RE: Macina trava - Očajnica (Marrubium vulgare) (Puna verzija)

Forum >> [Zatrudnjivanje] >> Želimo novog člana

Poruka

nina26 -> RE: Macina trava - Očajnica (Marrubium vulgare) (13.7.2011 22:33:39)

I pošto sam ja prethodnu macinu travu (očajnicu) kupila u apoteci "Josif Pančić", mogu samo reći da je to ista ta trava, sa latinskim nazivom marrubium vulgare .

Pcelice ja sam isto prosle godine kupila macinu travu bas je oni pakuju, i videla onda da kutiji pise da je za zeludac i sta ti ja znam jos. A ovde svi pricaju da nije to ta koja nama treba[sm=zmeden.gif]

ivasd -> RE: Macina trava - Očajnica (Marrubium vulgare) (14.7.2011 2:14:49)

Ja sam sad u totalnoj zabludi [sm=zmeden.gif]mozda pijem pogresnu travu imam ovu gorku ocajnicu Marrubium vulgare sta da radim [sm=zmeden.gif][sm=zmeden.gif]

anuksunamun -> RE: Macina trava - Očajnica (Marrubium vulgare) (14.7.2011 2:32:36)

to je ta -to je macina trava[sm=bravo.gif]

ivasd -> RE: Macina trava - Očajnica (Marrubium vulgare) (14.7.2011 2:46:17)

I ja bih rekla da jeste ma i ima da pijem ako skiknem znajte od cega je [sm=jezicek.gif]

anuksunamun -> RE: Macina trava - Očajnica (Marrubium vulgare) (14.7.2011 2:52:21)

axaxaaxxa taman tako :)

iva80 -> RE: Macina trava - Očajnica (Marrubium vulgare) (14.7.2011 8:17:47)

...ali kako izgleda ta očajnica koju vi pijete- pufnasta kao vata? skroz kao sušena trava? vide se beli cvetići ili ne? Taj opis mi treba jer ovde kod mene postoji očajnica na merenje u biljnoj apoteci, pa ne bih da pogrešim (jer ih ima više vrsta)
Hvala!

ivasd -> RE: Macina trava - Očajnica (Marrubium vulgare) (14.7.2011 10:51:21)

Moja je sa belim cveticima uzasno je gorka...

Suncepravde -> RE: Macina trava - Očajnica (Marrubium vulgare) (14.7.2011 12:20:15)

Moja je (pod nazivom Marrubium vulgare) i takodje je jako gorka

Misica 3 -> RE: Macina trava - Očajnica (Marrubium vulgare) (14.7.2011 15:58:26)

Nepeta cataria je prava macina trava koja vama treba[sm=smiley1.gif]. Znam dosta zena koje su je koristile za lecenje neplodnosti, a i ja sam je koristila. Brat moga dede je travar i on tvrdi da je to ta trava.

ivasd -> RE: Macina trava - Očajnica (Marrubium vulgare) (14.7.2011 16:28:36)

Ivo ajd slikaj tu pufnastu da vidimo kakva je i ja imam neku takvu donetu sa kosova nije ni nalik ovom caju sto pijem.

Anoniman -> RE: Macina trava - Očajnica (Marrubium vulgare) (14.7.2011 17:32:05)

Ja ovu drugu nigde ne nalazim. I pošto imam samo očajnicu nju pijem, pa videćemo kod svih krajnji rezultat.

World -> RE: Macina trava - Očajnica (Marrubium vulgare) (14.7.2011 19:07:45)

IZVORNA PORUKA: Misica 3

Nepeta cataria je prava macina trava koja vama treba[sm=smiley1.gif]. Znam dosta zena koje su je koristile za lecenje neplodnosti, a i ja sam je koristila. Brat moga dede je travar i on tvrdi da je to ta trava.

