Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
|
|
Korisnik | |
|
|
RE: Razgovori mama 9/16 [chat] 7.9.2016 8:22:09
|
|
|
|
Anck Su Nmaun
|
Milena eto ne bih ni ja pridavala neku preteranu vaznost da nismo sad videli da je slabije napredovao To bljuckanje mi se cini sve jace, sve vise izbacuje sto je straiji Da vam ne pricam da ga bar 3-4 puta presvucem tokom dana, bar 3 portikle i platnene pelene umrljane po jednom podoju jednu. Sad se jedem kako to ranije nisam prijavila DR.
< Poruku je uredio Anck Su Nmaun -- 7.9.2016 8:23:06 >
|
|
|
|
RE: Razgovori mama 9/16 [chat] 7.9.2016 8:33:08
|
|
|
|
vocicana
|
Nemoj Anck, pa nisi smatrala toliko to vaznim, sve bebice uglavnom bljuckaju. Bas si me nasekirala sada sa tim. Pih, a bas je malo dodao, on ima 3 meseca? Ne sekiraj se GER se sredi, jednostavno ta klapna ne zatvara dobro, ako se nastavi, dete odvedi nekom decijem gastroenterologu.
|
|
RE: Razgovori mama 9/16 [chat] 7.9.2016 8:52:13
|
|
|
|
Sanjica26 RR
|
Dobro jutro.Da vam kucnem i odoh po S. Sedim na klupici. Od jutros me je iznervirala neka guska na poslu. Znas ono kad cutis i ne volis da se svadjas i oni uhvate da te drndaju. Jutros joj to nisam dozvolila. Zbog nje sa suze prolila. E, neces Boga mi. Anck odvedi te kod gastro da proverite. Nemoj da se sekiras. Meni je T u mlazevima povracala i opet nije bio GER. Eco, taj pshiomer nije pumpica za izvlacenje, nego sprej koji lepo unutra rasprsi. Ne znam da li ima kod vas. Maraj, nesto su uplatili ali jadno. Barem meni. Srecna godisnjica.
|
|
RE: Razgovori mama 9/16 [chat] 7.9.2016 8:59:40
|
|
|
|
emicaa
|
Dobro jutro,mom mačku danas dva mjesecc,danas ide i doktoru na snimanje kukova jer nismo ti odradili sa mjesec dana. Eco vodi je drugom doktoru,ako treba kod pet drugih doktora.Na to nije ništa se ne oslonjaj puno.
|
|
RE: Razgovori mama 9/16 [chat] 7.9.2016 9:20:07
|
|
|
|
Anck Su Nmaun
|
IZVORNA PORUKA: Sanjica26 Meni je T u mlazevima povracala i opet nije bio GER. A kako ste to saznali, mislim cime su gledali kojim analizama da li je Ger ili nije bas me interesuje?
|
|
|
|
RE: Razgovori mama 9/16 [chat] 7.9.2016 10:44:45
|
|
|
|
sonyasha
|
Anck, nemoj da se brineš, 400gr nije tako loše, možda mu je prosto takav mesec! Možda je prošli put meren pre kakenja a sada posle, velike su to njima razlike! M je tako napredovao prva dvaeseca pa nije bilo panike ni dohrane niti mi je doca to savetovala! Vidiš da sve izbljucka i da mu kljukanje ne treba! Tako sam i ja M kljukala i davala mu na sat ipo da siki i on je siroma sve vreme bljuvao po mom mišljenju ne treba ti ad i nemoj da se bojiš, samo prati kako klopa i vidi na idućoj kontroli koliko napreduje! Mi u nekom spidu, puzimo pa smo ludi i brzi ne stižem ništa a i V tek sledeće nedelje u vrtić, upisali ga na engleski hoće i Aikido želim vam da malci što pre ozdrave i begam!
< Poruku je uredio sonyasha -- 7.9.2016 10:46:20 >
|
|
RE: Razgovori mama 9/16 [chat] 7.9.2016 10:48:19
|
|
|
|
emicaa
|
Anck i moja je T je povraćala u mlazevima,počela sa mjesec dana i tačno mjesec dana je to trajalo.Dešavalo se da dnevno povraća toliko da joj više nemam šta obući.Ona je fino napredovala i samo od sebe je prestalo. Dora je sinoć spavala u svojoj sobi,u 2 je prešla kod nas ali bar je pristala da legne u svoju sobu.David standardno,budip se svaka tri sata,tačno u minutu
|
|
RE: Razgovori mama 9/16 [chat] 7.9.2016 11:27:57
|
|
|
|
Sanjica26 RR
|
Nismo isli kod gastro. Sto kaze Emica posle mesec dana je prestalo. Cudne su to Dore. Stigla sam sa S. Bas sam se umorila pesaka. Svratile do pijace, pa do one bake koja ju je cuvala. S ostaje sutra na spavanju. Kaze vaspitacica da je spremna. Samo je malo plakala, jer je jedna devojcica vristala. Uplasila se nje.
