RE: Prva bebina garderoba (Puna verzija)

Forum >> [Beba] >> Razgovori roditelja

Poruka

jabudic -> RE: Prva bebina garderoba (12.6.2015 21:33:21)

UM, predivno je[sm=bravo.gif]
Ali si ti zabravila koliko su male bebe kad se rode:

[img]http://www4.slikomat.com/13/0612/2m9-112586.jpg[/img]

suzi kju -> RE: Prva bebina garderoba (12.6.2015 21:44:24)

Jooj Boze dragi koliko divnih stvari. Da potvrdimo pol pa ću kupiti i ja nešto, čim kupim kačim slike.
Fascinirana sam tako malenim stvarčicama, pogotovo za devojčice, očarana sam.

Anoniman -> RE: Prva bebina garderoba (12.6.2015 21:46:12)

Jabudicu divno je[sm=bravo.gif]

zaboravila, zaboravila,ahahhha nemoj ti da kupujes odamh vece ako Lu povuce na brata[sm=smiley36.gif]

jabudic -> RE: Prva bebina garderoba (12.6.2015 21:48:06)

Mi smo noćas dovršili kupovinu sitnica, pelene, maramice, gaze za pupak, pribor za nokte i za kosu, i zvanično mogu reći da je sve spremno [sm=smiley1.gif]

suzi kju -> RE: Prva bebina garderoba (12.6.2015 21:49:18)

Uh Jabudic leti vreme, priblizava se.
Brzo će nam se Lucija pridruziti.

Anoniman -> RE: Prva bebina garderoba (16.6.2015 12:32:45)

Jos jedan od nas
[img]http://www4.slikomat.com/13/0616/2jm-114215.jpg[/img]

[sm=smiley27.gif][sm=smiley27.gif][sm=smiley27.gif][sm=smiley27.gif]

adulence -> RE: Prva bebina garderoba (16.6.2015 12:33:58)

jaooo ovakav je moja Ivka imala i to nam je ostalo za baticu...hehehe

Maraj -> RE: Prva bebina garderoba (16.6.2015 12:36:26)

Divan je um! Bas mi se svidja i nekako je unisex

Anoniman -> RE: Prva bebina garderoba (16.6.2015 12:40:46)

zato mi se i svideo, zao mi jedino sto se onaj beli skafander prodao[sm=smiley13.gif]

Azra_ -> RE: Prva bebina garderoba (16.6.2015 13:05:08)

UM, prelepo....[sm=love.gif]

Maraj -> RE: Prva bebina garderoba (16.6.2015 14:19:21)

Um pusti mi kad budes na fb tu stranicu na kojoj si kupila bas mi se svidja i za mog bekana [sm=smiley27.gif]

dijana1* -> RE: Prva bebina garderoba (16.6.2015 15:27:44)

UM prelepo je[sm=smiley1.gif]
To je h&m? Koliko su ovi kompletici?

Anoniman -> RE: Prva bebina garderoba (16.6.2015 15:30:42)

Dijana prvi sam platila 1000 +ppt

a ovaj 1200 + ppt ...

Maraj sada ti saljem na fb[sm=smiley1.gif]

dijana1* -> RE: Prva bebina garderoba (16.6.2015 15:32:26)

Preslatki su[sm=smiley27.gif]
Jedva cekam da vidim pol pa da kupujem[sm=smiley1.gif]

Anoniman -> RE: Prva bebina garderoba (16.6.2015 15:37:58)

Di, u septembru ce biti jos lepsih dezena videces ovaj je od zimus, ali je meni sladak jer je neutralan[sm=smiley1.gif]

bebilule -> RE: Prva bebina garderoba (30.6.2015 13:44:52)

Nemojteme pogrešno shvatiti ali ne mislim na početku trošiti vrijeme ko sumanuta jureći za bebećom garderobom. Voljela bih otići na jedno mjesto i sve pokupovati. U Bosni nema hm i tako to, ali ja našla jednu prodavnicu sa arilje proizvodima. Ima sve od pelena do bodića, zekića, peškira i sl. Ja bih tu sve kupila odjednom i šta znam...meni se onaj pamuk čini ok.

jess021 -> RE: Prva bebina garderoba (30.6.2015 13:50:03)

Bebilule i ja sam kontala da cu u avgustu otici negde i kupiti sve odjednom i za mene i za bebu ali slusajuci ovde iskustva, kontam da je prakticnije, iz finansijski razloga, kupovati malo po malo. Posto imam vremena, pa svaki dan negde zujim ako mi se nesto bas svidi ja cu kupiti, pocevsi od 15.07. Tako sam resila.[sm=smiley1.gif]

Zato sto ima tako divnih stvari za bebice, pa mi prosto zao da ne kupim najlepse, kad vec ima toliki izbor. Tako da odlazak u samo jednu prodavnicu za mene nije opcija.

bebilule -> RE: Prva bebina garderoba (30.6.2015 13:53:24)

Pa dobro, vjerovatno ću i ja kupovati kako naletim na nešto. Ali stvarno za početak kupiću najosnovnije i ne mislim gomilati stvari. Kontam ovaj piroćanac arilje mi je skroz pristupačan a čini mi se dobar. Tamo kupim klasične bodije, par zekića, odijelce neko za iznošenje i tako to....

