Milena18 -> RE: Trudnice (1-42 nedelje) 04/16 [chat] (18.4.2016 10:12:07)
|
Dobro jutro, devojke, evo i mene... Celi vikend sam lunjala, kompjuteru nisam ni prilazila, pa sada čitam šta ste radile. I moja beba je postala prava mrdalica sada u šestom mesecu, mada još uvek ne zadaje bolne udarce. U petak idem na UZ, jedva čekam. Tuzna 29, naravno da su promene raspoloženja normalne u trudnoći i sve mi kroz to prolazimo, pa i zaplačemo na najmanji povod ponekad i svega nam je preko glave, ali ako takva stanja dugo traju i ometaju te u svakodnevnom funkcionisanju, mislim da ne bi bilo loše da popričaš sa nekim stručnim licem da bi smanjila rizik od postporođajne depresije. Ponekad je i samo nekoliko razgovora sa nekim ko nije iz tvoje neposredne okoline i ko je školavan da pruža takvu vrstu pomoći dovoljno da ti se neke stvari razjasne i da se osećaš bolje. Ovo ti pričam kao psiholog koji ne radi u struci [sm=smiley36.gif] Šalu na stranu, potraži pomoć ako vidiš da ti treba sve više energije da se nosiš sa problemima i ako negativna osećanja preovladavaju kroz duži period. MishMash, Anck, meni je bliska prijateljica rekla da kad dobiješ decu (ona ih nema, ali je valjda gledala sa strane kako to izgleda), onda više nemaš život, ti više ne postojiš kao osoba! Ja se od takvih izjava ježim.
|
|
|
|