|
|
RE: Razgovori mama 9/16 [chat] 7.9.2016 11:46:29
|
|
|
|
IvanaSK RR
|
Anck, moja beba je za mesec ipo dobila 800 gr. Isto manje nego prethodnih meseci. I isto bljucka nenormalno. A pri tom, sisa non stop, vec mi postaje neizdrzivo, bukvalno na sat, dva i bude po vise od pola sata na grudima. Ako nece dohranu posle sisanja, ne verujem da je gladan. Sin je prvi mesec dobio manje od 500 gr i kad sam mu uvela dohranu posle sisanja dobijao je oko kilogram. On je tebi do sada lepo dobijao na tezini, nemoj mnogo da brines.
|
|
|
|
RE: Razgovori mama 9/16 [chat] 7.9.2016 11:47:48
|
|
|
|
Anck Su Nmaun
|
hvala devojke Dr. mi rece sad da 24h dajem AD posle svakog podoja, ali on ni 1ml nece, povuce jednom i mrsti se. I onda se izbljucka, bas se vidi da mu ne treba.
|
|
|
|
RE: Razgovori mama 9/16 [chat] 7.9.2016 11:55:59
|
|
|
|
dijana1*
|
Pozdrav mame. Anck mozda ga iritira taj ukus-miris AD mleka i zbog toga povrati. Probaj sa nekim drugim AD mlekom ili ga samo cesce doji tj. na zahtev. A kako tebi beba izgleda? Kakva mu je KS? Nisu sve bebe iste i nigde nepise da svi moraju dobiti kilogram mesecno. Vuk je pre neki dan popio probiotik i u momentu mu se zgadilo i povratio, tako mozda i tvom Vuku se zgadi AD. Cudni su ti Vukovi, videces
|
|
RE: Razgovori mama 9/16 [chat] 7.9.2016 11:56:12
|
|
|
|
IvanaSK RR
|
Anck, ima jos malo do četvrtog meseca, pa ako bude trebalo zbog kilaze i cele situacije mozes polako krenuti sa kasicama. Mozda ce mu vise odgovarati..
|
|
|
|
RE: Razgovori mama 9/16 [chat] 7.9.2016 13:17:50
|
|
|
|
Anck Su Nmaun
|
IZVORNA PORUKA: dijana1 RR Pozdrav mame. Anck mozda ga iritira taj ukus-miris AD mleka i zbog toga povrati. Probaj sa nekim drugim AD mlekom ili ga samo cesce doji tj. na zahtev. A kako tebi beba izgleda? Kakva mu je KS? Nisu sve bebe iste i nigde nepise da svi moraju dobiti kilogram mesecno. Vuk je pre neki dan popio probiotik i u momentu mu se zgadilo i povratio, tako mozda i tvom Vuku se zgadi AD. Cudni su ti Vukovi, videces Dijana AD mu dajem samo danas citav dan, inace nisam pa je puno bljuckao, a inace ga dojim na zahtev. Jos me je mm kritikovao kako mi je stalno na sisi, kako ga cesto hranim , al dete trazilo. Znam ja da ne treba kila ali ovo je stvarno jako malo Nisam pametna , jedino mi je nekako logicno da on to izbljucka pa mu ne bude dosta A mozda ce nam i preporuciti da krenemo sa kasicama, i sa T sam sa 3,5 krenula sa pahuljicama jer je bas u tom periodu manje napredovala.
|
|
|
|
RE: Razgovori mama 9/16 [chat] 7.9.2016 13:37:54
|
|
|
|
Maraj
|
Anck ako ti je pp ceo dan na (.) A pri tom i ad mleko...mozda "presisa" pa mu stomak izbaci visak mleka. Mozda se prejeda
|
|
|
|
RE: Razgovori mama 9/16 [chat] 7.9.2016 16:01:30
|
|
|
|
emicaa
|
Hej mamice,mi šetali...nisam znala da je ovako vruće ali morala sam do apoteke a ne mogu njih dvoje same ostavit.David zaspao,za pola sata ide doktoru a mm još nije stigao kući
|
|
RE: Razgovori mama 9/16 [chat] 7.9.2016 21:51:33
|
|
|
|
Milena18
|
Anck, a koje AD mleko mu daješ? Nama je patronažna sestra preporučila NAN A.R. (anti reflux), ali ona i njega izbljucka iako je baš gusto i zbog toga bi trebalo da se zadrži u želucu. Dajem joj samo jednom dnevno jer i ja dojim. Evo sad je popila 60ml i izbacila baš dosta, menjali smo i bodi i čaršav. Nemoj mnogo da brineš, on ti je ipak napredovao, jeste malo manje, ali važno je da ne stagnira, pa ćete već pronaći i razlog i rešenje.
