lesica -> RE: Kesten (2.11.2012 19:50:02)
|
Čokoladna kesten torta Testo: puter 70 gr šećer 150 gr jaja 5 komada brašno 70 gr prašak za pecivo 1/2 kašičice mleveni keks(ja stavljam plazmu) 100 gr čokolada 100 gr Krem: pire od kestena 350 gr šećer u prahu 50 gr vanilin šećer 1 kesica rum prema ukusu mleveni orasi 3-4 kašike želatin 2 kesice slatka pavlaka 500 gr Glazura: Voda 3 kašike šećer u prahu 3 kašike čokolada za kuvanje 100 gr puter 80 gr Priprema: Testo-puter penasto izmešati sa šećerom, a zatim umešati žumanca. Potom postepeno umešati brašno, u koje ste dodali prašak za pecivo. Dodati keks, omekšalu čokoladu i na kraju lagano čvrsti sneg od belanaca. Sipati smesu u podmazan kalup za tortu i peći na temperaturi od 180°C oko 30 minuta. Ohlađenu tortu prerezati na tri jednaka lista. Jedan list poprskati s malo mleka, premazati ga polovinom krema, gore položiti drugi list i postupak ponoviti. Krem-u kesten pire umešati šećer, vanilin šećer, rum i orahe. Želatin pripremiti po uputstvu,zagrejati dok se potpuno ne rastopi,malo ohladiti, pa umešati u umućenu slatku pavlaku. Nakon toga, pavlaku sa želatinom umešati u smesu od kestena. Priprema glazure-vodu, šećer i čokoladu rastopiti na niskoj temperaturi ili na pari u glatku smesu, i u još vruću postepeno umešati listiće butera.
|
|
|
|