|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  5 6 [7] 8 9   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Razgovori mama 9/16 [chat]
7.9.2016 8:22:09   
Anck Su Nmaun
Milena eto ne bih ni ja pridavala neku preteranu vaznost da nismo sad videli da je slabije napredovao user posted image To bljuckanje mi se cini sve jace, sve vise izbacuje sto je straiji user posted image
Da vam ne pricam da ga bar 3-4 puta presvucem tokom dana, bar 3 portikle i platnene pelene umrljane po jednom podoju jednu. Sad se jedem kako to ranije nisam prijavila DR. user posted image

< Poruku je uredio Anck Su Nmaun -- 7.9.2016 8:23:06 >

(odgovor članu Milena18)
Direktna veza do poruke: 151
7.9.2016 8:33:08   
vocicana
Nemoj Anck, pa nisi smatrala toliko to vaznim, sve bebice uglavnom bljuckaju. Bas si me nasekirala sada sa tim. Pih, a bas je malo dodao, on ima 3 meseca? Ne sekiraj se GER se sredi, jednostavno ta klapna ne zatvara dobro, ako se nastavi, dete odvedi nekom decijem gastroenterologu.

Tri svecice upaljene jedna za drugom u noci...prva da ti vidim lice, druga da ti vidim usne, treca da ti vidim oci...
Jer smo tako u mogucnosti!!!

(odgovor članu Anck Su Nmaun)
Direktna veza do poruke: 152
7.9.2016 8:52:13   
Sanjica26 RR
Dobro jutro.Da vam kucnem i odoh po S. Sedim na klupici.
Od jutros me je iznervirala neka guska na poslu. Znas ono kad cutis i ne volis da se svadjas i oni uhvate da te drndaju. Jutros joj to nisam dozvolila. Zbog nje sa suze prolila. E, neces Boga mi.
Anck odvedi te kod gastro da proverite. Nemoj da se sekiras. Meni je T u mlazevima povracala i opet nije bio GER.
Eco, taj pshiomer nije pumpica za izvlacenje, nego sprej koji lepo unutra rasprsi. Ne znam da li ima kod vas.
Maraj, nesto su uplatili ali jadno. Barem meni. Srecna godisnjica.

"Obavezni smo i u najtežoj situaciji da postupamo kao ljudi i nema tog interesa, ni nacionalnog ni pojedinačnog, koji bi nam mogao biti izgovor da budemo neljudi"

Jer smo tako u mogucnosti!

(odgovor članu vocicana)
Direktna veza do poruke: 153
7.9.2016 8:59:40   
emicaa
Dobro jutro,mom mačku danas dva mjesecc,danas ide i doktoru na snimanje kukova jer nismo ti odradili sa mjesec dana.
Eco vodi je drugom doktoru,ako treba kod pet drugih doktora.Na to nije ništa se ne oslonjaj puno.

Od svih odluka koje sam donijela u životu za jednu se nikad nisam pokajala,da postanem majka <3

Jer smo tako u mogucnosti ...

(odgovor članu Sanjica26 RR)
Direktna veza do poruke: 154
7.9.2016 9:20:07   
Anck Su Nmaun
IZVORNA PORUKA: Sanjica26

Meni je T u mlazevima povracala i opet nije bio GER.

A kako ste to saznali, mislim cime su gledali kojim analizama da li je Ger ili nije bas me interesuje?

Direktna veza do poruke: 155
7.9.2016 10:44:45   
sonyasha
Anck, nemoj da se brineš, 400gr nije tako loše, možda mu je prosto takav mesec! Možda je prošli put meren pre kakenja a sada posle, velike su to njima razlike! M je tako napredovao prva dvaeseca pa nije bilo panike ni dohrane niti mi je doca to savetovala! Vidiš da sve izbljucka i da mu kljukanje ne treba! Tako sam i ja M kljukala i davala mu na sat ipo da siki i on je siroma sve vreme bljuvao user posted image po mom mišljenju ne treba ti ad i nemoj da se bojiš, samo prati kako klopa i vidi na idućoj kontroli koliko napreduje!
Mi u nekom spidu, puzimo pa smo ludi i brzi ne stižem ništa a i V tek sledeće nedelje u vrtić, upisali ga na engleski hoće i Aikido user posted image želim vam da malci što pre ozdrave i begam!

