RE: Trudnice (1 - 42 nedelje) 03/14 [chat ] (Puna verzija)

Forum >> [Trudnoća] >> U očekivanju (deteta)

Poruka

vocicana -> RE: Trudnice (1 - 42 nedelje) 03/14 [chat ] (21.3.2016 15:57:03)

Evo je Voci konacnoooooooo je i peglanje zavrseno, da predahnem, stavljam sliku u temu a Boga mi i stomak pa da zavrsim sa slikanjem.
Jao majko mila,,iako sam sedela i nisko spustila dasku za peglanje, noge i ledja nisu moji.
Marijance, Sandrichak [sm=smiley31.gif]
Sandrichak, ja sam radila skoro do ulaska u sedmi mesec tako da te potpuno razumem. Totalno sam bila razsrafljena, a ni sada nista bolja nisam. Danas je vec 21-vi, bas ide veme, kasnije cu spakovati torbu za porodiliste, a sutra vodim sveki da joj izvadim krv, pa do opstine da dam izjavui da zivim na adresi na kojoj zivim da bi dobili materinski dodatak, pa da se vratim kuci, u sredu opet ctg i kontrola pregled, uz...
Bubi, nema te, nema, nedostajes mnogo.... Nadam se da te taj narod nece daviti vise do sitnih sati.
Anck ja se tebi divim, gledam sestru, slusam kako sa dve male, a ti i trece radjas, svaka ti cast. Jedva cekam da vidite slicice..

IvanaSK RR -> RE: Trudnice (1 - 42 nedelje) 03/14 [chat ] (21.3.2016 17:18:01)

Emice, bas te zalim, ides na masazu [sm=jezicek.gif]
Ja sam se najela pa mi muka [sm=smiley36.gif]

emicaa -> RE: Trudnice (1 - 42 nedelje) 03/14 [chat ] (21.3.2016 18:02:16)

Joj Ivana ni masaža nije pomogla,mogla bih plakati koliko boli.Sad je rekla da nisim onaj pojas i naravno u apoteci im treba od moje doktorice recept za to a doktorica do utorka na godišnjem.Raniću se [sm=hudicek1.gif]

IvanaSK RR -> RE: Trudnice (1 - 42 nedelje) 03/14 [chat ] (21.3.2016 18:04:42)

Treba recept za pojas?!
Verujem ti, evo ja sam lezala petnaest minuta i kad sam ustala, zamalo da padnem, zeza me donji deo kicme.

pipi_coco -> RE: Trudnice (1 - 42 nedelje) 03/14 [chat ] (21.3.2016 18:19:09)

Dooobro vece .....kod nas struje nestajalo 5 puta od podneva [sm=smiley29.gif]

Ja se taman danas pohvalila kako me leđa ne bole vec danima, kad me maloprije sastavi pocela sam jaukat ( sad me boli među pleckama, da su krsta, pomislila bih da je simptom), eto necu više ništa da govorim,bolje da sam šutila ko [sm=ribica.gif]

Cuj treba recept za pojas, e svašta.......

Sandricak i mene je ubijalo sjedenje na poslu, pa sam i ja pobjegla na bolovanje cim sam ušla u 7 mjesec [sm=smiley36.gif]

IvanaSK RR -> RE: Trudnice (1 - 42 nedelje) 03/14 [chat ] (21.3.2016 18:27:47)

Pipi, izgleda bolje da cutimo.
Voci, spremi li torbu? :)

pngpme -> RE: Trudnice (1 - 42 nedelje) 03/14 [chat ] (21.3.2016 18:37:00)

Da se i ja malo požalim ovdje... Imala sam stalno u zadnje vrijeme bolove u donjem lijevom dijelu stomaka i svakako to kažem na redovnom pregledu kod ginekologa, ona kaže... pa to su vam bubrezi i mokraćni kanali najvjerovatnije... A ja znam da su onda sigurno, a ne najvjerovatnije jer sam imala pijesak ranije i imam osjetljive mokraćne kanale. Ona onda pogleda u onaj nalaz urina od prije mjesec dana i kaže pa urin vam nije bio dobar, imate i bakterije... tad je rekla da je sve super. Sad ću time da se bavim sa zakašnjenjem. Ja sam se ovdje žalila da ona ne gleda te nalaze uopšte, ali ima li više svrhe žaliti se na doktore?
Osim toga, počela sam polako da se raspadam, tj. da ne funkcionišem kao što sam navikla (leđa, umor, noge...), pitam se kako vi koje ste u trećem trimestru uopšte izdržavate i šta me sve čeka do kraja... [sm=smiley1.gif]

IvanaSK RR -> RE: Trudnice (1 - 42 nedelje) 03/14 [chat ] (21.3.2016 18:41:42)

Jel si radila opet urin? Jaoj, sa tim dr vise!

