Kesten (Puna verzija)

Forum >> [Porodični život] >> Kuvajmo zajedno



Poruka


Lu -> Kesten (29.10.2009 13:26:27)

Kao prvo kako ga ispeći,šta sve radite s njim,možda imate recept za kesten-pire ili neki kolač[image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley1.gif[/image]




nakins -> RE: Kesten (29.10.2009 13:33:26)

 Lu poslala sam ti na pp receptic za kesten pire




LillyT -> RE: Kesten (29.10.2009 13:35:35)

Ja volim samo peceni kesten (u domacoj radinosti). Samo zaseces kesten i stavis na ringlu ili neki teflon i peces ga dok ne pocrni i dok se ne otvori. Kesten pire volim kupovni.




Anoniman -> RE: Kesten (29.10.2009 13:37:00)

Mmmmmmm....kad sam videla naziv teme...odmah sam mislila na ono pecheno kestenje....jela sam ga vetj par puta ove godine....njamiiiiiii....
I kesten pire obozavam...ali nemam pojma nishta da spremim...niti znam kako se u domatjioj izvedbi sprema neshto od kestena [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/zmeden.gif[/image]




Lu -> RE: Kesten (29.10.2009 13:39:26)

IZVORNA PORUKA: LillyT

Ja volim samo peceni kesten (u domacoj radinosti). Samo zaseces kesten i stavis na ringlu ili neki teflon i peces ga dok ne pocrni i dok se ne otvori. Kesten pire volim kupovni.

Aaaa ja mislila da se stavi u rernu[image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley9.gif[/image]
I ja sam kupovala dosad pečeni a volim i kesten pire,jutros ugledam svježi kesten,ma idem ja kupiti pa ću nešto već smisliti[image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley36.gif[/image] 




Anoniman -> RE: Kesten (29.10.2009 13:40:12)

IZVORNA PORUKA: lu

IZVORNA PORUKA: LillyT

Ja volim samo peceni kesten (u domacoj radinosti). Samo zaseces kesten i stavis na ringlu ili neki teflon i peces ga dok ne pocrni i dok se ne otvori. Kesten pire volim kupovni.

Aaaa ja mislila da se stavi u rernu[image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley9.gif[/image]
I ja sam kupovala dosad pečeni a volim i kesten pire,jutros ugledam svježi kesten,ma idem ja kupiti pa ću nešto već smisliti[image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley36.gif[/image]  


Ja sam ubedjena bila da se u rerni sprema [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley36.gif[/image]




LillyT -> RE: Kesten (29.10.2009 13:41:43)

Mozes da stavis i u rernu, ali se onda nekako osusi, a i duze se pece, ovako ces malo vise da cistis, ali je lepse (ja imam dry cooker, kaze mi brat da je on strava za kestenje)




Anoniman -> RE: Kesten (29.10.2009 13:41:48)

IZVORNA PORUKA: lu

Aaaa ja mislila da se stavi u rernu[image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley9.gif[/image]



Može u rernu.

Kada sam bila mala, sa tatom sam išla da skupam kestenje u uličici nadomak one u kojoj je on odrastao. [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley27.gif[/image] (mislim da je to bilo divlje kestenje, a da smo ovo koje se peče kupovali [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley36.gif[/image], ali kada mi neko kaže "kasten, eto ja se setim skupljanja kestenja sa tatom, pa reko da napišem)

Uglavnom, tata ga je zasekao nožem, poređao po tepsiji, i pekao u rerni. (detalje ne znam)




Trcosava -> RE: Kesten (29.10.2009 13:43:35)

IZVORNA PORUKA: Smeshkica


I kesten pire obozavam...ali nemam pojma nishta da spremim...niti znam kako se u domatjioj izvedbi sprema neshto od kestena [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/zmeden.gif[/image]



mislim da ja ne bi imala živaca da očistim toliko kestena koliko mogu pirea da pojedem - ovo se odnosi na kuvani

a mm i ja umemo nekad da ga uvijemo u foliju pa krknemo u peć [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley36.gif[/image][image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley36.gif[/image][image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley36.gif[/image] nekad se ugljeniše, nekad je dobar [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley36.gif[/image][image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley36.gif[/image][image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley36.gif[/image]




