Misha i Ljisha -> RE: Crteži (26.1.2018 12:15:06)
|
Drage mame, i ako ima mama psihologa bilo bi lepo ehhhe... Elem moje dete sasvim solidno crta jos od davno. Sa godinu dana je pocela pravilno da drzi olovku i ta sitna motorika joj je super. Krugove sa 13 meseci crtala kao prava. Sad naravno dodajemo svasta na crtez, kad crta porodicu doda nam case da pijemo ililizemo lizalice, crta nas na moru, crta kucu, dodaje drvece i cvece i td. Nego ja imam pitanje [sm=smiley36.gif] Do pre par nedelja je uvek ali UVEK prvo crtala mene skroz sa leve strane (sto sam skapirala da je normalno s obzirom da je devojcica i da je najvise vezana za mene i da sam joj ja numero uno[sm=smiley36.gif]), medjutim od nedavno je pocela prvo tatu da crta skroz levo i tata je najveci. ZASTO me je zamenila[sm=jezicek.gif]? I dalje je ona pored mene samo sto smo nas dve sada skroz desno na crtezu. Sve u vezi njenih crteza je super, potezi olovke nisu nagli, ne pritiska, koristi vesele boje, kucu boji u zeleno, dodaje detalje, ja npr uvek imam vise detalja nego tata i td. Hvale je vaspitacice kad su crtali porodicu da je jedino na Dunjinom crtezu bila jasna razlika izmedju figura, znaci nije nacrtala sve isto, cak se i dede razlikuju (jedan je celav jedan ima kosu) sto b znacilo da ona opaza stvari i verovatno joj je svest na malcice visem novou trenutno od vrsnjaka. Sve pohvale stalno kupi ali sad ja mozgam da joj nisam nesto stala na zulj????[sm=smiley36.gif] Mislim kad visenisam prva. Secam se kad sam radila IQ test za moju drugaricu sa psihologije bitno je da li se prvo crta muska ili zenska figura. Ja sam prvo nacrtala naravno zensku sto bi znacilo da sam ok sa svojim polom i td. PA sad ja mozgam sto ona prvo crta tatu? Pitala sam je naravno ona kaze hoce malo da menja. Inace na slikama se svi smejemo, smeje se i kuca i maca i zirafa, svi smo nasmejani.Meni crta dugu kosu, gornji i donji deo kupaceg[sm=smiley36.gif] (ako smo na moru) ili haljinu, a taticrta i bradu i pantalone onako bas su joj lepicrtezi s obzirom da je ona skoro najmladja u grupi u vrticu. Hajte da cujem vase misljenje.[sm=smiley36.gif]
|
|
|
|