razlicak -> RE: Betanija Novi Sad (25.3.2012 21:48:28)
|
Sto se Betanije tice-Hvala Bogu pa nemam nameru vise da radjam tako da sam se sa njom pozdravila[sm=smiley1.gif]. pre 6 godina, poradjala sam se u starom delu, bilo je sve drugacije, sestre su bile pristupacnije, obilazile porodilje, prvorotkinjama pomagale maximalno da se uspostavi dojenje, trudile se...A sada...porodila sam se pre mesec dana, novi deo bolnice, novi uslovi, nov sistem rada...na prste mozes prebrojati koliko puta te neko obidje u toku dana, da ne pricam koliko se niko ne trudi da prvorotkinjama pokaze kako da namesti dete na dojku. Samnom u sobi je bila devojka od 19 godina, ko bojagi je stavljala dete da sisa, dodju sestre i sa vrata pitaju jel sve dojite-mi vicemo da...a njeno dete stalno place i place, dok slucajno nije naisla neka starija sestra i shvatila da njeno dete uopste ne sisa i da je svo vreme gladno, plus-zenici nadoslo mleko i bradavice se sravnile[sm=zmeden.gif]. Njihova se obuka o dojenju sastoji od snimka na tv-u koji dodju i puste ti da gledas kako neka tamo sa ogromnom bradavicom bez problema stavlja dete da sisa[sm=zmeden.gif] a sta sa onima koje nemaju tolike bradavice i muce se sa dojenjem-takve puste kuci da sve same rese[sm=hudicek1.gif]. A kad sam bila na indukciji, krenuli naponi, a nigde nikog nema, iz sobe za indukciju vidim sestre al one ne registruju nikog...ja osecam da beba izlazi, zovem, al me niko ne cuje...i odjednom vidim dr. Vejnovica koji me jedini cuo, on dodje, pogleda me ( i dalje bez ijedne sestre), okrenu glavu prema sali i vikne-porodjaaaaj!!! E onda su se odjednom stvorile njih tri koje su me odvele do sale...Pitam se sta bi bilo da nije ona naisao??? Toliko o Betaniji[sm=smiley11.gif][sm=smiley7.gif]
|
|
|
|