dunja RR
|
Da, da , ja sam isto sve obišla, komplet Kairo, muzeje, piramide, a u Hurgadi smo išli na sve izlete + sam išla i u Karnak i Luxor, tamo smo bili ceo dan, krenuli u 6 ujutru, vratili se u 11 uveče. Ali tada je bilo bezbedno, pre 15 godina. Išla sam sama, mm nije hteo. Bio je pun autobus, a kada smo stigli dole, svega nas 5-ro je izašlo i sve obilazilo sa vodičem. To je istorijski izlet na velikoj vrućini, i skup je, a eto svi su krenuli (osim mm), pa je 90 % njih ostalo u busu pod klimom, nisu mogli da hodaju, bilo im vruće itd. Bzv. Nismo bili u Aleksandriji, ni ne sećam se da je bilo organizovano? Zato kažem, sada kada bi išla (a nemam još takve porive), ne bi išla do Kaira, niti do Karnaka i Luxora, sve sam to videla. Što kaže Gaagana , može do Rajskog ostrva, tamo je divno za ronjenje. Kome treba odmor, baš odmor, kupanje u divnom moru, Egipat i Turska su zakon. IZVORNA PORUKA: gagana83 Egipat nije Grcka. U Grckoj sednes u auto ili autobus i ides gde hoces. Sto se tice organizovanih izleta, tu sam obisla sta me je zanimalo jos pre 10 godina (piramide, muzej u Kairu, Aleksandrija, Rajsko ostrvo...). Izuzetak je izlet do Luksora, ali taj izlet ni tada nije bio bezbedan. Sada, sa detetom, eventualno mozemo na Rajsko ostrvo ili plivanje sa delfinima. I biracemo neki od velikih risorta za koji ti vise treba vremena da ga obidjes nego sto bi ttebalo za neko manje grcko selo na obali.