MimiVH
|
IZVORNA PORUKA: Peace* Ne javljam se često, ali ovu temu pratim. Mimi, ja imam sina od 8,5 godina, i dalje alergičan na PKM, i to baš baš. I dalje je histanim na alergotestu 2mm, a mleko 7mm. Baš sam ga poslala u francuski kamp na 6 dana, i slala korekciju jelovnika. MORA SVE POLAKO! Novu namirnicu uvodiš 72h, i NIŠTA DRUGO NE MENJAŠ. Ako sumnjaš da je dete odreagovalo, ideš korak unazad, izbacuješ tu namirnicu i ne uvodiš ništa novo. Inače ćeš biti zbunjena i moraćeš 10 koraka unazad i ništa ti neće biti jasno. Svojevremeno je Zile pisala, njen mali je bio alergičan na kukuruzni skrob iz AD mleka. Moj je pio Allernovu, i bio super na njoj. Baš je voleo, iako je ODVRATOG ukusa, ali on ne zna za bolje. Inače, dojen malo jače od 6 meseci, prekinula sam kada sam zeznula eliminacionu dijetu. Imaš temu, kucaj u lupicu: - Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama, - Ishrana bez mleka, jaja... Ukratko: jedeš (dok dojiš) i uvodiš detetu ONO ŠTO PRIRODNO RODI U KRAJU U KOM ŽIVIŠ I TO U VREME KADA PRIRODNO RODI! Jedeš sve termički obrađeno. Npr, kompot od jabuke a ne svežu jabuku. Ne jedeš ništa mlečno, ništa belo brašno, ništa jaja, ništa industrijsko, ništa sokovi... Znam... šta ćeš jesti? Svašta! Samo polako. Ako te teši: nestane celulit, kosa i koža bude extra! Treba minimum 3 nedelje da se beba "očisti", i onda kroz svoje mleko lagano vraćaš namirnice, tipa, prvo hleb. Drži se, nije to ništa strašno, samo treba da se navikneš. Hvala 😊 Prelistacu, vec citam staru temu za alergiju na PKM ona od 100str. Ali ne ide bas brzo,ne stizem od dece 😅 Moracu da prelistam i tu sa uvodjenjem hrane. Ja sam i navikla u principu. Jos malo i dva neseca jedem piletinu,pirinač,krompir i sargarepu i bananu. Jela svinjetinu neko vreme ali sam vratila na piletinu. Bez glutena,mleka,soje,jaja. Proverila sam za mast, moji su pravili bez mleka sigurno. Nastavljam dalje, praticu nedelju dve da vidim kako se odvija stvar, pa ako sce bude u redu, uvešcu nestom nadam se uspesno 😁
|