RE: Prva bebina garderoba (Puna verzija)

Forum >> [Beba] >> Razgovori roditelja

Poruka

jess021 -> RE: Prva bebina garderoba (30.6.2015 14:47:03)

Marya, thanks!
Meni bas znaci tvoj post, posto nemam pojma ni o cemu. Ja bi kupovala samo ono sto je lepo, bez obzira na velicinu i prakticnost[sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif]

Valerie -> RE: Prva bebina garderoba (30.6.2015 15:09:05)

Mariya, tacno tako, najmanje toliko za pocetak ako neces svaki dan da peres. pa imas tamne, pa svetle stvari, pa za iskuvavanje, pa nema kraja [sm=smiley1.gif]
mi smo sve bebi odvojeno prali pa treba dok se napuni bar 1/3 masine.
zavisi od marke i modela, mi sam sa 3 godine nosimo i nesto od 18 meseci, tako je bilo i sa bebecim stvarima, da li stavljate siroko povijanje, kako je beba gradjena [sm=smiley1.gif]
jeste, porastu, ali nije bas ni da odmah kupis 68 pa da savijas rukave triput (sem UM :). skup nam je "hobi" ali... ja nista polovno nisam odbijala, nosili smo i stvari za decake, pa nas nije puno sve kostalo. h+m, carters se uvek isplate i dugo se nose.

suzi kju -> RE: Prva bebina garderoba (30.6.2015 17:20:29)

Marya hvala, znači i meni post, slikala sam da imam.
Svaki savet dobro dođe. Meni će odmah doći mama svekrva pa će i one kupiti odelca, dve sestre imam koje su zaleđene kupovinom za devojčice pa ćebi one doneti, a svakako kad dođu biće tu po nekoliko dana pa će oprati to što donesu, al poslušaću vas da za dan kupim po tri kombinacije, i kupicu bar za prva tri dana.
A jel za izlazak iz bolnice neophodno kupiti benkicu. Ako već kazete da nije praktično ne bih onda ni kupovala benkice već samo bodiće.

Maraj -> RE: Prva bebina garderoba (30.6.2015 17:24:05)

sta su stramplice? jer hulahopke?

suzi kju -> RE: Prva bebina garderoba (30.6.2015 17:26:11)

Hahahhaa koliko smo smešne mi kojima je prva trudnoća. Nosma ne znamo.
To je valjda iz jednog dela, kopčanje sa strane i između nogu sa stopicama. Mozda lupam[sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif]

Maraj -> RE: Prva bebina garderoba (30.6.2015 17:29:39)

bem mu misa [sm=smiley36.gif]
i prst na celo sam stavila za benkicu... ja znam za bodice i zeke... [sm=smiley36.gif]

Anoniman -> RE: Prva bebina garderoba (30.6.2015 18:05:26)

IZVORNA PORUKA: Valerie

jeste, porastu, ali nije bas ni da odmah kupis 68 pa da savijas rukave triput (sem UM :). skup nam je "hobi" ali... ja nista polovno nisam odbijala, nosili smo i stvari za decake, pa nas nije puno sve kostalo. h+m, carters se uvek isplate i dugo se nose.

Valerie moja U rodjena 60 cm duga, pa ti tu dodaj povoj i tezinu njoj je 68 bilo taman, manje brojeve sto smo kupili nije nosila uopste, sve je novo zavrsilo na tavanu, tako da se ja vodim tim iskustvom...

I sada nosimo 110-116, tako da se nasa U nikada sa odecom nije uklapala u prosek, njoj je sa nepune 2 godine bilo malo sve zarino od 24/36 meseci...
sve joj je novo kupovano, nista nasledila nije..

wivern -> RE: Prva bebina garderoba (30.6.2015 18:22:55)

Cek da se umesam i ja [sm=smiley36.gif]
Sto se tice velicina mi se uklapamo u standard i to nam je super. I mi smo dobili gomilu garderobice i to mi je super jer smo ustedeli dosta parica a bebe neke stvari obuku jednom ili nijednom. Retke su stvarcice koje bas lepo iznosaju.

Benkice su po meni potpuno nepotrebna stvar za bebe koje se radjaju u jesen i zimu. Keva su bodici, zakopcas dole i nemislis da li ce im biti go stomacic i ledja.

