little_one -> RE: Alergija na mlecne proteine (9.6.2014 22:13:08)
|
Evo nas opet ovdje. Nakon Andree koja je imala osip oko usta kad bi probala adaptirano mlijeko, ili kasice koje sadrze u sebi adaptirano mlijeko, srecom ona je vec to sve prevazisla i sad nema nikakvih problema. Aleksandra ima dva mjeseca za par dana....i na pocetku je dobila antibiotike, 7mi dan, zbog neke infekcije koju smo pokupili u porodilistu. Vec deseti dan pocinju strasni grcevi, jak bolan plac, stalno sisanje, povracanje, sisanje, strasno a sve pripisivala grcevima. Nakon Andreine stolice koja je bila kremasta i gusta kao senf i njenog kakenja jednom sedmicno, ova mala kaki cesto, kako je starija rjedje, 2-3 puta dnevno, povremeno tecno sluzava a danas po prvi put vidim krv u stolici. Prvo jutros u vidu par tackica al sam pomislila da umisljam, popodnevna vec sa koncicem krvi i puno sluzi kao zele...zvala sam naravno dr, ona je na odmoru i u srijedu cemo na pregled, u cetvrtak cemo da radimo analizu stolice da vidimo da nije neka bakterijska infekcija, a ja sam skoro pa sad sigurna da je ipak u pitanju alergija. Sjecam se koliko sam citala o svemu ovom, i sad mi se dosta stvari poklapa kod bebe. Nadam se da ipak nije alergija al vidjecemo...od popodneva vise ne uzimam nista mlijecno, al zaboravih, da li smije junetina, teletina? Da li treba i jaja da se izbace? Piletina? A evo i kako izgleda...zelatinasto sa tim koncicima krvi....vidjecemo sta nas sutra ceka, dakle nema proliv pa zato nekako sumnjam da je bakterijska infekcija al vidjecemo... [img]http://www.dodaj.rs/f/1r/Cd/1BmEu2xt/2014-06-09-161935.jpg[/img]
|
|
|
|