Ana RR -> RE: JanuaRRski baRR (3.1.2017 17:31:37)
|
Sanjalice, ja imam dve varijante. Ako ne dodajem voće onda radim ovako: u šerpici karamelizujem šećer, dodam vino, kuvam par minuta tj sklonim baš pre nego što proključa. Ubacim kesicu sa začinima (kao kesice za čaj, samo što su za kuvano vino) i poklopim na par minuta. Ako dodajem voće onda radim ovako: u šerpicu stavim šećer, začine (cimet, nekoliko klinčića, malo bibera...), izrendam koru narandže (narandžu držim u vodi sa sodom bikarbonom pre upotrebe), dodam vina tek toliko da prekrije šećer i kuvam na laganoj vatri dok se šećer ne otopi, treba da dobiješ masu koja je gusta i lepljiva kao karamel. Onda nalijem ostatak vina i sok od ceđene narandže i kuvam isto par minuta, sklonim pre nego proključa. Isečem narandžu na kolutove i ubacim u svaku šolju/čašu.
|
|
|
|