Mariya -> RE: Prva bebina garderoba (30.6.2015 21:27:13)

Baš mi je drago što sam vam pomogla[sm=smiley1.gif]
Štramplice su pantalone što se kopčaju na ramenu, pa pokrivaju stomak i leđa (nemaju rukave) pa se ispod njih oblači bodić dugih rukava.
Zeke su ono što imaju i rukave i nogavice pa ispod njih ide bodi kratkih ili bez rukava.
Benkice su one majice na preklop što se vezuju na leđima.
Vidim da sve mame koje već imaju bebe se slažu da su benkice čista glupost. To bebe nose samo u porodilištu, valjda im je to praktično[sm=zmeden.gif]. Ja sam imala sa Lu (jer nisam znala da su glupost, a rekli su mi da mi trebaju). Ta benkica se podiže kako god da je namestiš pa bebi budu gola leđa i stomak. Bodići su zakon!

Maraj -> RE: Prva bebina garderoba (30.6.2015 21:43:22)

Aha hvala Mariya pa vidjala sam te stramplice. Nisam ni znala da se to tako zove [sm=smiley1.gif] mene to podseca na pantalonice sa tregerima [sm=smiley36.gif] jako su slatke. Al zeke su mi ubedljivo najlepse [sm=smiley20.gif]

choopa choops -> RE: Prva bebina garderoba (1.7.2015 1:24:47)

Sve se slažem sa Mariyom [sm=smiley20.gif]

Peace* -> RE: Prva bebina garderoba (1.7.2015 9:30:46)

IZVORNA PORUKA: jess021

Bebilule i ja sam kontala da cu u avgustu otici negde i kupiti sve odjednom i za mene i za bebu ali slusajuci ovde iskustva, kontam da je prakticnije, iz finansijski razloga, kupovati malo po malo. Posto imam vremena, pa svaki dan negde zujim ako mi se nesto bas svidi ja cu kupiti, pocevsi od 15.07. Tako sam resila.[sm=smiley1.gif]

Ja sam za oboje dece (pošto sam i mlađem kupila dosta stvari za sam start pošto se u međuvremenu pojavila veličina 50 [sm=smiley1.gif]) kupila sve u cugu. Otišli smo u Mađarsku u h&m i kupila sam sve. Mnogo je jednostavnije jer onda odmah uklapaš, i ne dolaziš u situaciju da si nakupovala gomilu kompletića koji su ti bili slatki a ne možeš da ih kombinuješ (probije kaka na bodić, bljucnu, a pantalonice ostale čiste, treba menjati samo bodić, npr). I oba puta sam kompletnu kupovinu garderobe platila oko 100-150eur.

Apropo bodića bez rukava tokom cele godine... Napomenula bih da i to svako treba sam da proceni. Kad su se deca rodila, živeli smo u stanu u kom grejanje nije bilo baš izvrsno, tako da su moji zimi bili u bodiću dug rukav, majci dug rukav, prsluk ili dux na cipzar.

Za benkice se slažem - ne kupujte ljudi, to je maltretiranje, ja kupila prvom sinu! [sm=smiley29.gif]

zavisi od marke i modela, mi sam sa 3 godine nosimo i nesto od 18 meseci, tako je bilo i sa bebecim stvarima, da li stavljate siroko povijanje, kako je beba gradjena user posted image

Tako je! Moj mlađi sin sada sa 4,5god nosi ono što je stariji nosio u predškolskom (6g).
I da, bitna stvar je da kada skinete široki povoj, možete vratiti u opticaj bodiće koje ste izrasli. [sm=smiley36.gif]

Mariya -> RE: Prva bebina garderoba (15.7.2015 14:07:43)

Da dopišem još nešto iz iskustva - dok su maleni, lakše je oblačiti ih u bodije sa štramplicama i zeke nego u pantalonice i majice, dukseve, haljine. Ja sam mojim devojčicama bluze, pantalone i helanke oblačila tek kad su počele da sede, puze, ustaju. Dotle smo majičice i haljinice nosili samo u posebnim prilikama, kada smo išle negde ili su nam dolazili bitni gosti, pa da budemo lepe[sm=smiley1.gif] Ali videćete same šta će vam biti praktičnije.
A za bodije bez rukava - njih sam im oblačila kao potkošulju. Znate onaj savet za oblačenje beba - oblačite bebu kao sebe, pa plus jedan sloj. A taj jedan sloj je najčešće ćebence. Znači ako ja nosim potkošulju i majicu dugih rukava, onda sam i bebama oblačila bodi bez rukava i zeku, kasnije majicu. Kod nas nikad nije ispod 20stepeni u kući, ali nije ni iznad 22, pa nije bilo potrebe da ih nabundam[sm=smiley36.gif]
A pošto nikad nisam postavila sliku odeće u kojoj smo izašli iz bolnice, evo je naknadno, 10 meseci kasnije[sm=smiley36.gif]
Ovo je vel. 56, ona rođena sa 3300g i 50 cm
[img]http://www4.slikomat.com/13/0715/6fy-DSCF90.jpg[/img]

