Mariya -> RE: Prva bebina garderoba (30.6.2015 14:44:02)
|
Da vam kažem ja kao iskusna[sm=smiley1.gif] slažem se sa Valeri. Ja isto tako nisam znala koliko čega da kupim za bebu. i drugarica mi je rekla sjajnu formulu- računaj da za svaki dan imaš 2 kompleta odeće da je presvučeš i to puta 4(jer perem bebine stvari svaka 4 dana). Što znači da je za letnju bebu dovoljno 4 bodija kratkih i 4 bodija bez rukava i nekoliko šorcića ili kratkih pantalonica[sm=smiley36.gif]. Evo, možda nekom pomogne: za jesenju i zimsku bebu, za početak. 6-7 bodića kratkih ili bez rukava, 4-5 bodića dugih rukava, 5-6 zekica i štramplica 2-3 duksića 2-3 pantalonica 6-7 pari čarapica. Mislim da je pametno kupovati bodije bez rukava jer ih beba može nositi cele godine, kad zahladni ja ih oblačim kao potkošulje, ispod bluzica dugih rukava. I mislim da je glupost kupovati benkice, to je nešto strašno nepraktično!!! Veličina je nešto to zaista ne možete predvideti. Moje ćerke su rođene u istom periodu i Lucija je nosila vel. 56 2 nedelje, a Helena više od mesec dana[sm=zmeden.gif] A H je bila malo veća beba od Lu. a sad, sa 9 meseci nosi odeću koju je Lu nosila posle 1. rođendana. Ono što mogu da preporučim su H&M bodići. Oni su šiveni tako da su nabrani na guzi i super se rastežu i jedna veličina može baš baš dugo da se nosi. Npr, H već nosi vel. 80 i 86, ali i dalje komotno staje u H&M bodić vel. 68. A za ariljski veš i odeću, oni jesu super, pamuk je sjajan, ali...Aplikacije se brzo skidaju, ljušte, gužvaju i popucaju, bodiji se izokrenu a boje izblede.Ja uzimam ariljski veš za sve nas, ali ariljsku odeću za bebe-ne. To je moje iskustvo.
|
|
|
|