< Poruku je uredio sonyasha -- 7.9.2016 10:46:20 >

Posle kiše uvek dođe sunce!

"Ne boj se, nego dobro misli i dobru se nadaj!"

Direktna veza do poruke: 156
7.9.2016 10:48:19   
emicaa
Anck i moja je T je povraćala u mlazevima,počela sa mjesec dana i tačno mjesec dana je to trajalo.Dešavalo se da dnevno povraća toliko da joj više nemam šta obući.Ona je fino napredovala i samo od sebe je prestalo.
Dora je sinoć spavala u svojoj sobi,u 2 je prešla kod nas ali bar je pristala da legne u svoju sobu.David standardno,budip se svaka tri sata,tačno u minutu user posted image

Od svih odluka koje sam donijela u životu za jednu se nikad nisam pokajala,da postanem majka <3

(odgovor članu sonyasha)
Direktna veza do poruke: 157
7.9.2016 11:27:57   
Sanjica26 RR
Nismo isli kod gastro. Sto kaze Emica posle mesec dana je prestalo.
Cudne su to Dore.user posted image
Stigla sam sa S. Bas sam se umorila pesaka. Svratile do pijace, pa do one bake koja ju je cuvala.
S ostaje sutra na spavanju. Kaze vaspitacica da je spremna. Samo je malo plakala, jer je jedna devojcica vristala. Uplasila se nje.

"Obavezni smo i u najtežoj situaciji da postupamo kao ljudi i nema tog interesa, ni nacionalnog ni pojedinačnog, koji bi nam mogao biti izgovor da budemo neljudi"

(odgovor članu emicaa)
Direktna veza do poruke: 158
7.9.2016 11:46:29   
IvanaSK RR
Anck, moja beba je za mesec ipo dobila 800 gr. Isto manje nego prethodnih meseci. I isto bljucka nenormalno. A pri tom, sisa non stop, vec mi postaje neizdrzivo, bukvalno na sat, dva i bude po vise od pola sata na grudima.
Ako nece dohranu posle sisanja, ne verujem da je gladan.
Sin je prvi mesec dobio manje od 500 gr i kad sam mu uvela dohranu posle sisanja dobijao je oko kilogram.
On je tebi do sada lepo dobijao na tezini, nemoj mnogo da brines.

(odgovor članu Milena18)
Direktna veza do poruke: 159
7.9.2016 11:47:48   
Anck Su Nmaun
hvala devojke
Dr. mi rece sad da 24h dajem AD posle svakog podoja, ali on ni 1ml nece, povuce jednom i mrsti se. I onda se izbljucka, bas se vidi da mu ne treba.

Direktna veza do poruke: 160
7.9.2016 11:55:59   
dijana1*
Pozdrav mame.
Anck mozda ga iritira taj ukus-miris AD mleka i zbog toga povrati. Probaj sa nekim drugim AD mlekom ili ga samo cesce doji tj. na zahtev. A kako tebi beba izgleda? Kakva mu je KS? Nisu sve bebe iste i nigde nepise da svi moraju dobiti kilogram mesecno.
Vuk je pre neki dan popio probiotik i u momentu mu se zgadilo i povratio, tako mozda i tvom Vuku se zgadi AD. Cudni su ti Vukovi, videcesuser posted image

Direktna veza do poruke: 161
7.9.2016 11:56:12   
IvanaSK RR
Anck, ima jos malo do četvrtog meseca, pa ako bude trebalo zbog kilaze i cele situacije mozes polako krenuti sa kasicama. Mozda ce mu vise odgovarati..