Anck Su Nmaun -> RE: Trudnice (1 - 42 nedelje) 03/14 [chat ] (21.3.2016 18:44:31)

Pa gde sii pngmpme.....il kako vec [sm=jezicek.gif]U ne pitaj ..ko sta radi ja se samo zalim [sm=smiley5.gif] al kad se realno tako osecam [sm=smiley13.gif]

Draga meni je jedna med. sestra rekla da pijem neki urinarni caj 85 ....ona zelena kutija, kae super je za to posto sam i ja imala skoro tih problema.
Mada ga jos nisam kupila .. nisma nasla.

pngpme -> RE: Trudnice (1 - 42 nedelje) 03/14 [chat ] (21.3.2016 19:00:35)

Dobila sam uput, to je bilo u petak pa nisam stigla danas, tek ću u srijedu. Ja sam čula da J.Pančić Čaj za trudnice i djecu za mokraćne kanale dobar, moraću da ga kupim, sad navaljujem na vodu svim silama...

pipi_coco -> RE: Trudnice (1 - 42 nedelje) 03/14 [chat ] (21.3.2016 19:05:23)

Joj pngme baš se sjecam da si se žalila na tu dr, stvarno da se covjek zapita šta je s tim doktorima više [sm=zmeden2.gif]

Ja tek u cetvrtak na pregled,ako ne krene šta o tada.....ali nemam osjecaj da ce skoro da krene, a do cetvrtka mi još punoooo......baš sam postala nestrpljiva.....ali nisam bitna ja bitno je samo da sve dobro prodje [sm=smiley13.gif]

Joj nisam vam rekla danas sretnem poznanicu koja kao nije ni znala da sam trudna, pa kad rekoh d ami je termin uskoro ona odmah poce: jao ja sam se poradjala tri i po dana bla..bla..., ma idi ba ženo u [sm=smiley35.gif], aj rekoh preživjela si, moram ici žurim, aaaaa što me ženetina izbaci iz cipela [sm=hudicek1.gif]

IvanaSK RR -> RE: Trudnice (1 - 42 nedelje) 03/14 [chat ] (21.3.2016 19:27:02)

Pipi, i ja sam se poradjala danima i sta sad? Treba da te bedačim pet dana pred porođaj?!? Stvarno su lude ove zene osecaja uopšte nemaju.
Pngpme, ovde ti je trenutno garnitura trudnica kojima trudnoća bas i ne prija preterano, pa se samo zalimo [sm=smiley36.gif]

pngpme -> RE: Trudnice (1 - 42 nedelje) 03/14 [chat ] (21.3.2016 19:35:58)

Kako uopšte dišeš i hodaš u 39.nedelji trudnoće? Kako? Kad ja budem tamo stigla ako Bog da biće nenormalne vrućine. Prije mjesec dana sam bila kao leptirica, a sad se raspadam! A za mjesec dana...?
Ova doktorica i nije loša kakva je ona prije bila... Neću nikad prežaliti mog doktora kog sam izgubila promjenom grada...
IvanaSK, ja stvarno ne mogu da prepoznam svoje tijelo. Znam da sam trudna ali ipak... Uz stepenice umirem, ako jedan dan više radim, trčim, ne spavam, sutra sam zaista neupotrebljiva itd. A emocije... ihaaa

vocicana -> RE: Trudnice (1 - 42 nedelje) 03/14 [chat ] (21.3.2016 19:41:33)

PNGPME, ne opterecuj se i suvise takvim nonsalantnim stavom. Ja ne mogu da poverujem kako se to tako olako shvata, ali pij tecnosti, lezi i gledaj da to izbacis sto pre, a uradi i urinokulturu...
Pipi samo da se nadovezem, mrzim[ takve komentare, i onako ti presedne milion stvari, dok ovo dok ono, a svi bi ti pricali svoju pricu, pa sve su zene porodjene, niko te nece ostaviti da se mucis i patis. Zene su nekada tako bezosecajne.
Ja sam postavila tri slike u temi dekoracije sobe a za torbu za porodiliste cekam sutra, moram od sveki da uzmem kofer. Raspada mi se kicma i stvarnomi je vise muka od svega i jedva cekam da se bebac rodi.

