RE: Prvi koraci (Puna verzija)

Forum >> [Dete] >> Deca

Poruka

limunada -> RE: Prvi koraci (15.3.2012 0:13:23)

Nikola je pre par dana prohodao,jos uvek nije stabilan al pusta se i pici ko pravi [sm=smiley36.gif],sav se zanese,njemu to zanimljivo.ne pada puno,cuva dupence [sm=smiley36.gif] al vidim svakim danom je sve bolji i bolji [sm=bravo.gif]

vukosava -> RE: Prvi koraci (21.4.2012 23:34:49)

IZVORNA PORUKA: oliveradj

Moja Adrijana je prohodala sa 16 meseci. Ja sam već poludela sa njom i njenim vodanjem svima su leđa otpala od toga. Sada usavršava hodanje i mnogo je lakše.

Evo i moja ima 16 meseci. Juce je spojila 8 koraka i vise puta ponovila, jednom je 12 napravila. Ustane sa poda sama, onako ruke napred kao iz cuceceg, stane i pici napred. Dodje od jednog kraja sobe do drugog.

A veoma je oprezna, ne pada inace mnogo, sve odmerava da li moze ili ne. A hodala je prethodni mesec prvo ako je drzim za obe ruke, a onda samo za jednu... Odmeravala decu na igralistu...

Yula -> RE: Prvi koraci (29.4.2012 22:50:28)

Znaci kaze se da je beba prohodala ako je napravila samostalno nekoliko koraka? E pa jupi! Moja beba prohodala pre desetak dana, tacnije 18. aprila sa 10 i po meseci. Sada se svaki dan pusta i napravi i po 7-8 koraka. Stabilan je i veoma oprezan, uglavnom ne pada, i ako padne to je svesno i to na guzu ili klekne, prvo na jednu, pa na drugu nogu. Kada ga vodimo za rucicu ( zapravo, on nas vodi, uzme nas za prst ) i trci bukvalno a mi za njim [sm=smiley36.gif] Ocekujem da ce kroz desetak dana hodati dosta stabilnije i opustenije.

Anoniman -> RE: Prvi koraci (29.4.2012 22:54:39)

[sm=bravo.gif]

lesica -> RE: Prvi koraci (29.4.2012 22:57:09)

Bravo za deckonju!

Anoniman -> RE: Prvi koraci (29.4.2012 22:58:35)

Bravisimo!!! On je napredan u svakom pogledu! [sm=bravo.gif]

limunada -> RE: Prvi koraci (29.4.2012 23:09:00)

Nikola sad hoda stabilno,trckara ko pravi.Sad ide sa tajom u setnju ko pravi decko [sm=smiley1.gif]

Yula -> RE: Prvi koraci (29.4.2012 23:17:32)

Ja vidim da su se ovde na temi, mnoge zene brinule sto im deca nisu prohodala a napunila su prvu godinicu, mislim da niko nema potrebe za to! U mom okruzenju uglavnom svi decaci su prohodali za 14 meseci, mislim stabilno prohodali, a poceli da se po malo pustaju sa 12-13. Drugaricim sinak nije puzao, odmah ga natutkali u dubak i mali iz dubka krenuo da pokusava da hoda ubrzo posle 1. rodjusa. Posto nije puzao, nije znao lepo ni da padne, pa se udarao. Tada je otkrio i puzanje pa se vratio to da odradi i onda prohodao sa 14. meseci. Mada, on je bio bucko i stlno su ga drzali na ledjima u budnom stanju pa je tek sa 8 poceo i da sedi, ali eto, sve je stigao. Od druge drugarice, isto prohodao sa 14 meseci, od tada ne mogu da ga stignu, maltene bukvalno!

limunada -> RE: Prvi koraci (29.4.2012 23:20:32)

Ma netreba zbog toga brinuti,ja se nisam opterecivala tima.Nikola je sa 12 meseci prohodao al nije bio stabilan,padao je,a sa 13 vec fino hodao a sad ga nemozemo stici.[sm=smiley36.gif]

Anck Su Nmaun -> RE: Prvi koraci (9.9.2012 23:19:00)

Hancica danas napravila svoja 3 prva samostalna koraka [sm=smiley1.gif][sm=sloncek.gif]

Mama.Veki -> RE: Prvi koraci (11.9.2012 13:40:22)

Moj sin je prohodao sa 11 meseci i 4 dana.

E sada, on kad hoda i kad padne, pada obicno na guzu ili se doceka na ruke, ali mora da dopuze do prvog predmeta, da bi se ponovo ispravio na noge. Jos uvek ne zna (mislim i ne moze) da se digne sam iz cucnja u stojeci polozaj? Kada to deca pocinju da rade, ili bi trebao vec to da radi?

