degu -> RE: Alergija na mlecne proteine (21.5.2015 14:54:20)
|
IZVORNA PORUKA: Christabel Veliki pozdrav za Tash i Marka! Degu, negde posle Uskrsa sam soju izbacila. A jos nesto kasnije i sojin lecitin. Znam da sam pre 10ak dana pojela parce hleba sa sojinim brasnom, slucajno. I mozda jos nesto. Jedem i one proizvode gde pise moze da bude u tragovima. A jedes li ti proizvode sa glutenom ili ne? Jedes li ista sto pise da ima neki E u sebi cak i ako taj E nema mleka? E da, sta je sa mlecnom kiselinom? A nekakav margarin, sme li to? Znam da moram da poostrim dijetu, ali nesto mi govori da tu ima jos necega, nadam se da gresim... Mama krava, i kod vas je klasicna alergija. Sreca pa ne reaguje na mleko preko tvog mleka, ako sam dobro razumela. Zna li neko je l na tim pregledima rade analizu krvi sa onim enzimima, biohemijom... meni je to jako bitno da znam, da li je metabolicki sve ok. Ako mora ispitivanja, mora ali sam jako razocarana Tirsovom sa prvim detetom jer su mi od 10 dana tamo pokvarili dijetu, u peleni bilo sluzi i negde tackica krvi i po njima je to ok jer nije bilo puno krvi. Zato sam i pitala za Institut. A vi koje ste na dijeti, jesu li vam to lekari preporucili ili ste same? E maksimalno izbegavam,gluten unosim al iskljucivo domaci hleb jedem, kao i malena, ona vec ima 11 meseci pa i sama jede. Margarin svakako ne koristim. Nije problem sojin lecitin i ulje,problem je brasno i sojino mleko. Tragove sad unosim kroz menaž cokoladu al u pocetku,prvih 6 n ni to jer su creva bila vec naceta. Nama se slicno manifestovala alergija,kao vama. Tash nemoj tako,najbitnije je da su zdravi hvala Bogu,a alergiju cemo pregurati. Znam da je tesko, detetu pogotovo i nama sto smo nemocne,al nek im to bude najveci problem u zivotu i bice dobro.
|
|
|
|