|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: [1] 2   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   Kesten
29.10.2009 13:26:27   
Lu
Kao prvo kako ga ispeći,šta sve radite s njim,možda imate recept za kesten-pire ili neki kolačuser posted image
Direktna veza do poruke: 1
   RE: Kesten
29.10.2009 13:33:26   
nakins
 Lu poslala sam ti na pp receptic za kesten pire

(odgovor članu Lu)
Direktna veza do poruke: 2
   RE: Kesten
29.10.2009 13:35:35   
LillyT
Ja volim samo peceni kesten (u domacoj radinosti). Samo zaseces kesten i stavis na ringlu ili neki teflon i peces ga dok ne pocrni i dok se ne otvori. Kesten pire volim kupovni.

_____________________________

Zgodna nisam, ali nezgodna jesam

...and all I can do is try

(odgovor članu nakins)
Direktna veza do poruke: 3
   RE: Kesten
29.10.2009 13:37:00   
Anoniman
Mmmmmmm....kad sam videla naziv teme...odmah sam mislila na ono pecheno kestenje....jela sam ga vetj par puta ove godine....njamiiiiiii....
I kesten pire obozavam...ali nemam pojma nishta da spremim...niti znam kako se u domatjioj izvedbi sprema neshto od kestena user posted image

(odgovor članu nakins)
  Direktna veza do poruke: 4
   RE: Kesten
29.10.2009 13:39:26   
Lu
IZVORNA PORUKA: LillyT

Ja volim samo peceni kesten (u domacoj radinosti). Samo zaseces kesten i stavis na ringlu ili neki teflon i peces ga dok ne pocrni i dok se ne otvori. Kesten pire volim kupovni.

Aaaa ja mislila da se stavi u rernuuser posted image
I ja sam kupovala dosad pečeni a volim i kesten pire,jutros ugledam svježi kesten,ma idem ja kupiti pa ću nešto već smislitiuser posted image  

(odgovor članu LillyT)
Direktna veza do poruke: 5
   RE: Kesten
29.10.2009 13:40:12   
Anoniman
IZVORNA PORUKA: lu

IZVORNA PORUKA: LillyT

Ja volim samo peceni kesten (u domacoj radinosti). Samo zaseces kesten i stavis na ringlu ili neki teflon i peces ga dok ne pocrni i dok se ne otvori. Kesten pire volim kupovni.

Aaaa ja mislila da se stavi u rernuuser posted image
I ja sam kupovala dosad pečeni a volim i kesten pire,jutros ugledam svježi kesten,ma idem ja kupiti pa ću nešto već smislitiuser posted image  


Ja sam ubedjena bila da se u rerni sprema user posted image

(odgovor članu Lu)
  Direktna veza do poruke: 6
   RE: Kesten
29.10.2009 13:41:43   
LillyT
Mozes da stavis i u rernu, ali se onda nekako osusi, a i duze se pece, ovako ces malo vise da cistis, ali je lepse (ja imam dry cooker, kaze mi brat da je on strava za kestenje)

_____________________________

Zgodna nisam, ali nezgodna jesam

...and all I can do is try

(odgovor članu Lu)
Direktna veza do poruke: 7
   RE: Kesten
29.10.2009 13:41:48   
Anoniman
IZVORNA PORUKA: lu

Aaaa ja mislila da se stavi u rernuuser posted image



Može u rernu.

Kada sam bila mala, sa tatom sam išla da skupam kestenje u uličici nadomak one u kojoj je on odrastao. user posted image  (mislim da je to bilo divlje kestenje, a da smo ovo koje se peče kupovali user posted image , ali kada mi neko kaže "kasten, eto ja se setim skupljanja kestenja sa tatom, pa reko da napišem)

Uglavnom, tata ga je zasekao nožem, poređao po tepsiji, i pekao u rerni. (detalje ne znam)

(odgovor članu Lu)
  Direktna veza do poruke: 8
   RE: Kesten
29.10.2009 13:43:35   
Trcosava
IZVORNA PORUKA: Smeshkica


