Yula -> RE: Alergija na mlecne proteine (15.2.2012 18:33:12)
|
Ni ja nisam znala da napravim razliku izmedju alergije i netolerancije, ali pre neki dan sam nasla sta je tu razlika. Alergija je kada organizam pravi antitela kojima se bori protiv odredjene namirnice. Znaci, ako primetis da detetu smeta neka namirnica, u smislu da povraca, bljucka, ima nadimanja i slicno, nema povisenih antitela ( tih nekih alergijskih, zaboravila sam kako se zovu ) onda je u pitanju netolerancija na neku namirnicu. Suprotno tome, ako ima antitela, alergija je. S obzirom da se kod vas reakcija manifestovala ekcemom, nisam strucna, ali iz ovog znanja sto sam prikupila istrazujuci ovu temu da bih pomogla svom detetu, rekla bih da je u pitanju alergija, mada mozda gresim, neko ce me ispraviti vec. S obzirom da je tvoja beba veoma mala, dobro je da si naisla na dobrog doktora koji ti je dao pravi savet. Beba ti je jos malena da bi se pojavili neki ozbiljniji simptomi, koji, koliko sam uspela da pohvatam, krecu negde od 2. meseca pa nadalje. Odnosno, najcesce se vec od drugog meseca primeti da nesto nije u redu. Ne brini se, prerasce beba to, a najvaznije je na vreme uociti problem i reagovati.
|
|
|
|