Anoniman -> RE: MIKROTALASNA (1.7.2010 12:56:44)
|
Bebi, mozes sve osim metala, aluminijumske folije i ne znam za obicno staklo. Samo vodi racuna da ne stavis, kao baba kad me zvala uspanicena, a ona stavila tanjir sa zlatnom linijicom okolo i on poceo da varnici. Ja hranu koja mi ostane tipa grasak, prespem iz sepre u plasticnu posudu (imam one Curver setove cinija u vise velicina, na njima je bas naznaceno da mogu u mikrotalasnu) i tako cuvam u frizideru, posle samo iz frizidera ubacis u mikrotalasnu. Ako grejes hleb, kiflice, bilo koje pecivo, stavi ga u obicnu kesu onu iz prodavnice ili za zamrzivac i bukvalno na 10-20 sekundi. Samo je bitno da se odmah jede, jer se posle stvrdne. Ako stavljas jaje, recimo na picu, probusi zumance inace ce da se rasprsne po celoj mikrotalasnoj. Pileca dzigerica puca takodje. Virsle i kobasice stavis na tanjir i ukljucis na 3 minuta - gotovo, samo ih izreckaj isto da ne bi popucale. Vodu za caj grejem iskljucivo tako. Sipas vodu u solju, ukljucis na 2 minuta; 2 solje 2min 30sek. Onda u keramicku ciniju sipam vodu i dodam puter, izvadim, dodam mlekoi kesicu i tako spremam instant krompir pire. Seticu se ko zna cega jos.... [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley1.gif[/image]
|
|
|
|