I kesten pire obozavam...ali nemam pojma nishta da spremim...niti znam kako se u domatjioj izvedbi sprema neshto od kestena user posted image



mislim da ja ne bi imala živaca da očistim toliko kestena koliko mogu pirea da pojedem - ovo se odnosi na kuvani

a mm i ja umemo nekad da ga uvijemo u foliju pa krknemo u peć user posted image user posted image user posted image nekad se ugljeniše, nekad je dobar user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 9
   RE: Kesten
29.10.2009 13:47:17   
Lu
A jel može u mikrovalnuuser posted image

(odgovor članu Trcosava)
Direktna veza do poruke: 10
   RE: Kesten
29.10.2009 14:40:58   
oliveradj
Lu draga ja sam negde napisala recept za tortu evo ponoviću ti:
Jedna šolja voda sipati u dupli sud, šolja šećera da se ušpinuje dodati margarin, 1kg kesten pirea, 200 gr čokolade za kuvanje i 250 gr mlevenih lešnika. Sve to umešati dobro i izliti u kalup i ostaviti preko noći da se stegne. Sutradan umutiti šlag i prekriti. Jednostavna skuplja jeste ali je kalorična i sita i jako lepa barem meni user posted image .

_____________________________

Adrijana moje zlato 26.05.2008.

(odgovor članu Lu)
Direktna veza do poruke: 11
   RE: Kesten
31.10.2012 10:04:00   
*Alexx*
Dobila sam gomilu kestenja - šta da radim sa njima, a da nije komplikovano?
Kako pravite kesten pire? Ima recepata na netu, ali ja bih neki proveren user posted image
A možda imate još neke recepte?

_____________________________

Do not speak - unless it improves on silence.

(odgovor članu oliveradj)
Direktna veza do poruke: 12
   RE: Kesten
31.10.2012 10:18:55   
Olga75
mogu da ti napisem kako ja pravim kesten pire ali mera mi je od oka user posted image
skuvas kesten ( ja svaki malo zasecem ) kad je kuvan ostavis ga malo poklopljenog da bi se lakse cistio , kad ocistis ispasiras ga , kao krompir , dodas malo putera i secera po ukusu i ruma ( ja stavim ekstrat ruma ) onda to dooobro izmesas , mozes mikserom , mozes u blenderu da se lepo sjedini i ostavis da se fino ohladi i onda ga serviras tj ja ga tako serviram : na dno case ili cinijice ili cega vec stavis kasiku slaga ili umucene slatke pavlake pa na krupno rende izrendas pire na slag i tako red slaga red kestena
i eto , fino
malo je bzvz ga ocistiti a taj pire mozes da koristis i za kesten tortu i sta god vec user posted image

< Poruku je uredio Olga RR -- 31.10.2012 10:19:11 >


_____________________________

Marija je moj najveci uspeh

JER SMO TAKO U MOGUCNOSTI !

(odgovor članu *Alexx*)
Direktna veza do poruke: 13
   RE: Kesten
31.10.2012 10:23:12   
*Alexx*
Olga, živa bila user posted image

_____________________________

Do not speak - unless it improves on silence.

(odgovor članu Olga75)
Direktna veza do poruke: 14
   RE: Kesten
31.10.2012 10:24:37   
*Alexx*
A koliko se kuva kesten? Kako da znam da je dovoljno skuvan?

_____________________________

Do not speak - unless it improves on silence.

(odgovor članu *Alexx*)
Direktna veza do poruke: 15
   RE: Kesten
31.10.2012 10:40:07   
Olga75
e pa ne znam , probas ga pa ces videti
a za onaj secer , najbolje je da bude u prahu da ne krcka pod zubima
moja mama ga topi i zeza se sa njim a ja stavim secer u prahu user posted image

_____________________________

Marija je moj najveci uspeh

JER SMO TAKO U MOGUCNOSTI !

