Pampers pedijatar
|
IZVORNA PORUKA: Bojana88 IZVORNA PORUKA: Bojana88 Postovana Dr. Julka, moja beba ima 7 nedelja,na adaptiranom je mleku,do sada smo koristili biogaja kapi,medjutim bebu mnogo muce gasovi ,toliko da je ponekad bude i jako lose spava,zanima me da li se sme koristiti biogaja zajedno sa espumisan kapima,i koji je nacin doziranja?Ako mi mozete reci i koliko beba treba da napeduje u drugom i trecem mesecu?Hvala unapred. Grcevi su normalana pojava kod odojceta, kod nekoga su vise a kod nekoga manje izrazeni, posledica su ne razvijene crevne flore. Ne postoji neki pouzdan lek za te probleme, vazno je da dete podrigne, da ga drzite uspravno i da grejete stomak preko odelca. Mozete davati neki od navadenih preparata, ne treba davati oba preparata, Molim vas morate trpeti , proci ce. Napisite mi koji je pol deteta , a ja cu vam napisati koliko treba da bube tesko sa tri meseca. Ne postoji tacno koliko treba da dete dapreduje mesecno, napisite mi koliko je bila TM na rodjenju, u prvom mesecu i ja cu vam odgovoriti. Hvala na odgovoru.Decak je ,na rodjenju je imao 3.750 dug 55cm,u prvom mesecu na sistematskom 4.900 kg(izasao iz porodilista sa 3.600 kg),Rodjen je 19.1. i sada puni dva meseca,medjutim ovog meseca slabije napreduje,bilo je perioda od po par dana kada je dosta smanjivao kolicinu mleka (inace na adaptiranom je mleku),hteo je da pije vodu a mleko upola manje nego inace,tih dana je stagnirao u tezini mozda cak i kalirao malo,pa ne znam koliko je normalno da u drugom mesecu dobije na tezini.Jos bih vas pitala da li je potrebno da mu dajemo dodatno vitamin d3,jer sa adaptiranim mlekom u kolicini koju dnevno popije unese oko 400ij vitamina d(izrracunali smo kolicinu unosa d vitamina preko tablice sa vitaminima na mleku)?Hvala unapred,pozdrav ! Vas decak sa tri meseca bi trebao da ima od 5 do 7 kg. Najveci procenat decaka ima sa 3 meseca 5,9 kg. Sada ima dovoljno kg, ne napreduje se svakog meseca isto. Ako je dete na ishrani formulom, tj. adaptiranom mleku, ne treba da uzima D3 vit. jer u formuli postoji dovoljna kolicina vitamina koja je potrebna za razvoj.
|