IvanaSK RR -> RE: Trudnice (1 - 42 nedelje) 03/14 [chat ] (21.3.2016 19:44:05)

Hahaha, slatko sam se nasmejala vocinoj poslednjoj rečenici. Mislim, nije za smejanje, ali ni jedna od nas nije u fulu raspolozena :)
Pngpme, mozda tebi bude lakse nego nama [sm=smiley36.gif]

emicaa -> RE: Trudnice (1 - 42 nedelje) 03/14 [chat ] (21.3.2016 19:45:21)

Da da recept,prvo su me izvozali,otišla odma do dr i ona na prijemu kaže da odem u apoteku i izmem pojas pa oni da faxom pošalju račun dr da ona to sredi sa osiguranjem da ne plaćam ja,odem tamo a u apoteci kaže treba recept inače osiguranje neće platit a i imaju različite onda odem ponovo do dr i ova mi kaže da je ona na odmoru do utorka pa da tad dodjem po recept.

Nimfa -> RE: Trudnice (1 - 42 nedelje) 03/14 [chat ] (21.3.2016 20:22:18)

Dobro vece i od mene
Emice ne verujem sta ce jos da izmisle , samo da nas isetaju tamo amo , bas se brinu da budemo u kondiciji za porodjaj, uzas

Ja se isto raspadam, ne mogu da verujem koliko mi je tesko, na svakih deset minuta idem do wc-a , tako nisam ni na pocetku trudnoce, a inace imam i kontrakcije i to bolne koje traju po pola sat , sat. Doktorka mi je rekla da stavljam macmiror vaginalete, ali kao da me jos vise boli stomak kad ih koristim, mada moguce da mi se samo cini, vise ni sama ne znam kako i sta. A za kicmu mi isto uzas jer od malena imam problena sa njom, bebac je bas kod kicme , stomak ga nigde nema, niko mi ne veruje ni da sam trudna , a kad spomenem da sam sedmi mesec , krste se.

Ali od lepih stvari pocela sam da sredjujem sobicu, pa kad bude gotovo postavljam slike [sm=smiley1.gif]
Marijana drago mi je da ti je bolje, nadam se da ces uskoro skroz da prebrines tu upalu i da uzivkas u trudnoci [sm=bravo.gif]

pipi_coco -> RE: Trudnice (1 - 42 nedelje) 03/14 [chat ] (21.3.2016 20:23:30)

Ma nije samo to šta je rekla nego nacin na koji je rekla......ono eh sad ces i ti da naj[sm=smiley35.gif]....eto tako je meni to zvucalo, zato sam se iznervirala.....ok ne mora niko ništa uljepšavati....boli i nije to lako znam.....ali brate ne treba da se raduješ rastucem strahu u mojim ocima [sm=hudicek1.gif]

Ja danas ubacila par cokoladica u trorbu za porodilište, sjetih se kako je kod nas u bolnici hrana ocajna, pa nek se nadje[sm=smiley1.gif]

Odoh da ti virim slike Voci ;)

IvanaSK RR -> RE: Trudnice (1 - 42 nedelje) 03/14 [chat ] (21.3.2016 20:28:59)

Emice, ovde mozes uzeti bez recepta, ali ti niko nece dati novac za to
Nimfa, drzi se, odmaraj sto vise mozes!
Pipi, pa kad smo sve naj.... sto bi ti bolje prosla [sm=jezicek.gif]
Svuda je hrana losa, ja sam napravila zalihe Plazme za porodiliste prosli put.

pipi_coco -> RE: Trudnice (1 - 42 nedelje) 03/14 [chat ] (21.3.2016 20:31:53)

IZVORNA PORUKA: IvanaSK

Pipi, pa kad smo sve naj.... sto bi ti bolje prosla [sm=jezicek.gif]

