lanajana -> RE: Povišeni leukociti (11.7.2012 14:32:16)
|
Zelim da napisem svoje iskustvo, mozda ce nekome pomoci. Porodila sam se pre 10 dana, a karakteristika vezana za celu moju trudnocu bili su poviseni leukociti. prvu krvnu sliku radila sam na kraju 3.meseca trudnoce, leukociti su bili 13,5 hiljada. Od tada sam radila kompletnu krvnu sliku i leukocitnu formulu svakih mesec i po dana. Iz meseca u mesec leukocitisu rasli. Iskljucili smo sve infekcije (urin, brisevi, kolpokultura, zubi...), ja nisam imala temperaturu. U sedmom mesecu trudnoce na hematologiji sam uradila leukocitni razmaz i potvrdjeno mi je da je odnos leukocita, limfocita (i jos necega) dobar i da je povecanje leukocita, koji su tada bili 19 hiljada normalno u trudnoci. Do ulaska u 9.mesec leukociti su mi porasli na 23 hiljade. Konsultovala sam 3 hematologa i svi su mi potvrdili isto: da je leu.razmaz dobar i da nemam razloga za brigu. U osmom mesecu mi je cak moj ginekolog prepisao panklav (za svaki slucaj), ali mi posle terapije br.leukociti nije opao, sto je njemu bilo dovoljno da iskljuci infekciju. odmah nakon porodaja, nakon 4 dana, broj leukocita mi je opao na 14 hiljada ( nadam se da je vec sad u normali). Ja i beka smo odlicno, njoj je krvna slika u bolnici bila dobra. [sm=bravo.gif]
|
|
|
|