(odgovor članu *Alexx*)
Direktna veza do poruke: 16
   RE: Kesten
2.11.2012 19:34:08   
lesica
I upravo se peče u rerni! Njam!

_____________________________

"Majkooooo, bič pliiiiz!!!"

JER SMO TAKO U MOGUĆNOSTI

(odgovor članu Olga75)
Direktna veza do poruke: 17
   RE: Kesten
2.11.2012 19:50:02   
lesica
Čokoladna kesten torta

Testo:
puter 70 gr
šećer 150 gr
jaja 5 komada
brašno 70 gr
prašak za pecivo 1/2 kašičice
mleveni keks(ja stavljam plazmu) 100 gr
čokolada 100 gr

Krem:
pire od kestena 350 gr
šećer u prahu 50 gr
vanilin šećer 1 kesica
rum prema ukusu
mleveni orasi 3-4 kašike
želatin 2 kesice
slatka pavlaka 500 gr

Glazura:
Voda 3 kašike
šećer u prahu 3 kašike
čokolada za kuvanje 100 gr
puter 80 gr

Priprema:

Testo-puter penasto izmešati sa šećerom, a zatim umešati žumanca. Potom postepeno umešati brašno, u koje ste dodali prašak za pecivo. Dodati keks, omekšalu čokoladu i na kraju lagano čvrsti sneg od belanaca. Sipati smesu u podmazan kalup za tortu i peći na temperaturi od 180°C oko 30 minuta. Ohlađenu tortu prerezati na tri jednaka lista. Jedan list poprskati s malo mleka, premazati ga polovinom krema, gore položiti drugi list i postupak ponoviti.

Krem-u kesten pire umešati šećer, vanilin šećer, rum i orahe. Želatin pripremiti po uputstvu,zagrejati dok se potpuno ne rastopi,malo ohladiti, pa umešati u umućenu slatku pavlaku. Nakon toga, pavlaku sa želatinom umešati u smesu od kestena.

Priprema glazure-vodu, šećer i čokoladu rastopiti na niskoj temperaturi ili na pari u glatku smesu, i u još vruću postepeno umešati listiće butera.

_____________________________

"Majkooooo, bič pliiiiz!!!"

JER SMO TAKO U MOGUĆNOSTI

(odgovor članu lesica)
Direktna veza do poruke: 18
   RE: Kesten
2.11.2012 20:23:22   
mamamikka
njam ... moraću probati! Deluje diiiivno user posted image

_____________________________

Aleksa, 13.10.2008.
David, 29.07.2011.
Mamine sreće najveće!

(odgovor članu lesica)
Direktna veza do poruke: 19
   RE: Kesten
2.11.2012 21:15:26   
lesica
A pravila sam i ovu

Kesten krem torta

Potrebno je:

300gr mlevene plazme
500gr kesten pirea + dodatje se šećer u prahu po ukusu i 1-2 vanil šećera
1kom krem šlag sa ukusom vanile
200ml mleka
7-8 supenih kašika jogurta

Priprema:

Šlag krem sa ukusom vanile umutimo sa hladnim mlekom.
Mlevenu plazmu pomešamo sa nekoliko kašika jogurta , samo toliko da masa ne bude pre gnjecava ali da može da se oblikuje i utisne u kalup.
Kesten pire ako je bez dodatka šećera zasladimo po ukusu sa šećerom i vanil šećerom i izgnječimo viljuškom i polako dodamo vanil krem šlag i umutimo sa mikserom da dobijemo finu kremu.
Krem nanesemo na koru, izravnamo i prelijemo istopljenom čokoladom.


_____________________________

"Majkooooo, bič pliiiiz!!!"

