mama krava -> RE: Crteži (26.1.2018 13:52:14)
|
IZVORNA PORUKA: dddaca Ovako nesto mi nikad ne bi palo na pamet. Sad pocinjem da brinem sto ne drzi ni olovku kako treba. Kako vasa deca od 3 god drze olovku? I kako uopste da je naucim da je normalno uzme? Kad je ona uzme, saka joj stoji u polozaju pesnice, s tim sto je ruka okrenuta tako da je palac dole, a mali prst gore. Uh al' sam objasnila, ali skroz si me zbunila sad sa cinjenicom da ti je dete sa 12 m pravilno drzalo olovku El vidiš Ljišo, šta napravi! [sm=smiley36.gif] Evo da ti kažem dddaco...moj sin koji ima 4,5 god je bukvalno, ali BUKVALNO pre 2-3 mes počeo da drži olovku ko olovku...do tada ju je držao kao nož [sm=smiley36.gif], ali ono ko masovi ubica kao da treba da je zabode u papir [sm=smiley36.gif]. A sada već kapira da treba da vodi računa da boji unutar slike, tj da ne prelazi ivice. Ali je zato brz i spretan ovako motoriči, doj mu je ta fina strana zakasnila... A ćerka je isto rano počela da crta i da normalno srži olovku, ali je zato prohodala sa 17 mes... Sve je individualno!
|
|
|
|