Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
|
|
Korisnik | |
|
|
RE: Macina trava - Očajnica (Marrubium vulgare) 15.8.2011 22:16:31
|
|
|
|
degu
|
Ali se pripremi na to da je macina trava jako gorka, a virak je fin, čak i meni što ne volim čajeve
|
|
RE: Macina trava - Očajnica (Marrubium vulgare) 15.8.2011 22:18:33
|
|
|
|
meyo
|
kako bih ja mogla piti mt. s obzirom da ne znam kad mi je O ima m li je da su ciklusi na godinu i slicno ??
|
|
|
|
RE: Macina trava - Očajnica (Marrubium vulgare) 15.8.2011 22:21:15
|
|
|
|
degu
|
Ne znam Meyo, ja mt nisam pila Jedino od sledeće ako dođe, mada neće :))) da piješ do 15. dc, jer ti sigurno pre toga nije O.
|
|
RE: Macina trava - Očajnica (Marrubium vulgare) 15.8.2011 23:03:53
|
|
|
|
maca821
|
IZVORNA PORUKA: soni ja cu da nadjem ovde i da pocnem sa ovim cajem.. ne znam jel bolje to ili virak??? jel ima neki caj sto bi i muskarci mogli da piju?? Ja ti sad pijem ovako:3 solje dnevno macine trave, to cu do O, posle cu jednu solju virka(jer meni snizava pristisak pa ne smem vise) i jednu solju crvenog zdravca. Macina trava je uzasno gorka, ja je pijem tako sto cekam da se ohladi pa sunem u dva puta.
|
|
RE: Macina trava - Očajnica (Marrubium vulgare) 16.8.2011 9:09:59
|
|
|
|
soni
|
ja idem danas da kupim macinu do O, i uz to crveni zdravac zajedno sa m i folnu kis...al smo se maco naoruzale
|
|
RE: Macina trava - Očajnica (Marrubium vulgare) 16.8.2011 11:35:30
|
|
|
|
^iva^
|
soni ubaci i virak
|
|
RE: Macina trava 16.8.2011 18:01:32
|
|
|
|
Hristinica
|
Zdravo, ja sam nova na forumu, pa i ne znam jos uvek kako se koristi, i kako mogu da procitam odgovor na moju poruku ... Ako nesto znas, ti napisi ... a sto se tice Ocajnice, ja koliko znam nema nus pojava, ja sam je pila zimus par meseci, ali ne svakodnevno, i stvarno sam dobila na vreme. Inace imam neredovna menstruacije ... pa sam prestala da je pijem, i sada sam je uzela ponovo, pa cekam menstruaciju .. jedino sto sam primetila je da su mi grudi natekle, nikakvih drugih promena nisam imala...
|
|
|
|
RE: Macina trava 16.8.2011 18:03:41
|
|
|
|
Hristinica
|
Zdravo,posto vidim da si sada na forumu, a ja sam nova, pa ne znam bas da se snalazim . da li mozes da mi kazes kako ja mogu da vidim odgovore i diskusije na moju poruku?!hvala...
|
|
|
|
RE: Macina trava 16.8.2011 18:14:14
|
|
|
|
^iva^
|
dobro dosla nista nije tesko naucicices brzo ....evo vidis sad moj odvogor
|
|
RE: Macina trava 16.8.2011 18:26:24
|
|
|
|
ljubilica
|
Evo i mene. I ja razmisljam da se naoruzam, posto mi je doktorka rekla, nakon najosnovnijih pretraga i HSG (gde je sve u redu) da joj se javim za 6 meseci, a ko da doceka ako opet bude bezuspesno. I sada se dvoumuim, sta je bolje: Peruvian maca ili macina trava i ostale travke? kakva su vam iskustva?
|
|
RE: Macina trava 16.8.2011 19:21:00
|
|
|
|
maca821
|
Hristinica dobro dosla
|
|
RE: Macina trava - Očajnica (Marrubium vulgare) 17.8.2011 17:09:09
|
|
|
|
Hristinica
|
Cestitke i sa moje strane! i sve najbolje A kazi mi jesi li ti imala neredovne menstruacije? ja imam neredovne menstruacije,pijem macinu travu i radimo na mesec i po dana, ali ja sam po prirodi pesimista i svasta sam sada utuvila u ludu glavu ...Ja sam nova na forumu pa neka mi pise svako ko ima slicnih problema...
