RE: Razgovori mama 11/16 (Puna verzija)

Forum >> [Beba] >> Razgovori roditelja

Poruka

bebilule -> RE: Razgovori mama 11/16 (18.11.2016 8:36:14)

Jutro mame. Da se tuspasim. Pijem kafu na poslu, mrzi me da počnem raditi jer ne znam odakle da počnem.
Malo sam čitala, skoro ništa nisam zapamtila.
Maraj, super za produženje. To je kod nas nemoguća misija. Možda sam mogla izganjati kakvo bolovanje mjesec-dva, ali ode odmah 30% od plate.
Anck, već šest mjeseci?!

Mi se polaho uhodavamo. M je super u vrtiću, još da prestane ujutru da plače i biće super. Ne traje to dugo, čim se vidi sa drugarima zaigra se i zaboravi. Ali jedva čekam da dođemo na to da se ujutru cmokimo, pozdravimo i da pruži ruke vaspitačici.
Ja polako nalazim vremena za sebe. Ošišala sam se i to dobro. Sad imam paž. Jeste malo frka oko održavanja, ali neka je. Taman da odem s vremena na vrijeme na feniranje. Još da uglavim trening negdje, biće super!

Anck Su Nmaun -> RE: Razgovori mama 11/16 (18.11.2016 8:53:52)

Bebi lule vec.. i meni je proletelo.
Jao cim spomenes posao i kad zamislim sta cu kad pocnem raditi...vrti mi se u glavi! Imam grozno radno vreme... sve se nadam nesto s=ce se desiti dok pocnem da radim [sm=smiley13.gif] a ne znam ni sama sta.

popkica bebic -> RE: Razgovori mama 11/16 (18.11.2016 8:54:54)

Jutro, mame! Odvela sam V u vrtic i sada sela da popijem kaficu. Hvala Bogu dosla mi je seka, pa makar imam malo pomoci i oduska. Kako da posaljem Kristalin broj? Nesto nikad nisam umela da posaljem pp[sm=smiley29.gif][sm=smiley11.gif] A hocu da vam posaljem. Znate da se ona razvela... Volontira na hirurgiji u KVu, mala Dora je preslatka. To je u njenom zivotu najaktuelnije.

Maraj -> RE: Razgovori mama 11/16 (18.11.2016 9:12:53)

Jutro mame.
anckn[sm=bravo.gif] srecan mali rodjendančić . Zar nemas ti pravo na 2 godine odsustva sa 3.detetom
bebilule , ti vec radis... jel ti u mestu (gdr zivis) posao ili putujes

emicaa -> RE: Razgovori mama 11/16 (18.11.2016 9:14:24)

Popkice za razvod znamo,tad je jos bila aktivna ovde.A kad budes citala odgovor ovde ili bilo koji drugi,ispod slike korisnika imas opcije da posaljes mail,poruku,da ga blokiras i jos nesto cetvrto [sm=smiley1.gif]

Anck Su Nmaun -> RE: Razgovori mama 11/16 (18.11.2016 9:21:41)

IZVORNA PORUKA: Maraj

Jutro mame.
anck[sm=bravo.gif] srecan mali rodjendančić . Zar nemas ti pravo na 2 godine odsustva sa 3.detetom
bebilule , ti vec radis... jel ti u mestu (gdr zivis) posao ili putujes

Hvala draga, imam... imam jos godinu i po..ali przo to prodje. Ja ne mogu da verujem da vec godinu dana ne radim, a kao da sam juce otisla [sm=smiley13.gif]
Njih troje, dvoje u vrtic , starija u skolu, a moje radno vreme uzasno od 9-17h bice nam bas veselo...zato kazem boli me glava samo kad pomislim.

sonyasha -> RE: Razgovori mama 11/16 (18.11.2016 9:37:08)

Mama krava, žao mi je za tvog tatu! Ne mogu da zamislim kakav je to gubitak!
Maraj, bravo za produženje[sm=bravo.gif] na kojoj si ti opštini? Zanima me šta si imala sada od papira i jel su ga dugo pregledali?ako te ne mrzi da mi napišeš (mi idemo u četvrtak)
Kod nas pripreme za V rođoš, razmišljam gde da nađem neke dobre balone - još malo da razveselim priču! Mene bar baloni uvek raspamete[sm=smiley36.gif]
Ank, srećan polurođendanac[sm=bravo.gif]

mama krava -> RE: Razgovori mama 11/16 (18.11.2016 9:48:31)

Hvala vam devojke drage!

