Nora332 -> RE: Mononukleoza (25.3.2021 22:24:14)
|
Ja sam prelezala mononukleozu kao dete, evo napisacu ti svoje iskustvo, mozda pomogne. Imala sam 14 godina (8.raz. OS) i pocelo je tako sto mi se slosalo dok sam se tusirala, to nikad necu da zaboravim, savladao me je u sekundi ogroman umor i pocela sam da zovem mamu da mi pomogne da izadjem iz kade. Zatim su me vodili kod doktora i bezuspesno lecili od angine, jer kao sto je neko napisao, simptomi su maltene isti. Meni se stanje nije pobosljavalo iako sam primala terapije i onda su ukljucili specijaliste (imamo dosta doktora u familiji pa se dosta ljudi ukljucilo), vadili su mi krv milion puta i set_kala sam se po infektivnoj neko vreme dok nisu konacno rekli - mononukleoza. Drugacije poznata kao boledt poljupca, lako se prenosi, a deca najcesce oboljevaju. Lecila sam se nekih mesec i po dana i ono sto najvise pamtim je nenogucnost da se popnem uz stepenice, npr dva stepenika su mi bila kao prepesacen kilometar. Morala sam strogo da mirujem i da jedem mlad sir i surutku, jetre, oba sam odbijala jer nisam volela pa su moji cupali kosu od mene. Takodje mi je bilo zabranjeno fizicko u skoli do kraja te skolske godine, doktori su rekli nikwkva fizicka aktivnost 6 meseci inace moze da bude kobno. To je sve cega se secam. Stvarno nije bilo prijatno. Nadam se da sam pomogla bar malo. Brz oporavak zelim!
|
|
|
|