Direktna veza do poruke: 162
7.9.2016 13:17:50   
Anck Su Nmaun

IZVORNA PORUKA: dijana1 RR

Pozdrav mame.
Anck mozda ga iritira taj ukus-miris AD mleka i zbog toga povrati. Probaj sa nekim drugim AD mlekom ili ga samo cesce doji tj. na zahtev. A kako tebi beba izgleda? Kakva mu je KS? Nisu sve bebe iste i nigde nepise da svi moraju dobiti kilogram mesecno.
Vuk je pre neki dan popio probiotik i u momentu mu se zgadilo i povratio, tako mozda i tvom Vuku se zgadi AD. Cudni su ti Vukovi, videcesuser posted image

Dijana AD mu dajem samo danas citav dan, inace nisam pa je puno bljuckao, a inace ga dojim na zahtev. Jos me je mm kritikovao kako mi je stalno na sisi, kako ga cesto hranim , al dete trazilo.
Znam ja da ne treba kila ali ovo je stvarno jako malo user posted image Nisam pametna , jedino mi je nekako logicno da on to izbljucka pa mu ne bude dosta user posted image

A mozda ce nam i preporuciti da krenemo sa kasicama, i sa T sam sa 3,5 krenula sa pahuljicama jer je bas u tom periodu manje napredovala.

(odgovor članu dijana1*)
Direktna veza do poruke: 163
7.9.2016 13:37:54   
Maraj
Anck ako ti je pp ceo dan na (.) A pri tom i ad mleko...mozda "presisa" pa mu stomak izbaci visak mleka. Mozda se prejeda

Direktna veza do poruke: 164
7.9.2016 16:01:30   
emicaa
Hej mamice,mi šetali...nisam znala da je ovako vruće ali morala sam do apoteke a ne mogu njih dvoje same ostavit.David zaspao,za pola sata ide doktoru a mm još nije stigao kući user posted image

(odgovor članu Maraj)
Direktna veza do poruke: 165
7.9.2016 21:51:33   
Milena18
Anck, a koje AD mleko mu daješ? Nama je patronažna sestra preporučila NAN A.R. (anti reflux), ali ona i njega izbljucka iako je baš gusto i zbog toga bi trebalo da se zadrži u želucu. Dajem joj samo jednom dnevno jer i ja dojim. Evo sad je popila 60ml i izbacila baš dosta, menjali smo i bodi i čaršav. Nemoj mnogo da brineš, on ti je ipak napredovao, jeste malo manje, ali važno je da ne stagnira, pa ćete već pronaći i razlog i rešenje.

(odgovor članu emicaa)
Direktna veza do poruke: 166
7.9.2016 23:56:25   
Sandricak
Anck meni Ilija spava na jastuku zbog tog pojacanog bljuckanja.... kaze danas pedijatar da je to ok, kod 70posto beba se javlja a nije problem GER....
Mi smo napredovsli 1.5kg i 5cm... sad imamo 5.080, ali nije vakcinu dobio, zut je, ujutru idemo vaditi krv i bilirubin..

,,Život guta one koji se boje!``

(odgovor članu Milena18)
Direktna veza do poruke: 167
8.9.2016 0:04:17   
Mariya
Veče mame!
Bila danas u Rumi, mrtva sam umorna, jedva držim oči otvorene! Svratili smo i u Inđiju u fashion park, častila sam sebe patikama i muža starkama!
Sutra idem na triple, pa ću da čekam rezultate,pa kod genetičarke, propada mi ceo dan,biću sama u Subotici.user posted image A ni danas nisam bila sa devojčicama. Moraću da se oraspoložim još jednim šopingomuser posted image
Nisam se pohvalila,sve se plašim da ne ureknem,jeste da su zasad samo 3sata tamo ali znate kako moja L voli da ide u vrtić! Hoće da ide,sprema se sva srećna,srećna izlazi, priča šta su radili,a meni je tako drago user posted image

< Poruku je uredio Mariya -- 8.9.2016 0:05:35 >

(odgovor članu Mariya)
Direktna veza do poruke: 168
8.9.2016 5:44:26   
branki*
Mame,masem,spremam se za skolu...bas sam umorna,hedva cekam vikend.

branki

JER SMO TAKO U MOGUCNOSTI !

