajmo o hrani... (26.11.2014 21:25:39)

to je manje - vise isti recept koji mi je dala Ana RR
odlican je [sm=bravo.gif]




Mala Elena -> RE: Pričajmo o hrani... (26.11.2014 23:23:18)

Hvala [sm=smiley1.gif] sutra pravim !




Lu -> RE: Pričajmo o hrani... (1.12.2014 9:32:58)

Kad bi neko bio toliko dobar da prevede ovaj recept, i mjere ukoliko je moguće[sm=smiley1.gif]
1 cup butter
2 cups sugar
4 eggs
1-1/2 tsp vanilla
1/2 cup cocoa
1-1/3 cups flour
1/2 tsp salt

Filling:
1/2 cup butter, softened
1/2 cup packed brown sugar
1/4 cup sugar
2 tablespoons milk
1 teaspoon vanilla extract
1 cup all-purpose flour
1/2 cup mini semi-sweet chocolate chips

Glaze:
2 cups milk chocolate chips
2 tablespoons shortening
3/4 cups walnuts, optional
[img]http://www4.slikomat.com/13/1201/zcc-P10702.jpg[/img]




Lu -> RE: Pričajmo o hrani... (3.12.2014 7:58:10)

2 tablespoons shortening

Sve sam prevela osim ovog (skraćivanje[sm=zmeden.gif] ) [sm=smiley36.gif]




branki* -> RE: Pričajmo o hrani... (3.12.2014 8:38:42)

lu,shortening je masnoca,u ovom slucaju verovatno ulje ili otopljeni margarin.
tablespoon-supena kasika.




milicicak -> RE: Pričajmo o hrani... (3.12.2014 8:46:21)

Lu, kad u receptu pise shortening ja najcesce stavim mast [sm=smiley36.gif]
Ali kao sto rece branki, moze i ulje i margarin i maslac [sm=smiley1.gif]




Lu -> RE: Pričajmo o hrani... (3.12.2014 8:46:30)

E super, možda maslac...
A kašiku sam prevela[sm=smiley36.gif]
Hvala Branki, sad imam recept a baš mi se sviđa ovaj kolačić[sm=smiley1.gif]




branki* -> RE: Pričajmo o hrani... (3.12.2014 11:03:17)

nema na cemu,lu[sm=smiley1.gif]evo i milicicak se slaze..
meni deluju jako ukusno!




madre -> RE: Pričajmo o hrani... (11.1.2015 20:30:23)

drugari, je l koristite frikomove zamrznute mesavine? sta pravite od njih? koja vam je omiljena? sta mislite o njim, ima li u njima sta korisno?




branki* -> RE: Pričajmo o hrani... (11.1.2015 20:45:01)

ja koristim.nemam omiljenu.koristim grasak,boraniju,kukuruz secerac,baby mix ranije i nekad mesavinu za rusku salatu.pravim klasicna jela.po meni je isto korisno ,ne vidim nista lose ni stetno.




milicicak -> RE: Pričajmo o hrani... (11.1.2015 20:51:19)

Ja koristim Frikom mesavinu za djuvec i Meksicku mesavinu, po jednu kesu kad pravim djuvec. Volim i Zlatnu mesavinu da dodam u pirinac.
Upravo pojedoh 2 palacinke filovane AfterEight cokoladicama, cim slozim musaku, pojescu jos neku :)




mirkam -> RE: Pričajmo o hrani... (11.1.2015 20:55:06)

Madre, ja koristim dosta toga i za nas i za bebu.i od tog svog smrznotog programa uvijek i iskljucivo Frikom.Ranije sam experimentisala i sa drugim brendovima, ali sam brzo shvatila da su Frikomovi proizvodi najbolji (bar meni).
Matiji uzimam smrznuti brokoli, karfiol,prokulicu,grasak,kukuruz i od skoro mjesavinu povrca za corbu.Imala sam dosta domeceg povrca u zamrzivacu ali kako sta nestane tako predjem na Frikom. A nama isto sto i njemu i jos svasta od onih mixeva sa rizom, djuveca...
Kuvam ga isto kao svjeze povrcem s tim sto je ovo smrznuto obradjeno, pa se krace kuva.
Sta znam, je im nekako vjerujem vise nego nepoznatim ljudima na pijaci koji prodaju svjeze povrce prskano ko zna cim i sadjeno u ko zna kakvoj zemlji.Za ovobar znam da je proslo dosta analiza prije nego je spakovano i zamrznuto.




Klarita -> RE: Pričajmo o hrani... (15.1.2015 0:26:58)

Trebam ideju za neku "belu tortu"...pravila sam dosta slatkisa u zadnje vreme ali su svi cokoladni i vec mi se smucili, a trebam tortu za Sv Jovana...moze i neka sa belom cokoladom, samo da nije crna[sm=jezicek.gif]




milicicak -> RE: Pričajmo o hrani... (15.1.2015 0:29:31)

Najlon torta sa belom cokoladom :)




malisraf -> RE: Pričajmo o hrani... (28.1.2015 13:30:51)

Moja tetka je najbolja kuvarica na svetu :-)

Reklamiranje drugih sajtova nije dozvoljeno na ringeraji pre prethodnog dogovora sa ringerajinim timom.




milicicak -> RE: Pričajmo o hrani... (19.2.2015 13:27:55)

IZVORNA PORUKA: soni


Pozvala sam prijatelej u nedelju na rucak..Ali mi nemamo onaj veliki trpezarijski sto nego bih jeli u dnevnoj....Sta preporucujete ?? Neke pite , salate??



ja za ovakve prilike pravm zalogaj-hranu, ono sto ne mora da se sece nozem i sto moze da se jede rukom. Prakticne su mi mini cuftice sa kackavljem koje mogu da se pekui u rerni, salata od sagarepe, prolecne rolnce koje isto mogu u rerni da se peku, prjojice, pitasa mesom, sveza salata iseckana na trakice...
Ijos par ideja
A mozes i nesto ovako rolnice od lososa.
I corbu od budeve da serviras u casama za vino :)




Stranica: <<   < Prethodna stranica  22 23 [24] 25 26   Sledeća stranica >   >>