mirkam -> RE: Strabizam (5.4.2015 22:41:48)
|
Pisala sam vec na predhodnoj strani da je M oko malo kao "bjezalo" ka nosicu i da je to primijetila i nasa pedijatrica i predlozila da odemo kod oftamologa. Nama je to izgledalo bas kao Dunjinom S. I bili smo prije nekih mjesec dana i evo kako je bilo: Dodjemo mi ja lijepo sve objasnim dr kako mu oko ponekada pri nekom poglesdu bjezi na unutra, i ona pocne pregled.Kako joj nesto nije bilo jasno, ona standardnu proceduru koju radi ponovi jos jednom (pokazivala mu je nke sarene olovke,zvecke,medice,isla oko njega da je prati okolo, gore, dolje...), pogleda ocno dno, provjeri vid i......zakljuci da sam ja luda[sm=smiley1.gif] Salim se. Kaze ona meni da je dva puta radila bas iz razloga sto ona nikako nije mogla da uhvati to bjezanje oka.Objasni mi da, u koliko postoji bilo kakva nepravilnost, deformitet, u toku tog standardnog pregleda ono bi moralo pobjeci bar jednom.S obzirom da je ona dva puta duze radila pregled, a oko nije pobjeglo, znaci da nema ni problema.E sad,ona takodje kaze da ne sumnja da sam ja to primijetila ali da je to "normalna" pojava kod beba i da ce vremenom nestati.Kontrola tek za godinu dana.I zaista bas odavno nisam nijednom uhvatila vise to jezanje kao ranije. Eto, da znate da nije sve bas kao sto mi mame vidimo i mislimo. I kako vrijeme prolazi sve mi je jasnija ona izreka "ne dao ti Bog sto ti majka misli"[sm=smiley1.gif]
|
|
|
|