World -> RE: Macina trava (10.7.2011 17:09:29)
|
Moje iskustvo sa macinim TRAVAMA: Slijedeci primjer zena sa foruma, uzmem marulju (onu gorku), pila sam je neko vrijeme, nista se znacajno nije desilo (nisam pratila da li mi je spao celulit [sm=smiley36.gif]). Zatim sam dobila od neke travarke (koja pomogla dosta zena da ostanu trudne) travu za koju mi je rekla da se zove kediok i pije se umjesto vode, bar nekih 40 dana. Ok, popijem ja to sve i kad mi je ponestalo odem u biljnu apoteku Hilandar da trazim taj kediok, kad ono covjek mi isprica pricu za te 3 macine trave (slicno iskustvo kao i kod jelena038 i malenac76), sto ce reci da je kediok ta prava macina trava, a marulja koju sam prvo pila je dobra za jetru i jos ponesto. Rekao mi je isto da se pije umjesto vode, osim kad dobijes, tad se ne pije. I popila sam ja tu neku turu caja (prije mjesec-dva) i nakon toga sam isla na hsg i sve super prohodno. Nisam sigurna da li su mi prije toga jajovodi bili zacepljeni, ali s obzirom da sam imala vanmatericnu, mislim da je vrlo moguce. Definitivno mislim da mi je pomogla bar kod prohodnosti. Pored toga sam imala neke bolove nedavno i dr utvrdi da je neka upala i propise mi antibiotike, medjutim posto mi se nije dalo kljukati opet tabletama, nalijem se ja 2 dana tim cajem (doduse, popila sam bar 5-6 l) i sve to tako mene lijepo prestane, od upale ni traga. Eto, ne znam da li je ovo iskustvo od ikakve pomoci, ali kao sto su vec cure rekle, ovaj lik sto prodaje je doktor, a cula sam od mnogo ljudi da je bas dobar travar i da bas zna da 'prepise' odgovarajuci caj, a ja sam odlucila da mu vjerujem.
|
|
|
|