Lu -> RE: Kesten (29.10.2009 13:47:17)

A jel može u mikrovalnu[image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/zmeden.gif[/image]




oliveradj -> RE: Kesten (29.10.2009 14:40:58)

Lu draga ja sam negde napisala recept za tortu evo ponoviću ti:
Jedna šolja voda sipati u dupli sud, šolja šećera da se ušpinuje dodati margarin, 1kg kesten pirea, 200 gr čokolade za kuvanje i 250 gr mlevenih lešnika. Sve to umešati dobro i izliti u kalup i ostaviti preko noći da se stegne. Sutradan umutiti šlag i prekriti. Jednostavna skuplja jeste ali je kalorična i sita i jako lepa barem meni [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley1.gif[/image].




*Alexx* -> RE: Kesten (31.10.2012 10:04:00)

Dobila sam gomilu kestenja - šta da radim sa njima, a da nije komplikovano?
Kako pravite kesten pire? Ima recepata na netu, ali ja bih neki proveren [sm=smiley1.gif]
A možda imate još neke recepte?




Olga75 -> RE: Kesten (31.10.2012 10:18:55)

mogu da ti napisem kako ja pravim kesten pire ali mera mi je od oka [sm=smiley36.gif]
skuvas kesten ( ja svaki malo zasecem ) kad je kuvan ostavis ga malo poklopljenog da bi se lakse cistio , kad ocistis ispasiras ga , kao krompir , dodas malo putera i secera po ukusu i ruma ( ja stavim ekstrat ruma ) onda to dooobro izmesas , mozes mikserom , mozes u blenderu da se lepo sjedini i ostavis da se fino ohladi i onda ga serviras tj ja ga tako serviram : na dno case ili cinijice ili cega vec stavis kasiku slaga ili umucene slatke pavlake pa na krupno rende izrendas pire na slag i tako red slaga red kestena
i eto , fino
malo je bzvz ga ocistiti a taj pire mozes da koristis i za kesten tortu i sta god vec [sm=smiley1.gif]




*Alexx* -> RE: Kesten (31.10.2012 10:23:12)

Olga, živa bila [sm=smiley1.gif]




*Alexx* -> RE: Kesten (31.10.2012 10:24:37)

A koliko se kuva kesten? Kako da znam da je dovoljno skuvan?




Olga75 -> RE: Kesten (31.10.2012 10:40:07)

e pa ne znam , probas ga pa ces videti
a za onaj secer , najbolje je da bude u prahu da ne krcka pod zubima
moja mama ga topi i zeza se sa njim a ja stavim secer u prahu [sm=smiley36.gif]




lesica -> RE: Kesten (2.11.2012 19:34:08)

I upravo se peče u rerni! Njam!




lesica -> RE: Kesten (2.11.2012 19:50:02)

Čokoladna kesten torta

Testo:
puter 70 gr
šećer 150 gr
jaja 5 komada
brašno 70 gr
prašak za pecivo 1/2 kašičice
mleveni keks(ja stavljam plazmu) 100 gr
čokolada 100 gr

Krem:
pire od kestena 350 gr
šećer u prahu 50 gr
vanilin šećer 1 kesica
rum prema ukusu
mleveni orasi 3-4 kašike
želatin 2 kesice
slatka pavlaka 500 gr

Glazura:
Voda 3 kašike
šećer u prahu 3 kašike
čokolada za kuvanje 100 gr
puter 80 gr

Priprema:

Testo-puter penasto izmešati sa šećerom, a zatim umešati žumanca. Potom postepeno umešati brašno, u koje ste dodali prašak za pecivo. Dodati keks, omekšalu čokoladu i na kraju lagano čvrsti sneg od belanaca. Sipati smesu u podmazan kalup za tortu i peći na temperaturi od 180°C oko 30 minuta. Ohlađenu tortu prerezati na tri jednaka lista. Jedan list poprskati s malo mleka, premazati ga polovinom krema, gore položiti drugi list i postupak ponoviti.

