RE: Razgovori mama 9/16 [chat] (Puna verzija)

Forum >> [Beba] >> Razgovori roditelja

Poruka

Sanjalicaaa -> RE: Razgovori mama 9/16 [chat] (6.9.2016 9:24:27)

Mame, ne stižem bs ni da čitam ni pišem. Sporo mi otvara preko telefona. Mi smo pravili krštenje za vikend. Moji klinci su bolesni.
Nadam se da ste dobro. I da su decica dobro. [sm=smiley31.gif] za sve.

lesica -> RE: Razgovori mama 9/16 [chat] (6.9.2016 9:35:50)

Žene drage, evo ne baš tako finih vesti!

Ukida se povraćaj PDV-a na hranu i opremu za bebe

A odgovarajuća tema je OVDE

suzi kju -> RE: Razgovori mama 9/16 [chat] (6.9.2016 10:25:28)

Helooou...
Maraj prođe godinica, još koji dan pa slavimo prvi rođendan. Leti vreme. Bože koliko se njih dve iz dana u dan menjaju, rastu, sazrevaju, svakoga dana nešto novo. A koliko se vole. Ja vama ne mogu da opišem njihovu sreću kada se ujutru ugledaju iz krevetića, kakav je to smeh [sm=smiley36.gif]a ja se topim!!!

emicaa -> RE: Razgovori mama 9/16 [chat] (6.9.2016 10:36:31)

Joj Suzi mogu zamislit,ljubavi drage.One će uvijek imati posebnu vezu,pa sve i da jednog dana imadnu još petoro braće i sestara njihova ljubav će biti posebna.
Ja sam završila sve po stanu i sad čekamo tetu,umorila sam se pošteno.

suzi kju -> RE: Razgovori mama 9/16 [chat] (6.9.2016 10:43:06)

U pravu si, biće vezane sigurno, i imaće osećaje vezane jedna za drugu, ta veza između jednojajčanih blizanaca je čudo.

Joj posla po kući koliko hoćeš. Ja svakoga dan radim jedno isto, čak i više puta dnevno. One hoće da puze, pa su na podu i svaki dan usisavanje jednom minimum, ribanje poda, prašine. Nekako mi je to postala svakodnevnica pa i ne pišem o tome. To je prvo što ujutru odradim [sm=smiley36.gif]pa te onda doručak, ručak itd...

Emice bar se radujem da ste kući, i da se sve sređuje polako. Baš ste prošli težak period.

eca89 -> RE: Razgovori mama 9/16 [chat] (6.9.2016 11:20:09)

Suzi, to je divno. I u jaslicama ce im biti lakse, jer one nisu nikad same, uvijek imaju jedna drugu.

Mala Elena -> RE: Razgovori mama 9/16 [chat] (6.9.2016 14:04:19)

Suziiii predivno [sm=smiley1.gif]
Moja deca bolesna, a sutra kao na more, kao samo. Propade nam aranzman. Koliko su deca nepredvidiva....

Anck Su Nmaun -> RE: Razgovori mama 9/16 [chat] (6.9.2016 14:25:24)

U Mala Elena bas mi je zao... [sm=smiley13.gif]

Moj malisa je danas za medalju nervozan, nemma pojma sta mu je. Pripisacu promeni vremena ... ili je predosetio da danas idemo u savetovaliste da mu se sprema boca [sm=smiley12.gif]

Sanjalicaaa -> RE: Razgovori mama 9/16 [chat] (6.9.2016 15:07:14)

ME, mi svake godine idemo na more sa upalom ušiju. I ove godine smo isli sa upalom ušiju i onim groznim osipom ruke, noge, usta.

