marketing RR -> RE: Nagradni konkurs Ispričaj priču - Sva magija majčinstva! (28.12.2016 21:36:41)
|
Draga naša Dunja Pagen, vlasnica Kikebu web prodavnice pročitala je sve divne priče Ringerajinih mama i trudnica i odlučila je da MishMash osvaja Kikebu džak za spavanje, za svoje divne reči o majčinstvu [sm=bravo.gif] IZVORNA PORUKA: MishMash Pre nego što sam postala majka, priznajem da su mi sve te priče o majčinskoj ljubavi delovale patetično i prepuno klišea. Ooo, u kakvoj sam samo zabludi bila, pojma nisam imala, ni o životu, ni o ljubavi! Dve crtice, prvi put, prva reakcija- panika! Bila sam sama kada sam uradila test, gledala sam u onu trakicu kao da mi život zavisi od rezultata. Crtice su se pojavile odmah, onako debele, roze, da ne bude zabune. Spustila sam test, sela i gledala malo u jednu tačku, jer...Biću mama, bićemo roditelji, imaćemo bebu!!! Suprug i ja smo stvorili život! Da li ćemo moći...? Da li ćemo znati...? A šta ako...? U glavi hiljadu pitanja, ne mogu da dišem, ne mogu da mislim. Umivam se hladnom vodom i kažem sebi da će sve biti okej, pročitaćemo svu literaturu na temu roditeljstva, guglaćemo, imamo devet meseci. Možemo mi to! Četiri godine kasnije... Jedna crtica, drugi put, prva reakcija- nemoguće! Ja ZNAM da sam trudna, osećam. Doktorka ne može da potvrdi trudnoću, čekamo rezultate bete kao na iglama. Beta je dobra, ponovo ultrazvuk, doktorka vidi tufnu. Našu Tufnu! Suprug i ja smo stvorili još jedan život! Da li ćemo moći...? Da li ćemo znati...? A šta ako...? Da li će starije dete...? Kažem sebi da će sve biti okej, pročitali smo dosta literature na temu roditeljstva, guglaćemo opet, imamo već jedno najlepše i najpametnije dete na svetu. Nismo zabrljali. Možemo mi to! Oba puta je moj stomak bio mažen do besvesti, slušali su muziku, slušali su priče. Svaki pokret je bio propraćen adekvatnom euforijom, a svako mirovanje beskonačnom brigom. Puno radosti i slatkog iščekivanja. Taj prvi pogled na lice mojih beba je nešto što ne mogu opisati, kao da je Zemlja stala, kao da me je poklopio talas ljubavi koji me je ostavio bez daha za ceo život. Vredelo je svakog bola, svake strije, svih pretrpljenih strahova koje trudnoća i odrastanje dece sa sobom nose. Naši životi i naša bića su nepovratno izmenjeni, na bolje. Postala sam mama-tigar (ako se neko usudi da dira moje mladunce), mama-hobotnica (da mogu da čitam, crtam, kuvam, mazim i češkam, istovremeno), mama-klovn (sve za osmeh mojih mačića), mama-robot (ko još mora da spava?), mama-frizer (nisam ni znala koliko vrsta pletenica postoji!), mama-poslastičar (želite li možda mafine, kejk pops, plazma šejk?), mama-doktor (poljupcima i pink hanzaplastom lečimo sve probleme), lista je beskonačna.. Zbog ta dva mala bića sam postala najbolja moguća verzija sebe, postala sam MAMA! Ako to nije magija, onda stvarno ne znam šta je.
|
|
|
|