PoisonEve -> RE: Prvi koraci (11.9.2012 20:53:30)

Bravo Hanaaaa[sm=bravo.gif][sm=bravo.gif][sm=bravo.gif]

Snelle -> RE: Prvi koraci (11.9.2012 21:00:26)

Bravo za Hanu!!!!
Mama veki, tako počinje, prvo hvatanjem za neke predmete, pa odgurivanje od zemlje i na kraju ispravljanje iz čučnja. Bravo i za vas [sm=bravo.gif]

PoisonEve -> RE: Prvi koraci (28.9.2012 16:22:47)

24. 09. 2012. Mini je prohodala, ona nema veliki strah, al mi je smesna kad pokusava da ustane iz sedeceg polozaja bez pridrzavanja i napravi korak[sm=smiley36.gif]

madre -> RE: Prvi koraci (28.9.2012 17:27:55)

bravooo[sm=bravo.gif][sm=bravo.gif][sm=bravo.gif]

ivbo -> RE: Prvi koraci (27.10.2012 14:32:45)

Moj sin ima 13 mjeseci i još uvijek ne hoda samostalno.Puže odavno,ustaje i hoda uz namještaj i kada ga držim za jednu ručicu[sm=smiley27.gif].Znam da je to sasvim normalno,ali neviđeno me smaraju neke majke čija su djeca prohodala i prije prvog rođendana,uvijek isti pogled pun čuđenja i pitanje - pa zar još nije prohodao?????????Grrrrrrr[sm=hudicek1.gif] - FUJ![sm=smiley1.gif]

Anoniman -> RE: Prvi koraci (27.10.2012 14:41:51)

Ivbo prohodace, pa nisu sva deca ista, ne obaziri se na druge majke.

Moja Una je prohodala sa punih 11 meseci, i mnogo mi je smesna kao mala patkica[sm=smiley27.gif] mamino, a zene u mojoj okolini samo zevaju u nju...

ivbo -> RE: Prvi koraci (27.10.2012 14:47:49)

Znam Unina mama,ne brinem se,svako dijete je priča za sebe.Nego,eto,prosto ne mogu da se načudim ljudskim glupostima.Bravo za tvoju ćerkicu![sm=bravo.gif]

Anck Su Nmaun -> RE: Prvi koraci (6.11.2012 9:05:13)

IZVORNA PORUKA: ivbo

Moj sin ima 13 mjeseci i još uvijek ne hoda samostalno.Puže odavno,ustaje i hoda uz namještaj i kada ga držim za jednu ručicu[sm=smiley27.gif].Znam da je to sasvim normalno,ali neviđeno me smaraju neke majke čija su djeca prohodala i prije prvog rođendana,uvijek isti pogled pun čuđenja i pitanje - pa zar još nije prohodao?????????Grrrrrrr[sm=hudicek1.gif] - FUJ![sm=smiley1.gif]

Moja prva cerka je prohodala sa godinu dana.
Ali zato ova druga ima 13 meseci i par dana i nece sama da napravi vise od 3-4 koraka.
Pusti se kad ide pored namestaja ali da zna da ima da se pridrzi, od mene do mm isto narpavi par koraka ali to je sve....
Mogu ti reci da sam nestrpljiva vec da prohoda...ali da me brine sta ko kaze.... Uopste! Nek idu svi dovraga ja te price ne slusam [sm=smiley1.gif]

Anck Su Nmaun -> RE: Prvi koraci (6.11.2012 9:16:00)

I da dodam...vec par dana tako okrene sa od namestaja ka praznom prostoru i krene korak dva stane ...i cucne. [sm=smiley36.gif]
A kad hoda digne onako rukice u vis, kad se doceka uvek pogleda u mene jer joj tapsemo bravoooo[sm=bravo.gif]
Vec joj i Tara govori bravo seko [sm=smiley27.gif][sm=smiley27.gif]

Anck Su Nmaun -> RE: Prvi koraci (9.11.2012 18:03:58)

Prohodali smooooooooooooooooooooooooooooo[sm=bravo.gif][sm=bravo.gif][sm=bravo.gif]

caca81 -> RE: Prvi koraci (9.11.2012 18:06:21)

IZVORNA PORUKA: Anck Su Nmaun

Prohodali smooooooooooooooooooooooooooooo[sm=bravo.gif][sm=bravo.gif][sm=bravo.gif]

Čestitaaaam!!!!![sm=bravo.gif][sm=bravo.gif][sm=bravo.gif]

ivbo -> RE: Prvi koraci (15.11.2012 13:05:52)

evo i mi konačno prohodasmo[image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley1.gif[/image] ,sa skoro 14 mjeseci!

Tiziana -> RE: Prvi koraci (15.11.2012 13:28:27)

Moje oboje dece su prohodala oko godinu dana. Sin pred prvi rodjendan,a cerka 7 dana posle prvog rodjendana.sad ima 13,5 meseci i jurca,trci,penje se,silazi..to jako brzo ide kod njih...a mislim da imaju fore do 15m da prohodaju,tek nakon toga treba poceti sa brigom.do tada,opusteno..

Anck Su Nmaun -> RE: Prvi koraci (15.11.2012 15:30:59)

Ja se pohvalila kad cvrc...[sm=smiley13.gif] Hodala je dva dana i sad vise nece [sm=zmeden.gif] Neznam sta joj je?
Nije se nesto udarila il pala, mozda se uplasila...

Stranica: <<   < Prethodna stranica  12 13 [14] 15 16   Sledeća stranica >   >>