Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
|
|
Korisnik | |
|
|
RE: Autosedista za bebu i decu 2. deo 8.9.2017 11:48:33
|
|
|
|
krin 40
|
Hahaha..jeste vala Duškić,baš tako..strpa deda u fiću i mene i babu i na krov šator i torbe i vozi Miško
|
|
RE: Autosedista za bebu i decu 2. deo 8.3.2018 20:07:42
|
|
|
|
Dora89
|
Prvo smo imali korpu uz kolica "Trilogy", pa sedište 1-3 god. "Chicco" - oba odlična!
|
|
|
|
RE: Autosedista za bebu i decu 2. deo 8.3.2018 23:59:50
|
|
|
|
mama Jo
|
Jana ima Romer sediste i stvarno je odlicno... beba u Cam jajetu pa ce naslediti Janino
|
|
RE: Autosedista za bebu i decu 2. deo 8.6.2018 22:12:30
|
|
|
|
MimaKos
|
Aj sad i ovde, da li neko zna pouzdano, sada, da li se beba kada je samo sa vozacem montira obavezno napred na suvozacevom mestu suprotno od smera kretanja, ( znam za iskljucen airbag) odnosno dete do 3 god sada ??? I sta u slucaju kada je drugo dete 4,5 god u autu, gde se tada montira jaje?
|
|
|
|
RE: Autosedista za bebu i decu 2. deo 8.6.2018 22:14:26
|
|
|
|
Sanjica26 RR
|
Evo jedan lep tekstic mima kos. KLIK
|
|
RE: Autosedista za bebu i decu 2. deo 8.6.2018 22:31:29
|
|
|
|
mama Jo
|
Sjajno, hvala Sanjice!
|
|
RE: Autosedista za bebu i decu 2. deo 8.6.2018 22:37:18
|
|
|
|
MimaKos
|
IZVORNA PORUKA: Sanjica26 RR Evo jedan lep tekstic mima kos. KLIK Odlican tekst, hvala Sanjice, ali i ovde se pominje taj deo, dete mladje od tri godine?? U jajetu?? Na prednjem sedistu suprotno od smera kretanja, kako bre trogodisnje dete ( koje ide u ono od 9 do 18 kg) montiras napred i gde mu idu noge ako je suprotan smer od smera kretanja.. i da li mora da ide napred ako je samo vozac u autu ili moze? Mene najvise zbog kazni zanima, pa ako ima nekog iz policije neka odgovori, meni su najbezbedniji nazad, nikad ih napred nisam ni vozila.. I da znate, mogu da vam napisu kaznu ako se ne vezete u taksiju na zadnjem sedistu, 10 000 din kazna.. a taksi kao potpada pod neku vrstu javnog prevoza..
< Poruku je uredio MimaKos -- 8.6.2018 22:39:07 >
|
|
|
|
RE: Autosedista za bebu i decu 2. deo 8.6.2018 22:53:14
|
|
|
|
IvanaSK RR
|
Zar ne moze da se montira pozadi dva sedista?
|
|
RE: Autosedista za bebu i decu 2. deo 8.6.2018 22:56:40
|
|
|
|
MimaKos
|
Pa tako je bilo, a sad izmislili da ako je jedna odrasla osoba beba ide napred pored vozaca... to i mene buni, da li moram napred da je vezujem kad sam sama sa njima..
|
|
|
|
RE: Autosedista za bebu i decu 2. deo 8.6.2018 23:00:46
|
|
|
|
IvanaSK RR
|
Mi imamo montirano sediste pozadi i tu ce i ostati. Pitacu komsiju koji radi u policiji kad ga sretnem
|
|
RE: Autosedista za bebu i decu 2. deo 8.6.2018 23:05:12
|
|
|
|
jess021
|
Ja koliko znam, beba u as tj. u jajetu ide ja suvozacevo mesto samo ako je vozac sam sa bebom. Sediste montirano suprotno od smera kretanja. Moje su obe pozadi i ja sa njima Mislim da to vazi sve dok se beba vozi u tom polozaju suprotno od smera kretanja. Logicno, jer ako je tako stavis pozadi uopste je vidis sta radi, zar ne?!
