branki*
|
zene drage... nije me bilo neko vreme..ali,jako sam opterecena.ne znam da li pisem u pravoj temi,no..moj bozidar ima 2,5 godine,jako je veselo i zivahno dete..do 2 godine je govorio mama,tata,baba,deda,sok,voda,imitirao kako kaze krava,maca,kuca..imenovao delove lica,pokazivao prstom na moje delove lica ..imao neke knjige sa vocem,povrcem,divljim i domacim zivotinjama,sve je to listao i govorio sta je sta..napominjem da je on jako i razmazeno dete kome smo mi dosta popustali i dopustali.za njega maltene ne postoji -ne.od tada njegov oralni razvoj ne napreduje.u poslednjih mesec dana jako razmisljam o tome.on vise ne gleda slikovnice i ne govori sta je sta.kada ga pitam kako kaze krava,on nista.uopste ne reaguje kad mu kazem: daj mi flasicu,idi baci u kantu,a sa godinu i po je sve to radio.izvrsava komande tipa-pazi,ulica!ne,to,opasno!stani!daj mi ruku.digni ruke da te skinem i slicno..cuje odlicno,kontrolisano je.na svoje ime nekad se odazove,uglavnom ne.sta god mu kazem,deluje kao da me ignorise,uopste ne reaguje,radi sta on hoce.ako nesto zeli,uzme me za ruku i vodi do tamo.inace je opsednut muzikom i pesmama i spotovima(ne decijim),u stanju je to po ceo dan da slusa.sad sam zabranila sve to.kad mu pricam,ne gleda me,ne slusa,mada kad ga golicam ili se igram sa njim skrivanja, tacno gleda u mene i to dugo,razumno...spava uredno.motoricki je izuzetan.vodila ga kod logopeda pre neki dan,zakazali nam za razvojno savetovaliste.citam svasta o autizmu i pervazivnom poremecaju,sludjena sam totalno..nikad nisam ni videla,ni upoznala dete sa autizmom.boza ovako deluje skroz "normalno",ali..
< Poruku je uredio branki -- 13.10.2013 15:10:01 >