JER SMO TAKO U MOGUĆNOSTI

(odgovor članu mamamikka)
Direktna veza do poruke: 20
   RE: Kesten
4.11.2012 20:07:35   
lesica
I još jedna njam kesten torta

Potrebno je:

5 jaja,
2 kašike kakaa
125 g putera
500 g slatke pavlake
600 g zasladjenog kesten pirea
Istopljena čokolada za glazuru (150-200g čokolade i par kockica putera)

Priprema:

Umutite 4 žumanca i 1 celo jaje sa 200 g kesten pirea i kakaom. Posebno umutite 4 belanca i pomešajte s prvom smesom. Dobijenu masu sipajte u podmazan kalup za torte i pecite 15tak minuta na 180°C. Za to vreme umutite puter i ostatak kesten pirea,pa pomešajte sa prethodno umućenom slatkom pavlakom. Kada je kora gotova, ostavite je da se ohladi, rasporedite preko nje fil, pa istopljenu čokoladu.

_____________________________

"Majkooooo, bič pliiiiz!!!"

JER SMO TAKO U MOGUĆNOSTI

(odgovor članu lesica)
Direktna veza do poruke: 21
   RE: Kesten
9.11.2012 13:13:13   
lesica
Doneo mi je tata 7 kg kestena user posted image Narednih dana me nema,zauzeta sam user posted image

_____________________________

"Majkooooo, bič pliiiiz!!!"

JER SMO TAKO U MOGUĆNOSTI

(odgovor članu lesica)
Direktna veza do poruke: 22
   RE: Kesten
9.11.2012 14:48:35   
Snelle
Lesice!! 7kg! Daš kilo? user posted image
Koliko plaćate kesten? Kod nas na pijaci 300 din, to mi je previše! A i Lana i ja ga obožavamo!


_____________________________

"Nemoj da plačeš, tu je tvoja seka"
"Bato, puno te volim"

(odgovor članu lesica)
Direktna veza do poruke: 23
   RE: Kesten
9.11.2012 16:36:06   
lesica
Tati je doneo kolega,a inače kod nas na pijaci je od 250-270 dinara. Ali ga ja voooolim,a i mm i Lenka,ali nam se ovako ne isplati jer nas troje stučemo po kilo i po k'o od šale.

_____________________________

"Majkooooo, bič pliiiiz!!!"

JER SMO TAKO U MOGUĆNOSTI

(odgovor članu Snelle)
Direktna veza do poruke: 24
   RE: Kesten
9.11.2012 18:00:21   
caca81

IZVORNA PORUKA: lesica RR

Doneo mi je tata 7 kg kestena user posted image Narednih dana me nema,zauzeta sam user posted image

E, blago tebi...user posted image

(odgovor članu lesica)
Direktna veza do poruke: 25
Stranica:   [1] 2   Sledeća stranica >   >>
Stranica: [1] 2   Sledeća stranica >   >>
Idi na:







Pita sa mesom i jogurtom
Ringerajin kuvar: vikiveki
Pita sa eurokremom
Ringerajin kuvar: lesica RR



image
MamaNecaVo
CortinaT krema je postala obavezan deo naše kućne apoteke!
Porodično smo atopičari i mesečno potrošimo jednu, a mažemo je svuda. Sin mi ima oset_ljivu kožu i generalno je sklon pojavi ekcema čim imunitet ode ka dole ili ako ne namažemo lice cak i kada vetric pirka. Ja imam užasne ekceme često po rukama od pranja sudova, pa izlazak napolje i tako u krug. Stoga slobodno mogu reći da ko god ima sličan problem ili AD da uzme CortinaT kremu, neće se pokajati. U moru krema slične namene, jedino nam se ova pokazala delotvorno i jedino ona održi duže vreme stanje remisije. Miris je sasvim ok, možda malo jači za moj ukus, ali ima efekta i samo to je na kraju bitno. Takođe, krema nije ni gusta a ni retka pa nema problema sa mazanjem. Moj sin se privikao sam na mazanje kože lica konkretno, pa smo tu da nazovem svakodnevnu "terapiju" i nešto bez čega se ne može, pretvorili u zabavu.  Više >>
image

Anketa

За дојиље.
пеперутка16

Мало чудно питање, али ме занима: да ли су дојиље пробале своје млеко?

Click Here