Pampers pedijatar -> RE: Pitajte Pampers pedijatra (12.4.2023 15:27:53)
|
IZVORNA PORUKA: Ana RR Draga dr. Julka, molim vas za mišljenje. Dete, 11,5 godina, od juče ga boli grlo, krajnici su uvećani i prekriveni belim naslagama. Temperaturu je imao danas 37.3. Bili smo danas na pregledu kod doktorke, primio je injekciju lemoda zbog uvećanih žlezdi na vratu. Dr je prepisala Tridox antibiotik ali mi je rekla da sačekam dan, dva pre nego što mu dam jer ona po kks sumnja da je mononukleoza i da antibiotik tu neće pomoći. Šaljem nalaz krvne slike [img]https://i.postimg.cc/gw8XzPHW/01.jpg[/img] Kako vama deluje, da li zaista postoji sumnja na mono? Moram da dodam da je u martu bio jako bolestan (a za njim i suprug i ja), 6 dana je imao visoku temperaturu (do 40), leukociti su mu bili jako niski (2) i generalno se osećao loše, dr je odlučila da ga ne pokrije antibiotikom tada. Ja imam utisak da je njemu zbog prethodne bolesti imunitet jako opao, on se tek vratio u normalu, i sada je opet bolestan. Cenila bih vaše mišljenje, hvala vam unapred, Ana Predhodna bolest je verovatno virusna i ona je jako oslabila imunitet. Nalaz KKS mi ne bi pomogao, a ne mogu da ga otvorim, da procenim da li je Infektivna mononukleoza ili nesto drugo. Te bele naslage na krajnicima, temperatura i uvecane limfne zlezde su vazne za dijagnostiku infektivne mononukleoze ili neceg drugog, druge bolesti koja se tako manifestuje. Moj savet, a i molba je da se javite na Infektivnu Kliniku zbog testa na infektivnu mononukleozu, iskoristite dan kada je kalinika dezurna da vam ne bi trazili uput. Nemojte cekati uradite to vazno je. Molim vas javite mi vazno mi je.
|
|
|
|