[sm=zz_throwball.gif]

hahahahhahah[sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif]

vocicana -> RE: Trudnice (1 - 42 nedelje) 03/14 [chat ] (21.3.2016 22:21:07)

Uspela sam bar da stvari povadim za porodiliste, dace sestra jedno koferce da se spakujem i da i to otkacim sutra. Ljubim vas sve, ja idem pod tusi pravo u krevet, mrtva prebijena macka.[sm=zz_sleep.gif]

BubaBubica -> RE: Trudnice (1 - 42 nedelje) 03/14 [chat ] (21.3.2016 22:49:06)

Ma ne brini Pipi. Meni kad krenu tako da kukaju kako su jedva preživele porođaj ja krenem kontru, kako sam imala porođaj za poželeti, kao na izlet da sam otišla i još dobila bebu i minus kilogrami i stomak [sm=hudicek1.gif] kad ideš pozitivnim stavom, pozitivne stvari se i dešavaju. I znaš šta, strašno sve to izgleda samo u trenutku porođaja, ni pre ni posle porođaja više ne deluje tako strašno jer kad sve sabereš, da se preživeti. Dokaz toga je što nijedna ne bi bila luda da prolazi kroz to i drugi put i svaki naredni put da je porođaj horor. Eto i IvanaSK je prošla teži put do bebe i opet je trudna [sm=smiley36.gif]
Meni je koleginica sa prakse rekla da svi pričaju samo o porođaju a niko ne priča šta te čeka posle - pa posle je mnooogo teže nego sam porođaj koji traje kratko naspram onoga što sledi! Ragade, krvarenje, nespavanje, umor, dojenje, vakcine, grčevi itd itd... Ali mene ni to nije uplašilo jer smirena majka znači i smireno dete. Kad plače, plače jer ne zna da govori a ne znači odmah da nešto nije u redu. I meni nije teško pao umor i sve to, prihvatiš da sve to tako mora da bude i fokusiraš se samo na bebu i sve je lakše. Beba ionako samo spava, jede i kaki u prva dva meseca [sm=smiley36.gif] pa mi je često bilo dosadno.
Majčinstvo jeste teško, ali je xy puta lepše i ta ljubav jednostavno ne može da se opiše jer takvo nešto se ne doživljava pre rođenja svog deteta. O ''mučenju'' što pričaju neke žene zavisi od nas samih kako doživljavamo sam život, ima onih koji će se stalno žaliti iako im ništa ne fali u životu a ima onih koji su srećni iako nemaju ni pola nego ove prve i imaju više problema. Videćeš, majčinstvo je najlepši posao na svetu [sm=9nebesa.gif]

emicaa -> RE: Trudnice (1 - 42 nedelje) 03/14 [chat ] (22.3.2016 7:54:21)

Dobro jutro,nadala sam se da će me popustiti kičma do jutros ali ipak ne.Nervira me već.
T je užasno spavala,slomljena sam.
Sreća pa sunce sija,i raspoloženje mi se popravilo [sm=smiley1.gif]

vocicana -> RE: Trudnice (1 - 42 nedelje) 03/14 [chat ] (22.3.2016 7:55:16)

Bubi ti si jedno srculence, evo majke mi, sve je tacno.
Dobro jutro trudnicice. KIsa u Krusevcu prestala nije da pada cele noci. Ja sam lepo spavala do nekog doba, ali stucao je momak dva puta za kratko vreme, tako da sam se probudila i ustala malo pre.

Anck Su Nmaun -> RE: Trudnice (1 - 42 nedelje) 03/14 [chat ] (22.3.2016 8:00:30)

Jutroo

Evo prvo citala sta se sinoc piskarale, mene jako nervira to "ratno iskustvo" sa porodjaja. Ni moj prvi nije bio za pozeleti ali nikom ne pricam ako ga stvarno ne interesuje. Malo mi je to zve bzvz.

A sad kukanje [sm=jezicek.gif]
Opet me uhvatila prehlada, od jutros grlo ne mogu da pricam. Bas sma dugo bila zdrava ...nedelju dana [sm=smiley13.gif]

Stranica: <<   < Prethodna stranica  25 26 [27] 28 29   Sledeća stranica >   >>