Maraj -> RE: Razgovori mama 9/16 [chat] (6.9.2016 16:11:25)

Jao suzi mogu misliti kako uzivas kad ih gledas. A za povracaj pdv-a sam cula...ne znam , hoce li mi sad ovo uplatiti sto sam predala jel opština nbg jos nije krenula da uplacuje. Odoh da iscitam temu

emicaa -> RE: Razgovori mama 9/16 [chat] (6.9.2016 16:58:47)

Elena i meni je žao ali šta možeš,najbitnije a ozdrave brzo.
Eco kako je u vrtiću?

superm -> RE: Razgovori mama 9/16 [chat] (6.9.2016 17:47:56)

Gde ste žene?
Konačno zahlađenje!!!

branki* -> RE: Razgovori mama 9/16 [chat] (6.9.2016 21:18:32)

Sanjalice,srecno krstenje[sm=bravo.gif]
Kod mene turbo i dalje,imali roditeljski u vrticu,sad uspavala boku,pa cu i ja jos malo,sutra opet od pola sest!

eca89 -> RE: Razgovori mama 9/16 [chat] (6.9.2016 21:31:14)

Dobro vece mamike, evo i mene.
Bolesni da ozdrave sto prije. U vrticu je ok, samo sto od njih 14,13 urla nikad ne prestaje[sm=smiley19.gif] i onda se i ona uznemiri. Meni je glava kao tabure!

Elem, treba mi savjet. Da li je vasem djetetu ikad smrduckalo iz nosica. Naime, njoj curi nosic, pa zapusen, ja cistim pumpicom i fizioloskim, smiri se i opet. Vodila sam je i dr, ali naravno to nije nista, nema temper.grlo i usi ok.
Kazite mi sta joj smijem dati od onih sprejeva za nos da se ocisti vec jednom i ne curi?

Hvala.

superm -> RE: Razgovori mama 9/16 [chat] (6.9.2016 23:13:21)

Eca, da li si probala Physiomer? To je fiziološki za bebe sa pumpicom koja odlično ispere nosić.
Ako smrducka, možda je neka bakterija... A možda je treći krajnik pun sekreta pa se oseća...pregled lekara bi trebalo da reši dilemu.

Milena18 -> RE: Razgovori mama 9/16 [chat] (7.9.2016 3:48:50)

Helou!
Ja budna u sitne sate...
M je juče napunila mesec dana. Išli smo na prvu kontrolu, porasla je 3 cm i dobila 930 gr. Baš mi je laknulo kad sam videla da je sve ok. Jedino što smo upali kod nekog lekara koji ne priča nego sve moraš sam da pitaš (ja uvek takve neke nađem haha), ali možemo ga i promeniti na sledećem pregledu.
Odoh sad da čitam šta ste pisale dok M utvrdi san...

eca89 -> RE: Razgovori mama 9/16 [chat] (7.9.2016 7:16:35)

Imam tu pumpicu, cistim joj redovno. Ma, vodila sam je dr, kao da to nije nista, ni bris joj nije htjela uzeti. Grlo je ok i to je to.

Maraj -> RE: Razgovori mama 9/16 [chat] (7.9.2016 7:29:56)

Jutro mame , meni danas 8 godina braka , pa cas_tim :)

Eco , pa da to su "standardne muke" kad se krene u vrtic.... sto ne odes privatno u laboratoriju , da budes mirna. Taj nosic zna brzo da ode na usi il grlo.Doduse , nisu u boji jel da....
Milena [sm=bravo.gif] za prvu kontrolu

Maraj -> RE: Razgovori mama 9/16 [chat] (7.9.2016 7:44:36)

Nego mame , ima nas dosta prosvetara ovde.... znate li , hoce li biti one uplate sto je ministar najavljivao. Sta kazu kod vas u skoli? Ja sam prosle godine bila na trudnickom, i na kontu godisnjeg odmora tj usklađivanja plata , avgustovska plata mi bila manja za skoro 9000 , tako da ako bi mi sad to vratio kako su pricali , bas bi mi znacilo....

