Rivana -> RE: Nova rubrika "Porođajne priče" (31.12.2009 11:02:27)
|
IZVORNA PORUKA: Dora Žao mi je zbog toga ali s punim pravom to kažeš, ne treba rizikovati...ali ako ikad budeš promenila mišljenje, postoji carski rez koji su kreteni trebali da ti urade odmah. Moja priča s prvog porođaja ne može da se poredi s tvojom, ali mi je beba jedva preživela. Drugi put sam ostala trudna i pored zaštite, iz straha mi je palo na pamet da abortiram ali me je doktorica smirila, obećala mi je da će se pobrinuti da sve bude ok i zaista jeste. Drugi porođaj bio je driga priča hvala bogu. Ne znam zašto sam ti ovo napisala, glupo od mene ali eto čisto da znaš da ne mora ta odluka da bude konačna. Uz dobru brigu mogu se izbeći problemi. Kad su doktori spremni na nešto, znaju kako to da izbegnu... Draga ja imam malignu hipertermiju tj. bolest anestezije, meni cak ni epidural nisu smeli da daju, postoji posebna vrsta anestezije koju mogu da primaju osobe sa malignom hipertermijim ali nase bolnice je namaju mogu sekupiti u zemljama EU, cena je oko 1000 eura. Tako da bi i catski rez bio za mene rizican. Maligna hipertermija je retka to je takozvana bolest anestezije tj. alergija na anestetike dolazi do kocenja misica i moze izazvati smrt. Jako je opasno.
|
|
|
|