Sada polako stvari dolaze na svoje mesto. Sestra i ja ćemo lakše nego mama, u to sam sigurna. Ona je sama u velikoj kući, penzioner... ima baštu ima i kokoške, ali do proleća će realno da ima više vremena za razmišljanje i tugovanje.

Anck Su Nmaun -> RE: Razgovori mama 11/16 (18.11.2016 10:19:26)

Ovaj gore post je greska!
Brisala sad prasinu po kuci i po lap topu i zgleda da sam iskljucila tastaturu..ne mogu nista da otkucam...sad sam preko mob.

Mk bas mi je zao ...veliki je to gubitak.
Bas bi isla u setnju napolju je divno..al prala kosu pa cemo oko pola 2 kad pokupim cure pa odosmo na kej.

Animsaj9 -> RE: Razgovori mama 11/16 (18.11.2016 10:34:11)

Sve sam procitala od juce ,i napisem kilometarski post , i internet konekcija me nesto zeza ...
MK zao mi je , budite jake...zivot ide dalje , morate se boriti...
Maraj super za produzetak![sm=bravo.gif]

Mi smo napolju setamo malo .
D je juce napravio prve samostalne korake , i izbila nam je dvojka , tako da naj je juce dan bio pun lepih novosti[sm=smiley36.gif]

suzi kju -> RE: Razgovori mama 11/16 (18.11.2016 11:18:56)

Mame haaaaj,beke spavaju a ja gledam tv.

MK nmg ni da zamislim kakav je osecaj, ogroman gubitak. Drzi se,to je život. Svi cemo pre ili kasnije ostati bez roditelja.

Maraj super za produžetak. Ja sam resila da ne jurim jos jedan izvestaj nego da počnem da radim.
Anck srećan polu rođendan.Kako vreme brzo prolazi. ..
Moje beke bile i danas sat vremena,i bile au dobre,nego nekako mi se cini da vaspitačice mnogo odugovlače adaptaciju ili mi se samo cini????

emicaa -> RE: Razgovori mama 11/16 (18.11.2016 11:49:04)

Suzi i meni djeluje tako,posebno sto su one dobrice tamo.

suzi kju -> RE: Razgovori mama 11/16 (18.11.2016 11:54:25)

Pa to. One ne plaču, jedino sto jos ne hodaju i ne jedu samostalno ali nmg jabda ih na silu nateram da hodaju i jedu [sm=zmeden.gif]
Ja bi najvise volela da su one samnom kuci ali obzirom da moram da pocnem da radim volela bih da se naviknu do tad i na spavanje u vrticu. Malo mi je nelogicno sa prve nedelje pola sata,druge sat a kaze u ponedeljak7isto kao danas,dakle sat. Mozda gresim ali ako tako produzavaju po pola sata adaptacija ce trajati pola godine.

eca89 -> RE: Razgovori mama 11/16 (18.11.2016 11:55:47)

Suzi i meni se čini, ovde nije tako!
Moja A., je već treći dan ostala, baš zato što je bila dobra!

vocicana -> RE: Razgovori mama 11/16 (18.11.2016 12:00:00)

Dobar dan mame, uspela sam da startujem ovu sklopociju!
Anck, srecan rodjendanko. Luce malo!
Branki, ja se nadam da necu imaati slicnih situacija[sm=smiley36.gif]
Nahranili se triputa, sada gosn spava, ja da se razletim posle podne, do 15h u svoju banku, uskoro bivsu, a posle u buducu. Dosadila mi je vise ona guzva, kako udjes bez 30 ljudi unutra nije.

suzi kju -> RE: Razgovori mama 11/16 (18.11.2016 12:01:52)

Jos joj ja kazem da počinjen decembra da radim,ne govorim naravno datum, da bi mi ona rekla gledajte da sto vise produžite [sm=zmeden.gif]
Ne znam sta da mislim, jesam ja losa majka sto hocu da mi se deca naviknu sto pre na vrtic [sm=zmeden.gif] Da one placu verovatno bih i ja gledala da maksimalno prolongiram a ovako nema potrrebe, one su duse dobre, mozda bi uz ostalu decu počele i da ruckaju polako samostalno, pa i komadice.
Ne znam sta da mislim.

vocicana -> RE: Razgovori mama 11/16 (18.11.2016 12:04:18)

Ma Suzi kakva losa majka, to je sve normalno, dok se malo adaptiraju, eto vidis kako su u drustvu polako...pocele samostalno da ruckaju, pa i da zvacu[sm=smiley1.gif], nemoj molim te da sebe osudjujes za bilo sta. One su pune ljubavi i ti si jedna divna mama!!![sm=smiley31.gif]