|
|
|
|
RE: Razgovori mama 9/16 [chat] 7.9.2016 23:56:25
|
|
|
|
Sandricak
|
Anck meni Ilija spava na jastuku zbog tog pojacanog bljuckanja.... kaze danas pedijatar da je to ok, kod 70posto beba se javlja a nije problem GER.... Mi smo napredovsli 1.5kg i 5cm... sad imamo 5.080, ali nije vakcinu dobio, zut je, ujutru idemo vaditi krv i bilirubin..
|
|
RE: Razgovori mama 9/16 [chat] 8.9.2016 0:04:17
|
|
|
|
Mariya
|
Veče mame! Bila danas u Rumi, mrtva sam umorna, jedva držim oči otvorene! Svratili smo i u Inđiju u fashion park, častila sam sebe patikama i muža starkama! Sutra idem na triple, pa ću da čekam rezultate,pa kod genetičarke, propada mi ceo dan,biću sama u Subotici. A ni danas nisam bila sa devojčicama. Moraću da se oraspoložim još jednim šopingom Nisam se pohvalila,sve se plašim da ne ureknem,jeste da su zasad samo 3sata tamo ali znate kako moja L voli da ide u vrtić! Hoće da ide,sprema se sva srećna,srećna izlazi, priča šta su radili,a meni je tako drago
< Poruku je uredio Mariya -- 8.9.2016 0:05:35 >
|
|
|
|
RE: Razgovori mama 9/16 [chat] 8.9.2016 5:44:26
|
|
|
|
branki*
|
Mame,masem,spremam se za skolu...bas sam umorna,hedva cekam vikend.
|
|
RE: Razgovori mama 9/16 [chat] 8.9.2016 7:36:52
|
|
|
|
suzi kju
|
Jutroo mame, mi ustale u 6h, standardno Mm danas i sutra slobodan, dali mu zbog kršenja, baš dobro. Danas odem na komisiju za produžetak porodiljskog. Branki verujem da si umorna, današnji dan ne računaj jos sutra i vikend. Khaleesi super da voli da ide. Naićiće joj faza i kad neće hteti, sve to ide u rok službe
|
|
|
|
RE: Razgovori mama 9/16 [chat] 8.9.2016 7:44:23
|
|
|
|
Anck Su Nmaun
|
Dobro jutro Ja sam grozno spavala , cak sam i zemljotres umislila jutros gledam Tv JEL BIO.. MISLIM HAOS U GLAVI. Juce sam se bas izmorila sa malisom, sa dojenjem ,sa dohranom. Samo da vidim jel gladan. Posle podoja nije hteo ni da pomirise, i onda smo preskocili jedan podoj i samo AD da bi on saaaaat vremena pio 60 ml. Kad nisam umrla. Ruke su mi se tresle od nosanja. Bili kod Dr. urin radili dva puta. Prvi put bio kontaminiran a opet a drugi put kao sve super al u dnu mnostvo bakterija...al je fora da mu je dan pre toga taaaaako prevukla kozicu na silu da je popucalo i upalilo se. Sad mazemo gentamicin. Poslala nas je na UZ abdomena.. pa cemo videti za dalje....
|
|
|
|
RE: Razgovori mama 9/16 [chat] 8.9.2016 8:05:37
|
|
|
|
Maraj
|
Jutro mame. suzi javljaj kako si prosla
|
|
|
|
RE: Razgovori mama 9/16 [chat] 8.9.2016 8:11:51
|
|
|
|
branki*
|
U busu sam.anck,javi sta je bilo,bzv. Ja se jutros iznervirala,kljuc mi se zaglavio u bravo i nece da izadje,10 min pokusavala,bojana place,i na kraju morala da idem,kkjuc ostao u bravi,rekla sam komsinici da pripazi dok ne dodje mm.stalno neki stres!
|
|
RE: Razgovori mama 9/16 [chat] 8.9.2016 8:12:52
|
|
|
|
emicaa
|
Dobro jutro,i mi spavali standardno.Imam osjećaj da davida više budi nos nego glad.Dora mi je noćas u dva tražila mlijeko,moja beba Još naljutila kad sam rekla da će dobit kad ustanemo. Smorila sam se juče,u uputstvu od tableta piše da se ne smije dojit a niko mi nije rekao.Danas zovem bolnicu. Anck ljubi mališu.
|
|
RE: Razgovori mama 9/16 [chat] 8.9.2016 8:54:15
|
|
|
|
Anck Su Nmaun
|
Zvala dazakazem UZ oni rekose javice poludela sam..sta javice da li za 2-5-20 dana Jako sam nervozna..nemogu oka sklopiti
|
|
|
Poslednje teme sa foruma
Najčitaniji sadržaji u rubrici Osnove dojenjaMajčino mleko je najbolja hrana za novorođenče, ali dojenje nije uvek jednostavno. (engleski video)
Ishrana bebeNajbolja hrana za vaše dete, sem majčinog mleka koje dete treba da unosi dokle god za to ima mogućnosti, su sveže namirn...
Anketa
Јаслице или дадиља
пеперутка16
Да ли бисте радије уписали своје дете у вртић или унајмили дадиљу?