Krem-u kesten pire umešati šećer, vanilin šećer, rum i orahe. Želatin pripremiti po uputstvu,zagrejati dok se potpuno ne rastopi,malo ohladiti, pa umešati u umućenu slatku pavlaku. Nakon toga, pavlaku sa želatinom umešati u smesu od kestena.

Priprema glazure-vodu, šećer i čokoladu rastopiti na niskoj temperaturi ili na pari u glatku smesu, i u još vruću postepeno umešati listiće butera.




mamamikka -> RE: Kesten (2.11.2012 20:23:22)

njam ... moraću probati! Deluje diiiivno [sm=bravo.gif]




lesica -> RE: Kesten (2.11.2012 21:15:26)

A pravila sam i ovu

Kesten krem torta

Potrebno je:

300gr mlevene plazme
500gr kesten pirea + dodatje se šećer u prahu po ukusu i 1-2 vanil šećera
1kom krem šlag sa ukusom vanile
200ml mleka
7-8 supenih kašika jogurta

Priprema:

Šlag krem sa ukusom vanile umutimo sa hladnim mlekom.
Mlevenu plazmu pomešamo sa nekoliko kašika jogurta , samo toliko da masa ne bude pre gnjecava ali da može da se oblikuje i utisne u kalup.
Kesten pire ako je bez dodatka šećera zasladimo po ukusu sa šećerom i vanil šećerom i izgnječimo viljuškom i polako dodamo vanil krem šlag i umutimo sa mikserom da dobijemo finu kremu.
Krem nanesemo na koru, izravnamo i prelijemo istopljenom čokoladom.




lesica -> RE: Kesten (4.11.2012 20:07:35)

I još jedna njam kesten torta

Potrebno je:

5 jaja,
2 kašike kakaa
125 g putera
500 g slatke pavlake
600 g zasladjenog kesten pirea
Istopljena čokolada za glazuru (150-200g čokolade i par kockica putera)

Priprema:

Umutite 4 žumanca i 1 celo jaje sa 200 g kesten pirea i kakaom. Posebno umutite 4 belanca i pomešajte s prvom smesom. Dobijenu masu sipajte u podmazan kalup za torte i pecite 15tak minuta na 180°C. Za to vreme umutite puter i ostatak kesten pirea,pa pomešajte sa prethodno umućenom slatkom pavlakom. Kada je kora gotova, ostavite je da se ohladi, rasporedite preko nje fil, pa istopljenu čokoladu.




lesica -> RE: Kesten (9.11.2012 13:13:13)

Doneo mi je tata 7 kg kestena [sm=bravo.gif] Narednih dana me nema,zauzeta sam [sm=smiley36.gif]




Snelle -> RE: Kesten (9.11.2012 14:48:35)

Lesice!! 7kg! Daš kilo? [sm=smiley36.gif]
Koliko plaćate kesten? Kod nas na pijaci 300 din, to mi je previše! A i Lana i ja ga obožavamo!




lesica -> RE: Kesten (9.11.2012 16:36:06)

Tati je doneo kolega,a inače kod nas na pijaci je od 250-270 dinara. Ali ga ja voooolim,a i mm i Lenka,ali nam se ovako ne isplati jer nas troje stučemo po kilo i po k'o od šale.




caca81 -> RE: Kesten (9.11.2012 18:00:21)


IZVORNA PORUKA: lesica RR

Doneo mi je tata 7 kg kestena [sm=bravo.gif] Narednih dana me nema,zauzeta sam [sm=smiley36.gif]

E, blago tebi...[sm=bravo.gif]




Stranica: [1] 2   Sledeća stranica >   >>