|
|
|
|
RE: Macina trava 17.8.2011 17:18:19
|
|
|
|
Hristinica
|
A jel ti imas neredovne menstruacije vec dugo? jel planiras ? JA PIJEM mACINU TRAVU ILI DRUGACIJE SE ZOVE oCAJNICA I MISLIM DA JE DELOTVORNA. moj savet ti je da ne kupujes u zdravoj hrani jer nije prava, ima je u Josifu Pancicu, i gorka je. drugi naziv za nju ti je Marrubium Vulgare , Marulja A evo jos nesto o njoj: OCAJNICA , Marrubium Vulgare , Marulja od davnina koristi za neplodnost kod zena ..kako samo ime kaze Ocajnica ..za zene koje zele da postanu majke , ova biljka moze da pomogne. Oduvek se koristila za normalizovanje menstruacije i samog ciklusa , odnosno uravnotezenje hormona. Macinom travom - Ocajnica - Marrubium vulgare , ljekovitom biljkom kojom se zene tradicionalno lece od neplodnosti. Od ove trave spravlja se caj , koji kako "narodni recept" savetuje , treba piti tri puta dnevno po vinsku casu u vreme kad zena zeli da zatrudni . Samo da napomenem kada budete trazili ovu travu pitace vas za izraz "Macina trava " Moj savjet je ZABORAVITE NAZIV MACINA TRAVA . U narodu se cetiri vrste biljaka naziva macinom travom i za svaku od njih ce vas travari ubjedjivati da je to ONA PRAVA koja vama treba . Biljka koja vama treba je OCAJNICA , Marrubium Vulgare , Marulja . Samo pod tim nazivima je trazite . Caj je izuzetno gorak . Mozete ga zasladiti sa vrlo malo meda , ali nabolje bi bilo da se pije nezasladjen . Iz mog iskustva lakse se pije hladan . Caj se pije tri mjeseca ( za vrijeme menstruacije se ne pije ) pa se pravi pauza od mjesec dana . Nakon te pauze , mozete nastaviti . U slucaju trudnoce prestanite piti Marulju . a moja iskustva sam napisala u prethodnoj poruci, mada nisam redovno pila, ali sada sam odlucila da je redovno pijem ,korisstim je oko 20-ak dana, i vec osecam naduvenost kao pred menstruaciju. Mnogo sam citala o njoj i bas ima pozitivnih komentara i iskustava.
|
|
|
|
RE: Macina trava 18.8.2011 15:23:54
|
|
|
|
sofija 11
|
zdravo na site. ja sam iz Makedonije i zelim da svima sto poskoro ugledate svoje .i ja sutra pocinjem sa ocajnicom i cu ja piti 2 nedelje. inace imam pcos i neredovne menstruacije. oprostite ako sam zgresila nesto vo pisuvanja ili netocno sam napisala.
|
|
|
|
RE: Macina trava 18.8.2011 15:26:20
|
|
|
|
maca821
|
Zdravo Sofija, dobro dosla Napisi nam nesto o sebi, koliko radite na bebi? Naravno dodji u cekamo dve crtice
< Poruku je uredio maca821 -- 18.8.2011 15:27:53 >
|
|
RE: Macina trava 18.8.2011 15:35:47
|
|
|
|
sofija 11
|
pa radimo na bebu skoro 1 godina. imam klasican primer na PCOS i neredovne menstruacije. bila sam stimulirana sa klomifen ali nije imalo rezultata jer doktor kaze da nekoje devojke su rezistentne na taj lek i sad mi je preporucijo stimulacija sa merional inekcijom jer kaze da se sanse zgolemuje na 50 % sa tim inekcijama. ali ja zelim prvo da probam sa ocajnica zato sto stvarno pomaze . moja drugarica nije imala 4 god decu sve bilo kod njih ok i prvi mesec sa ocajnicom je zatrudnila. kupila sam je u josif pancic mislam da se zvao pa mislim da je ta prava zasto i ta drugarice je ta pila
|
|
|
|
RE: Macina trava 18.8.2011 15:39:51
|
|
|
|
maca821
|
I ja pijem tek prvi mesec i moja je Josif Pancic, gorka je ali se brzo naviknes. Srecno
|
|
RE: Macina trava 18.8.2011 15:43:35
|
|
|
|
Hristinica
|
Dobro dosla Sofija I ja sam citala dosta o Ocajnici i svuda pise da bas ,vas pomaze, a sad cujem i od tebe. J a je pijem, pa nadam se da cu ostati Ne pijem nikakve terapije, jer smo od skoro poceli da pravimo bebu .. A jel ti dugo imas neredovne menstruacije? koliko dugo vec radite na ? koliko puta godisnje imas menstruaciju?