(odgovor članu Mariya)
Direktna veza do poruke: 169
8.9.2016 7:36:52   
suzi kju
Jutroo mame, mi ustale u 6h, standardno user posted image
Mm danas i sutra slobodan, dali mu zbog kršenja, baš dobro. Danas odem na komisiju za produžetak porodiljskog.

Branki verujem da si umorna, današnji dan ne računaj jos sutra i vikend.
Khaleesi super da voli da ide. Naićiće joj faza i kad neće hteti, sve to ide u rok službe user posted image

(odgovor članu branki*)
Direktna veza do poruke: 170
8.9.2016 7:44:23   
Anck Su Nmaun
Dobro jutro
Ja sam grozno spavala , cak sam i zemljotres umislila user posted image jutros gledam Tv JEL BIO.. MISLIM HAOS U GLAVI.

Juce sam se bas izmorila sa malisom, sa dojenjem ,sa dohranom. Samo da vidim jel gladan.
Posle podoja nije hteo ni da pomirise, i onda smo preskocili jedan podoj i samo AD da bi on saaaaat vremena pio 60 ml. Kad nisam umrla. Ruke su mi se tresle od nosanja.

Bili kod Dr. urin radili dva puta. Prvi put bio kontaminiran a opet a drugi put kao sve super al u dnu mnostvo bakterija...al je fora da mu je dan pre toga taaaaako prevukla kozicu na silu da je popucalo i upalilo se. Sad mazemo gentamicin.

Poslala nas je na UZ abdomena.. pa cemo videti za dalje....user posted image

(odgovor članu branki*)
Direktna veza do poruke: 171
8.9.2016 8:05:37   
Maraj
Jutro mame.
suzi javljaj kako si prosla user posted image

Direktna veza do poruke: 172
8.9.2016 8:11:51   
branki*
U busu sam.anck,javi sta je bilo,bzv.
Ja se jutros iznervirala,kljuc mi se zaglavio u bravo i nece da izadje,10 min pokusavala,bojana place,i na kraju morala da idem,kkjuc ostao u bravi,rekla sam komsinici da pripazi dok ne dodje mm.stalno neki stres!

branki

JER SMO TAKO U MOGUCNOSTI !

(odgovor članu Maraj)
Direktna veza do poruke: 173
8.9.2016 8:12:52   
emicaa
Dobro jutro,i mi spavali standardno.Imam osjećaj da davida više budi nos nego glad.Dora mi je noćas u dva tražila mlijeko,moja beba user posted image Još naljutila kad sam rekla da će dobit kad ustanemo.
Smorila sam se juče,u uputstvu od tableta piše da se ne smije dojit a niko mi nije rekao.Danas zovem bolnicu.
Anck ljubi mališu.

(odgovor članu Maraj)
Direktna veza do poruke: 174
8.9.2016 8:54:15   
Anck Su Nmaun
Zvala dazakazem UZ oni rekose javice user posted image poludela sam..sta javice da li za 2-5-20 dana user posted image

Jako sam nervozna..nemogu oka sklopiti user posted image

(odgovor članu emicaa)
Direktna veza do poruke: 175
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  5 6 [7] 8 9   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  5 6 [7] 8 9   Sledeća stranica >   >>
Idi na:

Osnove dojenja
video
Majčino mleko je najbolja hrana za novorođenče, ali dojenje nije uvek jednostavno. (engleski video)
Ishrana bebe
Najbolja hrana za vaše dete, sem majčinog mleka koje dete treba da unosi dokle god za to ima mogućnosti, su sveže namirn...

Anketa

Јаслице или дадиља
пеперутка16

Да ли бисте радије уписали своје дете у вртић или унајмили дадиљу?

Click Here