Maraj -> RE: Prva bebina garderoba (15.7.2015 14:22:33)

Mariya medeno je. I ja sam mislila mom bekanu da uzmem tako nekog zeku dugih rukava i ispod bodi kratkih rukava za iznodenje iz porodilista. Inace termin nam je 8.10. Sta mislis? I kapica naravno

Mariya -> RE: Prva bebina garderoba (15.7.2015 14:31:11)

Maraja, mislim da je to ok. Jedino ako bude baš hladno onda mu spakuj džemperčić ili duksić na cipzar, i ćebence naravno.

Maraj -> RE: Prva bebina garderoba (15.7.2015 14:34:28)

Hvala na savetu [sm=smiley20.gif]

jess021 -> RE: Prva bebina garderoba (17.7.2015 8:16:56)

[img]http://www.dodaj.rs/f/m/Fz/2FEzXBKf/20150717080953.jpg[/img]
[img]http://www.dodaj.rs/f/2Y/10B/3YYit70G/20150717081017.jpg[/img]

Evo prvih bodica za moju misicu.
Juce sam bila u H&M, stvarno ima svega za devojcie.
Peace, citam tvoj post i sve se vise nosim mislju da odemo do Madjarske.

Anoniman -> RE: Prva bebina garderoba (17.7.2015 8:19:22)

jess super su[sm=bravo.gif] ma za devojcice ima svasta[sm=smiley27.gif]
a sto da ne, da mi je blize i ja bih isla...[sm=smiley1.gif]

Maraj -> RE: Prva bebina garderoba (17.7.2015 8:21:45)

Jess jer ima snizenja u h&m

suzi kju -> RE: Prva bebina garderoba (17.7.2015 8:25:18)

Jess preslatko je, i stvarno za devojčice ima svašta...

Anoniman -> RE: Prva bebina garderoba (17.7.2015 8:25:37)

maraj za vecu decu ima, mamanmi juce sasta nakupovala za Unu, vervatno ima i za bebe..

milicicak -> RE: Prva bebina garderoba (17.7.2015 8:34:26)

Joj, gledam ove slike i tacno pozelim jos jednu bebu [sm=smiley36.gif]
Ajd, kao iskusna mama i ja da dodam po neku :) za letnje bebe su jako prakticne zeke sa kratkim rukavima i nogavicama. Bodici su zakon, benkice su cista glupost i maltretiranje. Ariljski pamuk je dobar ali stvarno nije za bebe, sto kaze Mariya aplikacije se brzo skinu a i velicine su im cudne, bar su za broj vece od h&m i c&a...
I opet iz iskustva, nemojte mnogo kupovati na pocetku 4-5 bodica, zeka, strampli, pantalonica, lako cete dokupiti kad se beba rodi i vidite kolika je :) mi gomilu garderobe nikad nismo obukli, bila joj je prevelika a kad joj je bila taman prosla je sezona... Ali zato sada nosi helankice za bebu od 9 meseci, doduse kao tricetvrt pantalone [sm=smiley36.gif]

jess021 -> RE: Prva bebina garderoba (17.7.2015 11:27:15)

Maraj, ima. Npr. 5 bodica za 1000 din, svih velicina, kapica, carpica...
A saznala sam da u NS ima i Carters, pa cu tamo ovih dana.

jess021 -> RE: Prva bebina garderoba (25.7.2015 14:32:23)

[img]http://www.dodaj.rs/f/1E/Pu/26VGSxwJ/20150725141813.jpg[/img]
[img]http://www.dodaj.rs/f/3u/aM/sBUmBOJ/20150725141828.jpg[/img]
Evo nase nove garderobe[sm=smiley1.gif]

Mariya -> RE: Prva bebina garderoba (25.7.2015 14:34:57)

Jess, predivno[sm=smiley27.gif]

Stranica: <<   < Prethodna stranica  55 56 [57] 58 59   Sledeća stranica >   >>