|
|
|
|
RE: Macina trava 18.8.2011 15:58:37
|
|
|
|
sofija 11
|
pa ovako... prvo sam imala povisen prolaktin pa sam pila Dostinex i je bilo ok imala sam redovno menzis. ali kasnije sam presla na drugi lek za prolaktin to je bromergon ( zasto Dostinex bil stetan za plod) i od tad evo vec 2 god nikako ne mogu da sredim nivo na prolaktina a stim i neredovne menstruacije koje idu neznam na nekoliko meseci. a u meguvremena 1 god i pol mi se javi i Pcos. sada terapija za bromergon mi je bila zgolemjena i pred jedna nedelja sam ga ispituvala i bio je dobar u granici normala a nisam mogla da ga sredim 2 god pa mislim da sad ce da se sredi i menstruacija zasto ovaj hormon poprecuje redovne menstruacije i ovulacije. radimo na bebu jedna god. i stvarno sam ocajna.
|
|
|
|
RE: Macina trava 18.8.2011 16:04:34
|
|
|
|
degu
|
Nemoj biti očajna Sofija, važno je da ti Dr-i nađu adekvatnu terapiju i biće OK. Čim se hormoni dovedu u neki balans, krenuće i menstruacije i ovulacije. Za PCO možeš pokušati da piješ i čaj od virka i hajdučke trave, pored macine trave.
|
|
RE: Macina trava 18.8.2011 16:09:24
|
|
|
|
^iva^
|
zene navalite na macu
|
|
RE: Macina trava 18.8.2011 16:09:29
|
|
|
|
sofija 11
|
hvala na savetu i ja tako mislim. ma sve je individualno ja mislim. jedna prijatelica nije imala redovna menstruacija od 16 god i je dobivala samo so lekove pa evo bila je stimulirana sa klomifenom i je ostala trudna sekako posle nekoliko obida sa klomifen
|
|
|
|
RE: Macina trava 18.8.2011 16:13:23
|
|
|
|
degu
|
Ma da, uvek se može stimulisati ovulacija, nije problem, ali je jako važno pre toga dovesti organizam u red i pripremiti ga maksimalno za trudnoću. Ni klomifen ne sme tako olako da se uzima dok se ne uspostavi neka hormonalna ravnoteža. Samo budi strpljiva, svaki je problem rešiv.
|
|
RE: Macina trava 18.8.2011 16:14:34
|
|
|
|
Mama 78
|
Samo napred devojke vidim Vas sve sledeceg mececa u 1. tromesecju.Ko je citao celu temu zna da sam ja ostala 1. mesec posle upotrebe carobne .Zato vucem vas jakoooooooo!!!!
|
|
|
|
RE: Macina trava 18.8.2011 16:23:23
|
|
|
|
sofija 11
|
iscitala sam celu temu i znam Mama 78 da si ostala trudna posle prvog caja i zelim ti od srca najlepsu trudnocu i da uzivas u nju i svi ostali koje su ostali zelim im sve najlepse i samo da uzivaju. i ja mislim degu da prvo treba da se sredi to sto nije u red pa posle da se stimulira . neznam ni ja zasto sam bila stimulirana sa klomifen kad mi je bio povisen prolaktin. ali ovaj doktor gde ja idem je najdobar u nasoj zemlji i ima najdobre rezultate ma celu Makedonijom koje ima problem odi kod njih. valjda on misli da nije neko problem prolaktin . ma ja se nadam od ocajnica da cu i ako ne ostajem i duri tad neznam sta bi radila
|
|
|
Poslednje teme sa foruma
Najčitaniji sadržaji u rubrici Kako izgleda zdrava i plodna sperma?Ako u ejakulatu muškarca ima manje od deset miliona spermatozoida po mililitru sperme, to se smatra niskim brojem sperma...
Anketa
За дојиље.
пеперутка16
Мало чудно питање, али ме занима: да ли су дојиље пробале своје млеко?