< Poruku je uredio jess021 -- 8.6.2018 23:06:46 >
|
|
RE: Autosedista za bebu i decu 2. deo 8.6.2018 23:07:38
|
|
|
|
MimaKos
|
IZVORNA PORUKA: IvanaSK RR Mi imamo montirano sediste pozadi i tu ce i ostati. Pitacu komsiju koji radi u policiji kad ga sretnem Super! Samo me to zanima, kad vozim a u autu imam bebu 4 m i dete 4,5 god a sama sam, gde ko treba da sedi :))
|
|
|
|
RE: Autosedista za bebu i decu 2. deo 8.6.2018 23:10:55
|
|
|
|
mama Jo
|
Jess, tako sam i ja razumela. Spominje se da zavisi vise od visine i tezine deteta nego od uzrasta. Mi jos bebu drzimo napred na suvozacevom sedistu, a J i ja smo nazad...
|
|
RE: Autosedista za bebu i decu 2. deo 8.6.2018 23:13:21
|
|
|
|
jess021
|
Mama Jo, ako si ti sa njima u autu i beba treba da je pozadi. Provereno.
|
|
RE: Autosedista za bebu i decu 2. deo 8.6.2018 23:15:01
|
|
|
|
mama Jo
|
Je l' to znaci da je ovo pogresno kako mi radimo, ili moze i jedno i drugo... minse samo tako i vozimo, jer ja jos ne vozim, tako da, gde god da idemo, idemo nas cetvoro...
|
|
RE: Autosedista za bebu i decu 2. deo 8.6.2018 23:16:51
|
|
|
|
jess021
|
Mama Jo, mislim da je pogresno. Beba ide napred samo ako je sama sa vozacem. Sigurno da je bezbednija pozadi.
|
|
RE: Autosedista za bebu i decu 2. deo 8.6.2018 23:18:35
|
|
|
|
mama Jo
|
Dobro si mi rekla, mi smo bili ubedjeni da radimo dobro. Sva sreca pa nas nisu zaustavili!
|
|
RE: Autosedista za bebu i decu 2. deo 8.6.2018 23:25:16
|
|
|
|
MimaKos
|
Beba ide nazad sto posto, kad je druga odrasla osoba u autu, provereno, i to gleda u kontra smeru, da bude vezana pojasom auta, a unapred dete sme da gleda tek sa 10 kg, da samostalno hoda i ima jos jedan uslov.. zaboravih koji.. a sad izmislili ovo kontra smer od kretanja do tri godine.. kako bre?? Cak ne znam kako bih i ono sediste namontirala.. bas me zanima sta ce policija da kaze, nigde zvanicnog objasnjenja i klipa pa da vidim u praksi, a procesljah ceo YT
|
|
|
|
RE: Autosedista za bebu i decu 2. deo 8.6.2018 23:25:40
|
|
|
|
IvanaSK RR
|
Ok. A sta sa onim sedistem koje nije jaje? Znaci sediste od 9-18 kg. Jel i tada mora napred?
|
|
RE: Autosedista za bebu i decu 2. deo 9.6.2018 8:39:28
|
|
|
|
MimaKos
|
Pa to i mene zanima.. i kako ga namontirati, gde idu noge detetu...
|
|
|
|
RE: Autosedista za bebu i decu 2. deo 9.6.2018 8:49:25
|
|
|
|
IvanaSK RR
|
Nadam se da to nece morati, muz ce dobiti nervni napad Mislim da je to preterivanje!
|
|
RE: Autosedista za bebu i decu 2. deo 9.6.2018 21:02:19
|
|
|
|
mama Jo
|
Ali to onda mozda ima veze sa visinom i tezinom... Jis ako dete nije neko koje voli da se vozi, jos u tom polozaju... ju tacno da svisnes ako kreces na put 😀
|
|
RE: Autosedista za bebu i decu 2. deo 10.6.2018 23:06:12
|
|
|
|
MimaKos
|
Ma gluposti.. nego da me ne zakace negde, bas mi se ne bacaju pare, meni su najbezbedniji nazad, a obozavaju da se voze, oboje :)
|
|
|
|
RE: Autosedista za bebu i decu 2. deo 10.6.2018 23:09:37
|
|
|
|
mama Jo
|
Naravno, poludela bih da moram da platim kaznu za to stvarno. Moja J kad je bila mala bas nije volela da se vozi, jaoj muke zive, a sada bas voli... svanulo nam je ☺ Beba voli, za sada...
|
|
RE: Autosedista za bebu i decu 2. deo 10.6.2018 23:12:16
|
|
|
|
MimaKos
|
Mi smo stariju u fazi grceva nekad vozikali da se smiri.. drala se ko luda nista joj mogli nismo :)
|
|
|
Anketa
pumpicajabukicaKada ste pocele da koristite pumpicu za dojenje?jos u porodilistu (
29%)
u prvim danima nakon izlaska iz porodilista (
42%)
kasnije - navesti u komentaru (
4%)
nisam koristila pumpicu (
25%)
Ukupan broj glasova: 152Hvala za glasove. Glasao/la si za sve aktuelne ankete. Izradi
svoju anketu!