Maraj -> RE: Razgovori mama 11/16 (18.11.2016 12:12:27)

Jao suzi ... razmisljam kako ce biti kada L krene u vrtic. Evo i bebilule dala svog M. Da l sam ja previse zastitnicki nastrojena [sm=zmeden.gif]. Sva sreca pa mi produzise juce...
sonyasa , samo sam papir fizijatra predala. Pregledaju decu. Mi se nismo zadrzali 30 sekundi. Bas je velika guzva bila , pa da l su gledali da sto pre odrade sve nas. Ko ce ga znati.
L se rasplakao napolju jer je hteo da vozi neki autic od nekog drugog deteta. I naravno mama tog decaka mu da. Onbio dobar , vozio po stocicu ispred ordinacije.. kad su nas prozvali , ja vratila taj autic detetu i L opet ppceo da kenjka , tako da smo usli malo kenjlavi. Kad su ga uzeli od mene , meni rekli da sednem a njega polako pustili da hoda ka meni. On onako jauce , malo se ljulja...i dr kaze , kao ok je on al nije jos stabilan . I dali mi jos 2 meseca. Inace L ok hoda. Napravi 20-ak koraka po kuci. Mpzda i vise. Ne drzeci se za zid. Al nekad se dosta saplice. Napolju pada vise nego uvstanu. Da l mu jakna smeta. Ne znam sta mu je. Al eto , juce he bio kenjkaviji pa je losije i hodao tamo. Nisu ga lustili da sam hoda vec ga pridrzavala. Mislim da je "sreća" presudila.
Da nisam dobila , uzela bi stari godisnji.

suzi , hoces ti koristiti godišnji

bebilule -> RE: Razgovori mama 11/16 (18.11.2016 12:36:40)

Sa M idu i mladje bebare. Jedna djevojčica ima tek devet mjeseci i super se snalazi. ne hoda, ali puže. Tu su vaspitačice da se prilagode i manjoj i malo većoj djeci. Ovdje su stvarno divne. Kome treba izgniječiti hranu, one to urade, ko neće da jede, one se potrude...nemam riječi. Juče su ih izvodili vani. Ne znam ni kako su uspjele. Pola ih ne hoda baš stabilno, valja to pohvatati i sačuvati. Još mi se izvinjava što je M prljav, kaže nije htio iz pijeska. Kažem joj ja da se ne brine, dijete u tom izrastu i treba napolju da se uprlja, da proba i pijesak i blato. Reko, nemojte se brinuti ako počne da jede pijesak, prosto ga obožava i kada je sa mnom [sm=smiley36.gif].
Nije tema, pisaću u temi Vrtić, ali ću vam samo kratko reći da se ne brinete. Ja svaki dan vidim promjenu na M, na bolje. Puno se više igra sa igračkama, sigurnije hoda, pleše i igra, raduje se djeci... Ma vrtić je sjajan!

Milena18 -> RE: Razgovori mama 11/16 (18.11.2016 13:08:18)

Ćao mame! Samo da se javim, nemam puno vremena.
Animsaj, bravo za male korake i zubić!
Anck, srećan mini rođendan [sm=bravo.gif]
Da skuvam ručak, pa ćemo posle u šetnju...
Lep dan želim svima!

emicaa -> RE: Razgovori mama 11/16 (18.11.2016 13:26:33)

Suzi mozes li ti traziti da ostanu u ponedeljak ili utorak malo duze.Bar dva sata pa da vidite kako ce biti?

branki* -> RE: Razgovori mama 11/16 (18.11.2016 13:39:51)

mame,imamo temu o vrticu[sm=smiley1.gif]

ja dosla sa posla...

Mala Elena -> RE: Razgovori mama 11/16 (18.11.2016 13:57:32)

Sonyasha, ja nigde ne mogu da nadjem zlatne balone . Javi ako znas ili neko drugi... [sm=smiley1.gif] i gde kupiti helijum bocu?
Maraj, koja opstina je to ? Jel si prvi put produzila ?

emicaa -> RE: Razgovori mama 11/16 (18.11.2016 14:10:10)

IZVORNA PORUKA: branki RR

mame,imamo temu o vrticu[sm=smiley1.gif]

Kad vec Branki da i ja [sm=smiley36.gif] imamo i temu kako produziti porodiljsko bolovanje [sm=jezicek.gif]

IvanaSK RR -> RE: Razgovori mama 11/16 (18.11.2016 14:11:37)

Sta se radi, mame?
Neko za kafu i cokoladu?

Stranica: <<   < Prethodna stranica  27 28 [29] 30 31   Sledeća stranica >   >>