marketing RR
|
IZVORNA PORUKA: Pampers pedijatar IZVORNA PORUKA: Sanjica26 RR IZVORNA PORUKA: Pampers pedijatar IZVORNA PORUKA: Sanjica26 RR IZVORNA PORUKA: Pampers pedijatar IZVORNA PORUKA: Sanjica26 RR Korisnik pita: Postovani, Imam jedno pitanje za Pedijatra: Naime, imam devojcicu staru 4,5 godine koja u poslednjih 3,4 meseca ima problema sa stolicom, naime stalno joj se desava da ne moze da izbaci formiranu stolicu vec nekoliko puta dnevno samo umaze gacice manjom kolicinom stolice koja nije cvrsta vec retka. Danima se ponavlja isto, kada dobije nagon da kaki samo isprlja gacice.Nema bolove u stomaku i normalno se ponasa. Najlepse Vas molim za savet i da li ima razloga za zabrinutost? Hvala unapred i srdacan pozdrav Nisam razumela koliko dana dete nema stolicu, bilo retku ili formiranu, posto problemi traju 3-4 meseca. Vi kazete da uprlja gacice nekoliko puta dnevno, koloko stolice ima, mnogo ili malo kada uprlja gacice. Da li je dete imalo i neki stres, da li ste se zalili vasem pedijatru. Molim vas napisite mi ovo sto sam vas pitala. Korisnik pise: Hvala Vam doktorka na odgovoru. Ovako, ona ima svaki dan stolicu, tj. svaki dan uprlja gacice po malo ali nekoliko puta dnevno. Evo bas danas je iskakila vecu kolicinu, formiranu, ali to se desava na svaka 3,4 dana, mimo toga svaki dan prlja gacice nekoliko puta manjom kolicinom koja je redjeg sastava. Nikakav stres nije imala, normalno se ponasa, aktivna je, uobicajeno se ponasa. Inace sam primetio da joj se to pojavilo nakon prestanka uzimanja po solje mleka ujutru. Mozda to ima veze sa tim. Zahvaljujem se jos jednom Shvatila sam da dete ima redovnu i normalnu stolicu sto je dobro, samo je problem sto po nekoliko puta na da uprlja gacice. Da li prducka i da li ima strah kada treba da ima stolicu. Ja bih joj ukljucila neki dobar probiotik zbog crevne flore, vratila tu solju mleka ujutru i pratila dete. Javite mi ako se to nastavi , bilo bi vazno i dobro da dete pregleda deciji gastrenterolog i da savet kako se ponasati dalje. Hvala jos jednom, danas smo bili kod doktora, imala je zatvor, lekar je na dodir osetio da se nesto zadrzalo u crevu, potom je dobila neki rastvor nakon cega je to izbacila,. Dobili smo uput za ultrazvuk da provere pa cemo videti da li je neki fizicki uzrok ili mozda psihicke prirode. Javicu Vam u svakom slucaju sta je bio problem. Jos jednom veliko hvala Hvala sto ste mi javili. U tom uzrastu umeju oni da naprave i veci problem. Molim vas napisite mi sta je bilo na pregledu, mislim na vas. Postovana dr, korisnik se javio: Draga doktorka, danas je isla na ultrazvuk abdomena i sve je u redu, pocela je ponovo da kaki redovno, poceli smo da joj dajemo malo kasice od zitarica, sljiva i drugog voca. Hvala Vam na brizi i korisnim savetima. Veliki pozdrav i veliko hvala
|