Anoniman -> RE: Prva bebina garderoba (30.6.2015 13:58:42)

Ja za sada kupujem iz razonode, jer ipak imam puno Uninih stvarcica, ali zelim i ovoj bebi da kupim svasta nesto novo[sm=smiley1.gif] ku[ila sam 3 kompletica i skafander za sada, narucila onu zekicu, i kupicu jos jaknicu za iznosenje, i jos jedan kompletic[sm=smiley1.gif] to je to od garderobe..

Ostalo sto mi treba za ovu bebu su:
nova posteljina sa ogradicom
mala avent flasica
velika avent flasica
laza
set za noktice
set za kocisu
baldahin
drzac za baldahin
2 peskirica sa kapuljacom za kupanje
5 pari carapica
3-4 bodica
novo cebence

kozmetika za nju i mene, i za torbu za porodiliste

jess021 -> RE: Prva bebina garderoba (30.6.2015 13:59:54)

Naravno da ti za pocetak ne treba previse stvari, jer oni tu najmanju garderobicu brzo prerastu, ali nesto moraju obuci.[sm=smiley1.gif]
Arilje ima bas lep pamuk, ali u NS nisu nesto povoljni, bas sam skoro gledala kod njih u radnji.
Ja se nadam da ce biti i snizenja u avgustu, pa cu u akciju.

bebilule -> RE: Prva bebina garderoba (30.6.2015 14:02:27)

Ma ja nemam pojma šta mi treba hahahah [sm=smiley36.gif]. Znam šta treba za kuce i mace ali sam skroz neiskusna kad su u pitanju bebaći. Moram naći nekoga da mi napravi kakav spisak! [sm=smiley1.gif]

jess021 -> RE: Prva bebina garderoba (30.6.2015 14:04:48)

Evo Um ti je vec napravila spisak za bebu, a sta tebi treba ima tema Kamperski vodic za porodiliste ili nesto slicno, pa baci pogled.

suzi kju -> RE: Prva bebina garderoba (30.6.2015 14:05:44)

Bebilule odeš u aksu i dobiješ spisak. I veruj da za nas koje nemamo pojma, dobro dođe.
I meni je malo onako nezgodno jer ne znam šta i koliko mi treba, ali vodiću se tim spiskom, nešto uz konsultaciju sa sestrama smanjujem nešto povećavam, jer su dve bebe. I kupiću za sami start, kazu svi da brzo prerastu ali kupovaću veće kad dođe vreme za to. Kupim operem i to odmah moze da obuče.
Meni je bitno da imam za izlazak i bar još po dva da kući promenimo.

Valerie -> RE: Prva bebina garderoba (30.6.2015 14:26:27)

suzi, uzmi bar po 4 kombinacije. nece ti biti do pranja cim izadjes iz porodlista. svejedno da li su stvari za dan ili noc, treba ti bar po 2 kompleta dnevno, mozda i 3 ako bljucne, propusti pelena.
ja sam svega imala u velikim kolicinama i znacilo mi je sto je sve bilo spremno i poredjano. rastu bebe brzo, ali tvoje ce bar 2-3 meseca biti dosta male, za 56 velicinu otprilike. a vece ces kasnije dokupiti i dobiti kad nagrnu da ih vide [sm=smiley1.gif]

Mariya -> RE: Prva bebina garderoba (30.6.2015 14:44:02)

Da vam kažem ja kao iskusna[sm=smiley1.gif] slažem se sa Valeri. Ja isto tako nisam znala koliko čega da kupim za bebu. i drugarica mi je rekla sjajnu formulu- računaj da za svaki dan imaš 2 kompleta odeće da je presvučeš i to puta 4(jer perem bebine stvari svaka 4 dana). Što znači da je za letnju bebu dovoljno 4 bodija kratkih i 4 bodija bez rukava i nekoliko šorcića ili kratkih pantalonica[sm=smiley36.gif].

Evo, možda nekom pomogne: za jesenju i zimsku bebu, za početak.
6-7 bodića kratkih ili bez rukava,
4-5 bodića dugih rukava,
5-6 zekica i štramplica
2-3 duksića
2-3 pantalonica
6-7 pari čarapica.
Mislim da je pametno kupovati bodije bez rukava jer ih beba može nositi cele godine, kad zahladni ja ih oblačim kao potkošulje, ispod bluzica dugih rukava. I mislim da je glupost kupovati benkice, to je nešto strašno nepraktično!!!

Veličina je nešto to zaista ne možete predvideti. Moje ćerke su rođene u istom periodu i Lucija je nosila vel. 56 2 nedelje, a Helena više od mesec dana[sm=zmeden.gif] A H je bila malo veća beba od Lu. a sad, sa 9 meseci nosi odeću koju je Lu nosila posle 1. rođendana.
Ono što mogu da preporučim su H&M bodići. Oni su šiveni tako da su nabrani na guzi i super se rastežu i jedna veličina može baš baš dugo da se nosi. Npr, H već nosi vel. 80 i 86, ali i dalje komotno staje u H&M bodić vel. 68.

A za ariljski veš i odeću, oni jesu super, pamuk je sjajan, ali...Aplikacije se brzo skidaju, ljušte, gužvaju i popucaju, bodiji se izokrenu a boje izblede.Ja uzimam ariljski veš za sve nas, ali ariljsku odeću za bebe-ne. To je moje iskustvo.

Stranica: <<   < Prethodna stranica  54 55 [56] 57 58   Sledeća stranica >   >>