rozi -> RE: Nova rubrika "Porođajne priče" (8.1.2010 16:59:01)
|
Drage moje dobrice, Hvala vam sto ste uz mene.Tako bi vam puno stvari rekla ali uvek zaboravim nesto.Jos uvek ne planiramo da imamo bebu.Jako se plasim mada me I sama pomisao cini srecnom.Trudnoca je divna stvar, i sve te tegobe i muke su slatke mukice i prodju.Mislila sam sad kad me opice hormone pa postanem vesticaDivno mi je bilo.Ne treba se bojati, vec samo biti spreman i ocekivati promene.Treba sve to prihvatiti olako(ma koliko to tesko bilo, mnogo nam taj glas u nama znaci)znaci aha povraca mi se, ok idem povratim I ok, spava mi se –odes pa spavas, radite sve onako kako se osecate I kako vi zelite…po svaku cenu udovoljite sebi[sm=smiley1.gif]Ja sam BILA od onih kojima je bitno d ate okolina prihvati I nisam zelela da mi ko sta zameri.U trudnoci sam radila, I kod kuce I sad bilo je tu par situacija gde sebe pravdam da mi je nametnuto da se lose osecam.Npr. svekar moj kaze” a Smiljka-zena mu, je volzila sa stomakom do zuba bicikl,isla na posao I blab la bala” tako tog tipa price, gde sam i ja govorila sebi “ako je mama nas 4 izgurala sama sto ja ne bi mogla”Nikada se nemojte porediti .Gresila sam tu, psihicki sam se lose osecala, nasa okolina je ogranicena a mi smo strogo vaspitani.Mislite samo na dete I muza tj. za vase dobro.Morate slusati vase telo, i biti dobri prema sebi.Sada sam se u tom smislu promenula, sada sam sebi dobra majka i mislim na svoje zdravlje i na nas zivot, u tudje se ne mesam.Jednom mi je neko rekao”ako konstantno bacas novcanicu od xxx dolara uvek ce je neko uzeti”Tako mi je i u zivotu. Budite dobre prema sebi, retko je to, nismo nauceni tako.Verujte sebi I pokusajte da zivite zdravo.Ja se drzim recenice”ono si sto jedes, a ja kazem I ono si sta mislis. Opet bi volela da svi roditelji budu tolerantniji I da vise vremena provedu sa decom.To je i uspeh i bogatstvo nase dece I njihove. Ljubim vas idem da dremnem[sm=pikapoka1.gif]
|
|
|
|