Izvinjavam se ako sam trebala negde drugde da ovo pitam....ne znam u kojoj temi

Sandricak -> RE: Razgovori mama 9/16 [chat] (7.9.2016 7:48:09)

Evo i nas..virnem malo s vremena na vreme, ali ne stizem da pisem.... nikako da uhvatim vremena... Ilija ima grceve nista ne pomaze, po ceo dan se nosamo, zaspi na pola sata izmedju podoja ja onda trci vamo trci tamo.... imali smo problem sa bljuckanjem, bilo stalo na neko vreme od juce opet... danas imamo savetovaliste u pola 3 da vidimo jel utice to bljuckanje na napredovanje .. sad pocela pljuvacka da mu curi iz usta, jel moguce da su zubi vec poceli da rade
.... poludecu, nocima ne spavam sve po sat vremena...
Marej srecna godisnjica...

Milena18 -> RE: Razgovori mama 9/16 [chat] (7.9.2016 7:52:03)

Dobro jutro, mame! Kako ste?

Maraj, srećna godišnjica braka!

Eco, a koje je boje taj sekret iz nosića? Ja znam za onaj Nisita sprej, on je baš za bebe i malu decu, proguglaj, pa proceni da li bi vam on možda odgovarao. Baš bez beze što joj nisu uzeli bris, bez toga je svaki tretman napamet...

IvanaSK RR -> RE: Razgovori mama 9/16 [chat] (7.9.2016 7:53:06)

Maraj, srecna godisnjica!
Milena, super za napredovanje.
Eco, ako sumnjas u nešto, izvadi bris privatno.
Sandricak, sve je moguće, pa i zubi. Ljubni Iliju!

vocicana -> RE: Razgovori mama 9/16 [chat] (7.9.2016 7:53:38)

Dobro jutro mamice. Zelim svoj bolesnoj deci da sto pre ozdrave, bas sam tuzna kada to procitam. Osim nepovracaja pdv-a, Maraj da cestitam godisnjicu braka [sm=bravo.gif], Suzi, mogu da zamislim kako se gledaju lepotice, to jeste stvarno da se covek istopi.
Sandrica, pa moguce je, deca su razlicita. Mom dasi sam jutros napipala jako ostre ivice leve jedinice, sutra prekosutra ocekujem izbijanje. Zlatni moj.
Ide vreme, ja samo kada pomislim, moracu da pocnem da radim kada on napuni 11 meseci, ali samo nepune dve nedelje pa uzimam ceo odmor za 2016-tu. Bas je maza, uzivam u svemu.

Anck Su Nmaun -> RE: Razgovori mama 9/16 [chat] (7.9.2016 8:08:45)

Dobro jutro mamace

Mi smo juce bili u savetovalistu i napredovao je samo 390 gr za mesec dana [sm=smiley13.gif][sm=smiley13.gif]
Bas sam se iznenadila jer lepo rucka , odneli smo urin na analizu jutros.
Dr. mi rece posle svakog podoja da mu nudim Ad pa da vidimo koliko ce popiti, medjutim on ne da ne zeli dodatno vec sve izbljucka.
Jutros evo posle podoja je 5 puta izbacio bas dosta, ne znma jel mu ista ostane u stomacicu [sm=smiley13.gif][sm=smiley13.gif]

Sad cu bas da procesljam temu GER kod beba... moguce da je zbog toga? Kako se to resava uopste?

Milena18 -> RE: Razgovori mama 9/16 [chat] (7.9.2016 8:10:48)

Sandricak, srećno u savetovalištu i javi kako ste prošli. I ja sam bila zabrinuta zbog bljuckanja, naša M po ceo dan bljucka, i za vreme podoja, i nakon podoja, i kad je spustimo u krevetac da spava, ponekad su to male količine, a nekad mi se učini da je izbacila ceo obrok. Ali eto lepo je napredovala, a sigurno će se ispostaviti da je i kod vas isti slučaj.

Anck, i ja sumnjam na GER kod moje bebe, ima gotovo sve simptome, ali nam pedijatar juče ništa nije rekao jer je njemu najmerodavnije napredovanje. Kako ja shvatih, to se ni ne tretira kao bolest (osim ako je neki baš ozbiljan oblik) i jedino može da se ublaži na razne načine, videćeš tamo u temi, ja sam je celu iščitala.

Stranica: <<   < Prethodna stranica  4 5 [6] 7 8   Sledeća stranica >   >>