Anoniman -> RE: Betanija Novi Sad (9.6.2013 16:55:51)
|
Mene su primili dan ranije znaci 28.3 u prijemnoj ambulanti uradi ctg jedna ljubazna teta,uzme podatke i mere,presvuces se u kabini,otvoris istoriju na informacijama i vratis se da te dr pregleda. Mene je pregledala dr sa crnom kratkom kosom,pa te salju na patologiju. Tamo je super,cisto.Opet pregledi,ctg,ultrazvuk pa je oko 2 komisija. Ako se zadese studenti slobodno mozes odbiti da te oni cackaju dole. Tu je glavna dr Grujic ispita te sve zivo,ko je radio prethodni cr i zasto i mozes traziti da ti taj dr opet radi. Po Grujickoj nije nista indikacija za cr,al ne daj da te uplasi. Posle dolazi anesteziolog pa biras izmedju spinala i totalne anestezije. Smes jesti sve do nekih 1-2h rece ti oni vec.Sestre su predivne,posebno jedna krupnih zelenih ociju i druga koja izgleda kao porcelanska lutkica. I jedna starija zenica mislim da se zove Tanja. Uvece je brijanje i toaleta vagind.Ujutro klistir,tusiranje i pakovanje stvari. Ko ide na indukciju krece oko pola 7,pa idu serklazi,pa oko pola8 krecu cr zavisi koja si po redu. Sestra te vodi do satke,u pripremnoj sali dobijes infuziju neke injekcije i cekas. kad te pozovu ulazis u salu. Na intenzivnoj su sestre super,hoce sve da ti dodaju,bebu daju na 5 min.Kad ustanes mozes se istusirati cela,previjaju ranu oktaniseptom sto nisu radili pre 3 god. Na odeljenju dobijas bebu na podoj,sestre nisu bas ljubazne,pedijatrijske takodje sem jedne mlade sa puno bubuljica po licu koja mi je masirala grudi. Ide se na uz sto takodje nije radjeno pre 3 god. Ostaje se 4 dana ako je sve ok,treci dan dobijas obroke,a do tad samo vodu i keks. To je to odprilike. I da na patologiji su posete od 2 mozes doneti da jedes sta hoces,cak mozes i kafu 3u1 popiti.
|
|
|
|