dunja RR -> RE: Letovanje 2018 (3.4.2018 22:42:38)
|
Anči, Sivota je za mirniji odmor, ima divne plaže, a sad za uveče mislim da nema nešto posebno, nisam baš 100% sigurna. Ali može se kolima do Parge, kada zaželite grada, uveče, a preko dana kada upekne sunce, bolje ne ići za Pargu. Što se Parge tiče, smeštaj tražiti ili blizu Valtosa (duga plaža, sa jedne strane pesak, sa druge sitniji šljunak ako se dobro sećam) mislim da je Maraj tu bila smeštena, Maraj javi se :), ili sa skroz druge strane (tu smo mi bili), iznad Piso Krioneri plaže. Sa te strane je i predivna Lihnos plaža, do koje se može čamcem, kolima ili pešaka (mi smo išli pešaka kroz šumu jer nam je vila bila odmah pored šume kroz koju se stiže do plaže). Moja preporuka, blizu Piso Krineri plaže (mala slatka plaža sa belim šljunkom, prozirna voda) je vila Janis u kojojj e domaćin naš čovek iz Jagodine,, zanimljivi lik , i deluje mi jako pristojno vila. Ta vila je na samom početku ulice blizu plaže, a vila Nafsika u kojoj smo mi mi bili smešteni je na kraju te ulice, uzbrdo, tik do šume kroz koju se ide do plaže Lihnos. Gazdarica Nafsike drži i restoran u centru Parge pored obale, pa se dobiju i popusti za klopu. Od vile Janis, u kojoj je taj naš čova domaćin, za 5 minuta se stiže do centra Parge, ta vila nije u brdu, a blizu je Pisokrioneri plaže i gradske plaže. Valtos plaža je skroz na drugoj strani Parge. U sredini Parge je gradska plaža, mi je nismo konzumirali, jer je velika gužva, osim jednom na kratko, jer je prekoputa nje ostrvo sa crkvicom do koga smo plivali kao i većina turista, mada kažu da na nekom mestu može i da se pregazi more do ostrva (nisam probala [sm=smiley36.gif]). Svakako idite što kasnije možete dok se voda zagreje, odnosno nemojte u junu, voda ume da bude hladna. Jonsko more je to, divno, predivno [sm=smiley27.gif] Možda je polovina jula najbolja, u avgustu nagrnu Italijani :) Mada u avgustu im je i praznik, slave dan oslobođenja od Turaka, to bude sjajno feštanje, upale milion lampiona, koji svetla u mraku, vatromet, bude veselo. Parga je meni u srcu, toliko je slatka i ušuškana, podseća jako na ostvrvske gradove.
|
|
|
|