Cakana84 -> RE: Pregled dojki (9.9.2014 13:46:29)
|
IZVORNA PORUKA: Peace* Da, Cakana, fibroadenomi se vad pre trudnoće, to mi je i ovaj dr rekao, jer kaže da pod uticajem hormona hoće da se desi svašta. Kaže da je video slučaj da je fibroadenom tokom trudnoće prerastao u galopirajući Ca. [sm=smiley13.gif] [sm=zz_eek.png] Mod, ja sam uzela uput od lekara opste prakse posto ginekolog nije htela da mi da (kreten), ali svejedno, mozes od oba. Odes u bolnicu i zakazes. Na Onkologiji u BG-u ti zakazu za mesec dana prvu kontrolu (samo papilarni pregled) s tim da ne mozes da biras lekara vec ko ti zapadne. Meni je srecom zapao Inic. Vec sam imala snimak UZ-a koji sam radila privatno gde je sve ovo i primeceno, on je predlozio da se kontrolni radi za 6 meseci, pa na osnovu toga da vidimo sta dalje. Misljenja je da nije nista strasno, da se ne plasim. Sada cu izgleda da idem privatno jer nemam zivaca da sedim od 7 ujutru do kraja smene. U bolnicama je guzva i taj UZ se ama bas uvek zakazuje za 6 meseci sem ako bas nije ocigledno da je ca. Preventiva im je jako losa jer za 6 meseci svasta moze da se desi. Ginekolozi vrlo olako kazu- radjaj, bez prethodnog saveta da se urade osnovne analize. Nismo svi savesni i informisani. Peace, hvala na savetu, vec u ponedeljak cu se nacrtati kod doktora. Jos jedan savet, kontraceptivne pilule zaboravite. Tako je meni ginekolog koji me je operisao rekao.
|
|
|
|