Peace* -> RE: Pregled dojki (12.8.2014 12:02:36)
|
Već godinama mi mama viče da se kod ginekologa i na pregled grudi ide jednom godišnje, na šta sam obično odmahivala rukom. Kod ginekologa sam još i išla jer imam policistične jajnike, ali grudi... U novembru 2007 se nakanim da odem...misleći - imala sam probleme (užasne) sa čvorovima dok sam dojila, ali to je prošlo. I kao idem da skinem mamu sa dnevnog reda. Doktor je napipao čvor, pogledao na ultrzvuk i rekao da je prečnika 2.5cm, i čudne sadržine, da bi on to da vadi. (BTW, imam 27 god, tada sam imala 26) Zakazali su operaciju za 24.11., izvadili su dobroćudni tumor sa mlečnom cistom u sredini, tj sve je ok! To je moj post. Bila sam juče na kontroli. OPET sam bila neodgovorna. Posle operacije sam išla negde tokom 2008, posle kad sam prestala da dojim Marka negde 2011, i evo juče. Desna dojka, fibroadenom 15mm, na njega naleže još jedan od 3mm, ili je to pak jedan nepravilog oblika - ne može se rastumačiti na UZ. Sekcija obavezna, obzirom na porodičnu anamnezu (Ca dojke). Tako da ću ja opet pod nož. Samo neka opet bude benigno...
|
|
|
|