Slazem se. Samo mi je bezveze sto je svuda na internetu ova marubia (ocajnica) opisana kao ta prava, tako sam i ja bila ubijedjena da je to ta pa sam prvo nju pila....

degu -> RE: Macina trava - Očajnica (Marrubium vulgare) (14.7.2011 23:24:36)

I ranije se potegla ova tema koja je u stvari prava macina trava. Ja iskreno nisam pila, ali mislim da je ova Marrubium vulgare za želudac, a Nepeta cataria za plodnost, bar ono što sam čitala po forumima, travari daju ženama ovu drugu macinu travu, koja uopšte nije gorka. U svakom slučaju bićete zdrave koju god da pijete [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley1.gif[/image]

ivasd -> RE: Macina trava - Očajnica (Marrubium vulgare) (15.7.2011 0:15:10)

MARUBI HERBA- nepojmljivo gorka
-NEPETA CATARIA - blažeg okusa

Marubii herba - narodski zovu obična marulja, zaista je gadno gorka, ali za bebice ništa nije problem. Pomaže kod regulacije ciklusa u smislu da regolira ovulaciju. Dosta je cura osjetilo da su im se ciklusi malo skratili i da su dani zaista bili plodni, uz puno onog iscjedka koji potvrđue plodne dane. Nekima su malo narasle i grudi

Nepeta cataria - je ona koja se preporuča ženama koje imaju problema s hormonima, navodno regulira ciklus i hormonalnu sliku, a time i urednu ovulaciju.

Stručnjak za ove trave bila je dahpne, ne znam dođe li ona koji put na forum. Pokušajte ju pronaći i poslati poruku
ovo sam nasla na jednom forumu izgleda da su i jedna i druga dobre...

Anoniman -> RE: Macina trava - Očajnica (Marrubium vulgare) (15.7.2011 8:54:17)

Ivo80 pošalji mi email da mogu da ti odgovorim, jer mi ne rade pp.

Anoniman -> RE: Macina trava - Očajnica (Marrubium vulgare) (15.7.2011 12:00:50)

Ivo80, marrubium vulgare je latinski naziv. A evo ovako kad udješ na forum pa imas kao naslove zatrudnjivanje, trudnoća i zajednica RR. Tu udješ i ideš na FAQ, pa ćeš videti gde piše "kako se smanji i ubaci slika"

iva80 -> RE: Macina trava - Očajnica (Marrubium vulgare) (15.7.2011 12:16:25)

http://imageshack.us/photo/my-images/94/p7150345.jpg/

Ovo je slika čaja koji sam ja kupila....kako izgleda vaš? Ušla sam u biljnu apoteku tražila macinu travu, žena rekla 'mislite očajnicu, izvolite!'
(nadam se da možete da viditi sliku)

Anoniman -> RE: Macina trava - Očajnica (Marrubium vulgare) (15.7.2011 12:47:31)

Ivo to je to! [sm=smiley20.gif]

ivasd -> RE: Macina trava - Očajnica (Marrubium vulgare) (15.7.2011 14:09:39)

MOJA NIJE OVAKVA SVA JE BELA

ivasd -> RE: Macina trava - Očajnica (Marrubium vulgare) (16.7.2011 0:42:54)

e devojke i moja je sad pufnasta kupila sam je na merenje i skroz je drugacija od ove sto imam ukus je isti ...devojka koja radi rece mi da je to prava ocajnica sad cu nju da pijem

iva80 -> RE: Macina trava - Očajnica (Marrubium vulgare) (16.7.2011 9:27:20)

Odlično imenjakinjo!!!  [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley2.gif[/image] 

Anoniman -> RE: Macina trava - Očajnica (Marrubium vulgare) (16.7.2011 10:18:24)

Evo ovde imate jedan članak o Očajnici

ivasd -> RE: Macina trava - Očajnica (Marrubium vulgare) (16.7.2011 15:12:25)

[sm=bravo.gif][sm=bravo.gif][sm=bravo.gif][sm=bravo.gif]

Anoniman -> RE: Macina trava - Očajnica (Marrubium vulgare) (17.7.2011 12:55:13)

Ako nadjem još nešto okačiću! [sm=jezicek.gif]

ivasd -> RE: Macina trava - Očajnica (Marrubium vulgare) (17.7.2011 12:56:47)

Pcelice el i tvoja pufnasta... [sm=smiley36.gif]

Stranica: <<   < Prethodna stranica  18 19 [20] 21 22   Sledeća stranica >   >>